Meni Search

Okrećem novi list

Čarobni štapići

Grill povrće na salatu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Čudotvorni čaj za detoks
Rižoto s tunom
Salata od tune i povrća
Španjolski migas s bundevom
Rižoto tortice
Prilog od prokulica
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Sočna Wellington pečenka
Rolice od blitve
Kuglice od riže i svježeg sira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zlatna piletina
Rižoto na španjolski način
Vegetina enchilada
Zanimljiva salata s kikirikijem
Raskošna ljetna tava
Grčka seljačka salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kineska juha s račićima i gljivama
Mediteranski špageti
Prežgana juha
Empanade s pestom
Piletina s mascarponeom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Caponata alla Podravka
Velika Britanija - Pastirska pita
Crveno ljetno varivo
Oslić s maslinama
Zabavni kineski ravioli
Uskršnja šunka na zabavan način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Sočna aromatična torta
Pileća prsa iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kozice s rižom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Tagliatelle s pečenim povrćem
Govedina s lukom
Salata s neobičnim preljevom
Marokanska salata s cous-cousom
Rižini ravioli s mozzarellom
Polupunjene paprike
Polpete od slanutka s kurkumom
Papreni tart s marelicama
Bruskete od cvjetače
Krumpir u košuljici
Savici sa špinatom i satricom od sira
Voćna juha od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći gulaš
Juha od cvjetače i camemberta
Piletina s pistacijama
Popečci od cvjetače
Lignje punjene crvenim radićem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od quinoe i povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje i tikvice na štapiću
Mesne okruglice
Mirisni prilog iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Pirjani kunić
Salata u košaricama od parmezana
Pohana skuta
Salata s mora
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od bundeve s jabukom
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetno meso i povrće iz woka
Njemačka - Jetrica s jabukama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Male teleće pitice
Kaštelanski makaruni
Ljubavne šurlice
Sočna rebarca
Rolice od soma
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Juha od rikule i račića
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Popečci od bulgura s umakom
Žuti medaljoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Senf s paprikama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Uzbudljivi kolač od blitve
Palačinke s nadjevom od riže
Brusketa s avokadom
Rosti
Cous-cous s povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pohane paprike
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečena ricotta
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini lazanje
Pečena piletina s limunom
Zimski punč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Čaram-baram, abrakadabra! Pokorite nestašne duhove skrivene u lisnatom tijestu i čarobni štapići ispeći će se sami od sebe! Ne uspije li vam od prve, ponovite postupak savijanjem na drugu stranu… Pecite ih i jedite sve dok im ne ugodite!

Sastojci

1 pakovanje zamrznutog lisnatog tijesta
1 jaje
½ žličice Vegete
60 g naribanog parmezana
2 žlice sjemenki bundeve

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 List odmrznutog lisnatog tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na debljinu od oko 0, 5 cm.
  • 2 Razmutite jaje i dodajte Vegetu pa s pola količine premažite površinu tijesta. Pospite s pola količine parmezana i narezanih sjemenki bundeve.
  • 3 Oštrim nožem izrežite štapiće širine 2 cm i dužine oko 10 cm i spiralno ih savijte. Stavite ih na pobrašnjeni pleh.
  • 4 Isti postupak ponovite i s drugom polovicom tijesta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na oko 210°C oko 15 minuta.

Savjet

Lisnato tijesto stavite na sobnu temperaturu 2-3 sata prije pripreme.

Posluživanje

Poslužite odmah.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 379.23 47 47
Kalcij mg 141.55 14 14
Kalij mg 164.3 4 4
Niacin mg 4.74 34 24
Vitamin E mg 2.29 10 10
Vitamin D μg 17.13 9 9
Vitamin A μg 113.21 3 2
Sol g 2.73 0 0
Bjelančevine g 10.46 - -
Vlakna g 1.41 - -
Ugljikohidrati g 37.34 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke