Meni Search

Okrećem novi list

Cous-cous s povrćem

Lignje punjene crvenim radićem
Sočna rebarca
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohani tofu s povrćem
Salata od tune i povrća
Mesne okruglice u umaku
Pileći gulaš
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fina pikantna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Rolice od blitve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Grčka seljačka salata
Rižoto na španjolski način
Rosti
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohane paprike
Piletina s mascarponeom
Čudotvorni čaj za detoks
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Sočna aromatična torta
Empanade s pestom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Prežgana juha
Vegetina enchilada
Rižoto s tunom
Salata od quinoe i povrća
Krumpir u košuljici
Salata u košaricama od parmezana
Njemačka - Jetrica s jabukama
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Rižoto tortice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Oslić s maslinama
Crveno ljetno varivo
Raskošna ljetna tava
Zimski punč
Prilog od prokulica
Salata s mora
Papreni tart s marelicama
Juha od cvjetače i camemberta
Govedina s lukom
Lignje i tikvice na štapiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Kineska juha s račićima i gljivama
Janjetina na padelu
Zabavni kineski ravioli
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pečena piletina s limunom
Španjolski migas s bundevom
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Sočna pureća rolada
Palačinke s nadjevom od riže
Polpete od slanutka s kurkumom
Zlatna piletina
Mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Salata s neobičnim preljevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Senf s paprikama
Popečci od bulgura s umakom
Kozice s rižom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Goveđa rebarca sa zeljem
Čarobni štapići
Zapečena ricotta
Vege odresci s marinadom
Pileća prsa iz pećnice
Mediteranski špageti
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Uskršnja šunka na zabavan način
Mirisni prilog iz pećnice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Male teleće pitice
Popečci od cvjetače
Rižini ravioli s mozzarellom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Polupunjene paprike
Žuti medaljoni
Juha od bundeve s jabukom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s pistacijama
Voćna juha od višanja
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljubavne šurlice
Kaštelanski makaruni
Pohana skuta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pirjani kunić
Juha od rikule i račića
Tagliatelle s pečenim povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Caponata alla Podravka
Rolice od soma
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Budete li se ovako hranili, zasigurno ćete doživjeti stotu, a nesumnjivo i beskrajno uživati u lakoći i osebujnom okusu. Jelo dostojno i najsvečanije prigode, vrlo se jednostavno priprema.

Sastojci

200 g patlidžana
1 žličica svježe metvice
sol
500 ml vode
150 g cous-cousa
150 g cherry rajčica
100 g mrkve
4 žlice sezamova ulja
250 g tofua
2 češnja češnjaka
100 g luka
100 g crvene paprike
100 g žute paprike
200 g tikvica
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U većoj tavi na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk i češnjak. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, podlijte s malo vode i kratko pirjajte.
  • 2 Nakon toga dodajte oprane patlidžane i tikvice narezane na kockice, a paprike na rezance. Pospite Vegetom, metvicom i pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
  • 3 Dodajte tofu narezan na kockice, cherry rajčice i nastavite pirjati još 10-ak minuta.
  • 4 Cous-cous stavite u kipuću, posoljenu vodu, kuhajte 3-4 minute, ocijedite i dodajte povrću.

Savjet

Ukoliko nemate tofu, možete dodati celerov korijen narezan na kocke.

Posluživanje

Ovo jednostavno i ukusno jelo poslužite posipano metvicom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69 23 17
Fosfor mg 106 13 13
Kalij mg 509 14 14
Niacin mg 3 21 15
Vitamin C mg 82 109 91
Vitamin E mg 1 5 5
Vitamin A μg 6069 152 121
Sol g 1.16 0 0
Bjelančevine g 8 - -
Vlakna g 4 - -
Ugljikohidrati g 29 - -
Masti g 11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke