Meni Search

Okrećem novi list

Čarobni štapići

Rolice od blitve
Empanade s pestom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Polupunjene paprike
Mesne okruglice u umaku
Voćna juha od višanja
Kaštelanski makaruni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Velika Britanija - Pastirska pita
Raskošna ljetna tava
Uskršnja šunka na zabavan način
Grill povrće na salatu
Fina pikantna piletina
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rolice od soma
Papreni tart s marelicama
Ljubavne šurlice
Prilog od prokulica
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Žuti medaljoni
Španjolski migas s bundevom
Pohana skuta
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Crveno ljetno varivo
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mini lazanje
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Čudotvorni čaj za detoks
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Mesne okruglice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna Wellington pečenka
Piletina s mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rižoto tortice
Polpete od slanutka s kurkumom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Janjetina na padelu
Senf s paprikama
Rižini ravioli s mozzarellom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Oslić s maslinama
Salata od tune i povrća
Mediteranski špageti
Ražnjići od lososa
Kozice s rižom
Salata u košaricama od parmezana
Palačinke s nadjevom od riže
Govedina s lukom
Pileći gulaš
Krumpir u košuljici
Vegetina enchilada
Male teleće pitice
Salata s neobičnim preljevom
Sočna pureća rolada
Špageti na kineski način
Lignje punjene crvenim radićem
Grčka seljačka salata
Pečena piletina s limunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižoto na španjolski način
Roštilj s umakom Romesco
Pirjani kunić
Zanimljiva salata s kikirikijem
Juha od rikule i račića
Zlatna piletina
Kineska juha s račićima i gljivama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohani tofu s povrćem
Popečci od cvjetače
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto s tunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Zimski punč
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pileća prsa iz pećnice
Zapečena ricotta
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zabavni kineski ravioli
Salata od pečene rotkvice sa medom
Sočna aromatična torta
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata s mora
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Rosti
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od bulgura s umakom
Vege odresci s marinadom
Salata od quinoe i povrća
Lignje na šumskom rižotu
Prežgana juha
Sočna rebarca
Mirisni prilog iz pećnice
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Povrtni ražnjići
Lignje i tikvice na štapiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Caponata alla Podravka
Cous-cous s povrćem
Pohane paprike
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Piletina s pistacijama
Proljetno meso i povrće iz woka
Juha od cvjetače i camemberta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Čaram-baram, abrakadabra! Pokorite nestašne duhove skrivene u lisnatom tijestu i čarobni štapići ispeći će se sami od sebe! Ne uspije li vam od prve, ponovite postupak savijanjem na drugu stranu… Pecite ih i jedite sve dok im ne ugodite!

Sastojci

1 pakovanje zamrznutog lisnatog tijesta
1 jaje
½ žličice Vegete
60 g naribanog parmezana
2 žlice sjemenki bundeve

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 List odmrznutog lisnatog tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na debljinu od oko 0, 5 cm.
  • 2 Razmutite jaje i dodajte Vegetu pa s pola količine premažite površinu tijesta. Pospite s pola količine parmezana i narezanih sjemenki bundeve.
  • 3 Oštrim nožem izrežite štapiće širine 2 cm i dužine oko 10 cm i spiralno ih savijte. Stavite ih na pobrašnjeni pleh.
  • 4 Isti postupak ponovite i s drugom polovicom tijesta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na oko 210°C oko 15 minuta.

Savjet

Lisnato tijesto stavite na sobnu temperaturu 2-3 sata prije pripreme.

Posluživanje

Poslužite odmah.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 379.23 47 47
Kalcij mg 141.55 14 14
Kalij mg 164.3 4 4
Niacin mg 4.74 34 24
Vitamin E mg 2.29 10 10
Vitamin D μg 17.13 9 9
Vitamin A μg 113.21 3 2
Sol g 2.73 0 0
Bjelančevine g 10.46 - -
Vlakna g 1.41 - -
Ugljikohidrati g 37.34 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke