Meni Search

Okrećem novi list

Čarobni štapići

Grill povrće na salatu
Mini lazanje
Bruskete od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Crveno ljetno varivo
Pohana skuta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rižoto tortice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rolice od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohane paprike
Popečci od bulgura s umakom
Piletina s mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto na španjolski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Empanade s pestom
Polpete od slanutka s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ljubavne šurlice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Juha od bundeve s jabukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignje i tikvice na štapiću
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Salata od quinoe i povrća
Juha od rikule i račića
Čudotvorni čaj za detoks
Popečci od cvjetače
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prežgana juha
Voćna juha od višanja
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od tune i povrća
Špageti na kineski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Ražnjići od lososa
Sočna aromatična torta
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Oslić s maslinama
Krumpir u košuljici
Govedina s lukom
Ramsteak u seksi umaku
Kozice s rižom
Kineska juha s račićima i gljivama
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Grčka seljačka salata
Zabavni kineski ravioli
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
Rolice od soma
Pečena piletina s limunom
Papreni tart s marelicama
Zapečena ricotta
Mesne okruglice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Polupunjene paprike
Sočna Wellington pečenka
Pileći bataci s umakom od luka
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Njemačka - Jetrica s jabukama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Caponata alla Podravka
Zanimljiva salata s kikirikijem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata s mora
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mediteranski špageti
Prilog od prokulica
Vegetina enchilada
Male teleće pitice
Rižoto s tunom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna pureća rolada
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata u košaricama od parmezana
Palačinke s nadjevom od riže
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina s pistacijama
Žuti medaljoni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Salata od pečene rotkvice sa medom
Vege odresci s marinadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Senf s paprikama
Belgija - Salade Liégeoise
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Marokanska salata s cous-cousom
Raskošna ljetna tava
Zimski punč
Pileći gulaš
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Lignje punjene crvenim radićem
Španjolski migas s bundevom
Pirjani kunić
Rosti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Čaram-baram, abrakadabra! Pokorite nestašne duhove skrivene u lisnatom tijestu i čarobni štapići ispeći će se sami od sebe! Ne uspije li vam od prve, ponovite postupak savijanjem na drugu stranu… Pecite ih i jedite sve dok im ne ugodite!

Sastojci

1 pakovanje zamrznutog lisnatog tijesta
1 jaje
½ žličice Vegete
60 g naribanog parmezana
2 žlice sjemenki bundeve

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 List odmrznutog lisnatog tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na debljinu od oko 0, 5 cm.
  • 2 Razmutite jaje i dodajte Vegetu pa s pola količine premažite površinu tijesta. Pospite s pola količine parmezana i narezanih sjemenki bundeve.
  • 3 Oštrim nožem izrežite štapiće širine 2 cm i dužine oko 10 cm i spiralno ih savijte. Stavite ih na pobrašnjeni pleh.
  • 4 Isti postupak ponovite i s drugom polovicom tijesta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na oko 210°C oko 15 minuta.

Savjet

Lisnato tijesto stavite na sobnu temperaturu 2-3 sata prije pripreme.

Posluživanje

Poslužite odmah.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 379.23 47 47
Kalcij mg 141.55 14 14
Kalij mg 164.3 4 4
Niacin mg 4.74 34 24
Vitamin E mg 2.29 10 10
Vitamin D μg 17.13 9 9
Vitamin A μg 113.21 3 2
Sol g 2.73 0 0
Bjelančevine g 10.46 - -
Vlakna g 1.41 - -
Ugljikohidrati g 37.34 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke