Meni Search

Okrećem novi list

Čarobni štapići

Piletina s pistacijama
Juha od bundeve s jabukom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Caponata alla Podravka
Popečci od bulgura s umakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata od quinoe i povrća
Polupunjene paprike
Palačinke s nadjevom od riže
Empanade s pestom
Špageti na kineski način
Uskršnja šunka na zabavan način
Rižoto na španjolski način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Vege odresci s marinadom
Pohana skuta
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice u umaku
Zlatna piletina
Male teleće pitice
Juha od rikule i račića
Pirjani kunić
Prilog od prokulica
Grill povrće na salatu
Govedina s lukom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Marokanska salata s cous-cousom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje i tikvice na štapiću
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Brusketa s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Prežgana juha
Španjolski migas s bundevom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ljubavne šurlice
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata s mora
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pečena piletina s limunom
Rosti
Salata od tune i povrća
Grčka seljačka salata
Papreni tart s marelicama
Pileći gulaš
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća prsa iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Lignje punjene crvenim radićem
Pohane paprike
Juha od cvjetače i camemberta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Raskošna ljetna tava
Senf s paprikama
Pileći bataci s umakom od luka
Čudotvorni čaj za detoks
Janjetina na padelu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bruskete od cvjetače
Rižini ravioli s mozzarellom
Zimski punč
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata u košaricama od parmezana
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečena ricotta
Sočna Wellington pečenka
Pohani tofu s povrćem
Žuti medaljoni
Rižoto tortice
Rolice od soma
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetno meso i povrće iz woka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Oslić s maslinama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini lazanje
Krumpir u košuljici
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Sočna aromatična torta
Voćna juha od višanja
Polpete od slanutka s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Crveno ljetno varivo
Kozice s rižom
Mirisni prilog iz pećnice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kineska juha s račićima i gljivama
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tunom
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Goveđa rebarca sa zeljem
Kaštelanski makaruni
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vegetina enchilada
Cous-cous s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rolice od blitve
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ražnjići od lososa
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina s mascarponeom
Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Čaram-baram, abrakadabra! Pokorite nestašne duhove skrivene u lisnatom tijestu i čarobni štapići ispeći će se sami od sebe! Ne uspije li vam od prve, ponovite postupak savijanjem na drugu stranu… Pecite ih i jedite sve dok im ne ugodite!

Sastojci

1 pakovanje zamrznutog lisnatog tijesta
1 jaje
½ žličice Vegete
60 g naribanog parmezana
2 žlice sjemenki bundeve

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 List odmrznutog lisnatog tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na debljinu od oko 0, 5 cm.
  • 2 Razmutite jaje i dodajte Vegetu pa s pola količine premažite površinu tijesta. Pospite s pola količine parmezana i narezanih sjemenki bundeve.
  • 3 Oštrim nožem izrežite štapiće širine 2 cm i dužine oko 10 cm i spiralno ih savijte. Stavite ih na pobrašnjeni pleh.
  • 4 Isti postupak ponovite i s drugom polovicom tijesta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na oko 210°C oko 15 minuta.

Savjet

Lisnato tijesto stavite na sobnu temperaturu 2-3 sata prije pripreme.

Posluživanje

Poslužite odmah.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 379.23 47 47
Kalcij mg 141.55 14 14
Kalij mg 164.3 4 4
Niacin mg 4.74 34 24
Vitamin E mg 2.29 10 10
Vitamin D μg 17.13 9 9
Vitamin A μg 113.21 3 2
Sol g 2.73 0 0
Bjelančevine g 10.46 - -
Vlakna g 1.41 - -
Ugljikohidrati g 37.34 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke