Meni Search

Okrećem novi list

Crveno ljetno varivo

Rižoto s tunom
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Čudotvorni čaj za detoks
Krumpir u košuljici
Vegetina enchilada
Lignje i tikvice na štapiću
Zabavni kineski ravioli
Kozice s rižom
Žuti medaljoni
Salata s neobičnim preljevom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto na španjolski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Juha od cvjetače i camemberta
Salata s mora
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena piletina s limunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje punjene crvenim radićem
Sočna Wellington pečenka
Mirisni prilog iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Rosti
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Govedina s lukom
Piletina s pistacijama
Sočna aromatična torta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata u košaricama od parmezana
Mediteranski špageti
Pohana skuta
Zimski punč
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata od tune i povrća
Bugarska pita od krumpira
Savici sa špinatom i satricom od sira
Goveđa rebarca sa zeljem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Caponata alla Podravka
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata od pečene rotkvice sa medom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lignje na šumskom rižotu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Grill povrće na salatu
Polpete od slanutka s kurkumom
Prilog od prokulica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina na padelu
Marokanska salata s cous-cousom
Čarobni štapići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Pohane paprike
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kineska juha s račićima i gljivama
Bruskete od cvjetače
Senf s paprikama
Empanade s pestom
Rolice od soma
Raskošna ljetna tava
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ljubavne šurlice
Zapečena ricotta
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od rikule i račića
Mini lazanje
Prežgana juha
Brusketa s avokadom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna rebarca
Juha od bundeve s jabukom
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grčka seljačka salata
Popečci od bulgura s umakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Španjolski migas s bundevom
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Male teleće pitice
Oslić s maslinama
Mesne okruglice
Rižoto tortice
Salata od quinoe i povrća
Fina pikantna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna juha od višanja
Palačinke s nadjevom od riže
Mesne okruglice u umaku
Pileća prsa iz pećnice
Sočna pureća rolada
Polupunjene paprike
Pirjani kunić
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Uskršnja šunka na zabavan način
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pileći gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Papreni tart s marelicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Varivo s porilukom i crvenim grahom svojom mekom teksturom i nježnim okusom idealno će se uklopiti  u ljetnom razdoblju, a popržena panceta dat će završni ton ovom jednostavnom jelu "na žlicu".

Sastojci

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 poriluk (100 g)
mrkva (80 g)
½ žličice nasjeckanog ružmarina
1 žlica Podravka koncentrata rajčice
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
1 Podravka crveni grah (800 g)
8 cherry rajčica (poprženih)
4 fete Podravka pancete
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite nasjeckani poriluk, naribanu mrkvu i ružmarin.
  • 2 Pirjajte na laganoj vatri, povremeno miješajući dok povrće ne omekša.
  • 3 Dodajte koncentrat rajčice i kuhajte još jednu minutu, zatim umiješajte sjeckanu rajčicu i podlijte s malo vode.
  • 4 Zagrijte do vrenja i kuhajte 10 minuta, dodajte ostatak vode (oko 800 ml), zatim dodajte crveni grah, jednu žlicu Vegete i kuhajte još 5 minuta.
  • 5 Lagano ohladite.
  • 6 Iz zdjele uzmite dvije šalice juhe i u električnoj sjeckalici je izmiksajte te zatim vratite u zdjelu i sve dobro izmiješajte, po potrebi posolite i popaprite.
  • 7 Pancetu narežite na štapiće (ili kockice) i popržite do rumene boje.

Savjet

Gustoća variva ovisi o tome koliko juhe ste usitnili.

Posluživanje

Ulijte juhu u  posude za posluživanje te ukrasite s  popečenom pancetom i poprženim rajčicama. 

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 270.52 34 34
Kalcij mg 112.66 11 11
Kalij mg 1032.61 28 28
Pantotenska kiselina mg 0.6 9 9
Niacin mg 5.3 38 26
Vitamin D μg 1.2 1 1
Vitamin A μg 6504.58 163 130
Bjelančevine g 15.73 - -
Vlakna g 15.58 - -
Ugljikohidrati g 46.74 - -
Masti g 16.19 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke