Meni Search

Fitness freak

Cartoccio od bijele ribe

Punjeni filet brancina
Mediteranski špageti
Salata s okruglicama od sira
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Vol-au-vent s gljivama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rolice od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata sa skutom
Brusketa s avokadom
Mediteranski grill
Proljetno meso i povrće iz woka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Fina pikantna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pikantne grickalice
Sočni pureći ražnjići
Grčka seljačka salata
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brzo jelo od teletine i povrća
Topla salata barba Frane
Osvježavajuća juha od krastavaca
Brancinovo oko
Krem juha od tikvica
Polupunjene paprike
Popečci od bulgura s umakom
Čarobna ljetna piletina
Pita s crnim pivom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Juha od kelja sa sirom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisni prilog iz pećnice
Ljetna pileća salata
Ljetni lungić
Beskvasne calzone
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Popečci od tikvica
Popečci od cvjetače
Mediteranska rapsodija
Piletina u finom mediteranskom umaku
Riblja juha s Malte
Salata od quinoe i povrća
Kokošja juha s požirakima
Salata od tune i povrća
Nadjevene lignje
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Cous-cous s povrćem
Vege odresci s marinadom
Povrtni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Oslić s maslinama
Lignje na šumskom rižotu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata s mora
Marokanska salata s cous-cousom
Ražnjići od lososa
Prilog od prokulica
Rižoto na španjolski način
Špageti s acetom balsamicom
Rižoto s tunom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina mediterana
Belgija - Salade Liégeoise
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Crveno ljetno varivo
Račići na posteljici od povrća
Brzi detoks doručak
Kineska juha s račićima i gljivama
Ljubavne šurlice
Meksička party salata
Salata s neobičnim preljevom
Palamida s čilijem i mangom
Raskošna ljetna tava
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od liganja
Zelena torta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Bruskete s povrćem
Kozice s rižom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Čudotvorni čaj za detoks
Caponata alla Podravka
Osvježavajući smoothie
Dip od južnog voća
Kaštelanski makaruni
Bruskete od cvjetače
Zapečena ricotta
Polpete od slanutka s kurkumom
Grill povrće na salatu
Tagliatelle s pečenim povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata od pečene rotkvice sa medom
Juha od bundeve s jabukom
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite fine pečene svežnjiće pune maslima, ribe i krumpira i budite konačno sami sebi gosti za svojim stolom.

Sastojci

1 kg krumpira
8 Crne masline Podravka
1 žlica kapara
40 ml maslinova ulja
800 g bijele ribe (grdobine, lista, brancina, oslića)
2 žlice limunova soka
3 žličice Vegete Mediteran
200 g cherry rajčica
4 češnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite i narežite na ploške (cca 1 cm) pa ga skuhajte u kipućoj, malo posoljenoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir ocijedite, stavite u posudu, dodajte masline, kapare, maslinovo ulje i dobro izmiješajte.
  • 3 Filete ribe pokapajte limunovim sokom i pospite Vegetom Mediteran.
  • 4 Pripremite 4 komada papira za pečenje veličine 40 x 40 cm.
  • 5 Svaki pripremljeni papir položite na duboki tanjur te slažite pripremljeni krumpir, narezanu rajčicu, file bijele ribe i pospite češnjakom.
  • 6 Uhvatite krajeve papira i stisnite ih u sredini kao zavežljaj pa ih vežite koncem.
  • 7 Stavite zavežljaje na lim za pečenje pa ih pecite na 200 °C 20 – 30 minuta.
  • 8 Poslužite zavežljaje na velikim plitkim tanjurima tako da škarama odrežete dio koji je vezan koncem, a ostali dio papira razvučete po tanjuru ili skinite sadržaj zavežljaja na tanjur bez papira za pečenje

Savjet

Svi mirisi i sokovi ostat će prilikom pečenja, a papir se otvara tek pred gostom prilikom posluživanja. Dobit ćete jelo pečeno kao pod pekom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 512.89 64 64
Kalcij mg 120.71 12 12
Kalij mg 1773.97 48 48
Pantotenska kiselina mg 2.06 29 29
Niacin mg 15.35 110 77
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 505.45 13 10
Sol g 2.48 0 0
Bjelančevine g 38.74 - -
Vlakna g 7.17 - -
Ugljikohidrati g 36.56 - -
Masti g 16.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke