Meni Search

Okrećem novi list

Cous-cous s povrćem

Kruh od cvjetače s kurkumom
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Rolice od soma
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata u košaricama od parmezana
Kuglice od riže i svježeg sira
Prežgana juha
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Crveno ljetno varivo
Govedina s lukom
Kozice s rižom
Goveđa rebarca sa zeljem
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Popečci od cvjetače
Rižoto s tunom
Lignje na šumskom rižotu
Zapečena ricotta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Raskošna ljetna tava
Uzbudljivi kolač od blitve
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata od quinoe i povrća
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rosti
Senf s paprikama
Pileća prsa iz pećnice
Mirisni prilog iz pećnice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Bugarska pita od krumpira
Pohana skuta
Ljubavne šurlice
Mini lazanje
Španjolski migas s bundevom
Roštilj s umakom Romesco
Pohane paprike
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Polupunjene paprike
Lignje i tikvice na štapiću
Oslić s maslinama
Pohani tofu s povrćem
Male teleće pitice
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Mediteranski špageti
Salata od tune i povrća
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti na kineski način
Pečena piletina s limunom
Piletina s pistacijama
Papreni tart s marelicama
Empanade s pestom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kineska juha s račićima i gljivama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zabavni kineski ravioli
Grčka seljačka salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krumpir u košuljici
Marokanska salata s cous-cousom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od lososa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s neobičnim preljevom
Lignje punjene crvenim radićem
Janjetina na padelu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Juha od cvjetače i camemberta
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Čudotvorni čaj za detoks
Dagnje na buzaru
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prilog od prokulica
Zanimljiva salata s kikirikijem
Caponata alla Podravka
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Mesne okruglice u umaku
Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zimski punč
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vegetina enchilada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brusketa s avokadom
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Polpete od slanutka s kurkumom
Mesne okruglice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Juha od rikule i račića
Popečci od bulgura s umakom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna Wellington pečenka
Piletina s mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rolice od blitve
Rižoto na španjolski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto tortice
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna aromatična torta
Rižini ravioli s mozzarellom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Budete li se ovako hranili, zasigurno ćete doživjeti stotu, a nesumnjivo i beskrajno uživati u lakoći i osebujnom okusu. Jelo dostojno i najsvečanije prigode, vrlo se jednostavno priprema.

Sastojci

200 g patlidžana
1 žličica svježe metvice
sol
500 ml vode
150 g cous-cousa
150 g cherry rajčica
100 g mrkve
4 žlice sezamova ulja
250 g tofua
2 češnja češnjaka
100 g luka
100 g crvene paprike
100 g žute paprike
200 g tikvica
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U većoj tavi na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk i češnjak. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, podlijte s malo vode i kratko pirjajte.
  • 2 Nakon toga dodajte oprane patlidžane i tikvice narezane na kockice, a paprike na rezance. Pospite Vegetom, metvicom i pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
  • 3 Dodajte tofu narezan na kockice, cherry rajčice i nastavite pirjati još 10-ak minuta.
  • 4 Cous-cous stavite u kipuću, posoljenu vodu, kuhajte 3-4 minute, ocijedite i dodajte povrću.

Savjet

Ukoliko nemate tofu, možete dodati celerov korijen narezan na kocke.

Posluživanje

Ovo jednostavno i ukusno jelo poslužite posipano metvicom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69 23 17
Fosfor mg 106 13 13
Kalij mg 509 14 14
Niacin mg 3 21 15
Vitamin C mg 82 109 91
Vitamin E mg 1 5 5
Vitamin A μg 6069 152 121
Sol g 1.16 0 0
Bjelančevine g 8 - -
Vlakna g 4 - -
Ugljikohidrati g 29 - -
Masti g 11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke