Meni Search

Okrećem novi list

Čarobni štapići

Fina pikantna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje punjene crvenim radićem
Pileća prsa iz pećnice
Juha od rikule i račića
Roštilj s umakom Romesco
Prilog od prokulica
Caponata alla Podravka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pileći gulaš
Senf s paprikama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Španjolski migas s bundevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto s tunom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Crveno ljetno varivo
Salata s mora
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata u košaricama od parmezana
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti na kineski način
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od bulgura s umakom
Prežgana juha
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zimski punč
Tjestenina fuži s tartufima
Velika Britanija - Pastirska pita
Polpete od slanutka s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto na španjolski način
Empanade s pestom
Čudotvorni čaj za detoks
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisni prilog iz pećnice
Rosti
Rižoto tortice
Oslić s maslinama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Ljubavne šurlice
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Popečci od cvjetače
Marokanska salata s cous-cousom
Belgija - Salade Liégeoise
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohana skuta
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pohane paprike
Kruh od cvjetače s kurkumom
Juha od cvjetače i camemberta
Krumpir u košuljici
Brusketa s avokadom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Papreni tart s marelicama
Sočna rebarca
Lignje na šumskom rižotu
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Salata od quinoe i povrća
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Govedina s lukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od tune i povrća
Zabavni kineski ravioli
Zapečena ricotta
Žuti medaljoni
Cous-cous s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Male teleće pitice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski špageti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramsteak u seksi umaku
Sočna aromatična torta
Salata od pečene rotkvice sa medom
Piletina s pistacijama
Voćna juha od višanja
Uskršnja šunka na zabavan način
Kozice s rižom
Vegetina enchilada
Sočna Wellington pečenka
Juha od bundeve s jabukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rolice od soma
Polupunjene paprike
Kineska juha s račićima i gljivama
Lignje i tikvice na štapiću
Palačinke s nadjevom od riže
Rolice od blitve
Salata s neobičnim preljevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice u umaku
Pirjani kunić
Bruskete od cvjetače
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pečena piletina s limunom
Piletina s mascarponeom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vege odresci s marinadom
Grčka seljačka salata
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Janjetina na padelu
Raskošna ljetna tava
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Čaram-baram, abrakadabra! Pokorite nestašne duhove skrivene u lisnatom tijestu i čarobni štapići ispeći će se sami od sebe! Ne uspije li vam od prve, ponovite postupak savijanjem na drugu stranu… Pecite ih i jedite sve dok im ne ugodite!

Sastojci

1 pakovanje zamrznutog lisnatog tijesta
1 jaje
½ žličice Vegete
60 g naribanog parmezana
2 žlice sjemenki bundeve

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 List odmrznutog lisnatog tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na debljinu od oko 0, 5 cm.
  • 2 Razmutite jaje i dodajte Vegetu pa s pola količine premažite površinu tijesta. Pospite s pola količine parmezana i narezanih sjemenki bundeve.
  • 3 Oštrim nožem izrežite štapiće širine 2 cm i dužine oko 10 cm i spiralno ih savijte. Stavite ih na pobrašnjeni pleh.
  • 4 Isti postupak ponovite i s drugom polovicom tijesta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na oko 210°C oko 15 minuta.

Savjet

Lisnato tijesto stavite na sobnu temperaturu 2-3 sata prije pripreme.

Posluživanje

Poslužite odmah.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 379.23 47 47
Kalcij mg 141.55 14 14
Kalij mg 164.3 4 4
Niacin mg 4.74 34 24
Vitamin E mg 2.29 10 10
Vitamin D μg 17.13 9 9
Vitamin A μg 113.21 3 2
Sol g 2.73 0 0
Bjelančevine g 10.46 - -
Vlakna g 1.41 - -
Ugljikohidrati g 37.34 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke