Meni Search

Fitness freak

Čarobna ljetna piletina

Kozice s rižom
Topla salata barba Frane
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mediteranski grill
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Punjeni filet brancina
Palamida s čilijem i mangom
Teriyaki piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Raskošna ljetna tava
Salata s okruglicama od sira
Rižoto s tunom
Ljetni lungić
Juha od kelja sa sirom
Krem juha od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Rolice od blitve
Salata s neobičnim preljevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Energetske kuglice s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Salata sa skutom
Rižoto s tri vrste gljiva
Popečci od tikvica
Brusketa s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Brancinovo oko
Kineska juha s račićima i gljivama
Uzbudljivi kolač od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od cvjetače
Juha od bundeve s jabukom
Bruskete s povrćem
Oslić s maslinama
Caponata alla Podravka
Ljubavne šurlice
Rižoto na španjolski način
Lignje s povrćem i smokvama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Grčka seljačka salata
Špageti s acetom balsamicom
Cous-cous s povrćem
Piletina u finom mediteranskom umaku
Salata od liganja
Marokanska salata s cous-cousom
Grill povrće na salatu
Pikantne grickalice
Crveno ljetno varivo
Prilog od prokulica
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brzi detoks doručak
Popečci od bulgura s umakom
Riblja juha s Malte
Polpete od slanutka s kurkumom
Grdobina u pikantnoj šalši
Fina pikantna piletina
Čudotvorni čaj za detoks
Ljetna pileća salata
Osvježavajuća juha od krastavaca
Belgija - Salade Liégeoise
Finska - Juha s lososom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pita s crnim pivom
Salata od tune i povrća
Vol-au-vent s gljivama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dip od južnog voća
Mediteranski špageti
Meksička party salata
Osvježavajući smoothie
Kaštelanski makaruni
Beskvasne calzone
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Polupunjene paprike
Mirisni prilog iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranska rapsodija
Ljetni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od quinoe i povrća
Zelena torta
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočni pureći ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Zapečena ricotta
Povrtni ražnjići
Brzo jelo od teletine i povrća
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ražnjići od lososa
Tjestenina mediterana
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cartoccio od bijele ribe
Kokošja juha s požirakima
Bruskete od cvjetače
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata s mora
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenim povrćem s otopljenim mascarponeom, začinjeno mediteranskim biljem s dodatkom šećera i s pilećim fileom s roštilja razveselite svoje omiljeno društvo.

Sastojci

2 tikvice (300 g)
2 crvene paprike (300 g)
60 g Crne masline Podravka
4 rajčice (500 g)
2 češnja češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica Vegeta mediteran
½ žličice šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 pileća filea (oko 600 g)
80 g mascarponea
1 žlica nasjeckanog peršina
Za pire
1 Pire Podravka (100 g)
400 ml vode
1 žličica soli
200 ml mlijeka
20 g maslaca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Papriku narežite na štapiće, tikvice prepolovite pa narežite na štapiće.
  • 2 U posudu za pečenje stavite povrće, češnjak narezan na listiće, zalijte maslinovim uljem i promiješajte.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C 15 minuta.
  • 4 Izvadite povrće, pospite Vegetom mediteran, pomiješajte sa šećerom, posolite, popaprite i promiješajte.
  • 5 Preko povrća posložite masline i rajčicu narezane na ploške i vratite u pećnicu te pecite još 20-25 minuta.
  • 6 Za to vrijeme file posolite, poparite i ispecite na roštilj tavi do zlatne boje.
  • 7 Pečenom povrću dodajte mascarpone i promiješajte da se otopi i dobijete umak.

Savjet

Umjesto rajčice možete dodati Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Pečeno povrće pospite peršinom i poslužite preko pripremljenog pirea.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 415.26 52 52
Kalcij mg 135.21 14 14
Kalij mg 1089.95 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.99 28 28
Niacin mg 23.87 170 119
Vitamin D μg 41.67 21 21
Vitamin A μg 10046.66 251 201
Sol g 2.67 0 0
Bjelančevine g 39.12 - -
Vlakna g 4.73 - -
Ugljikohidrati g 25.05 - -
Masti g 38.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke