Meni Search

Okrećem novi list

Crveno ljetno varivo

Lignje punjene crvenim radićem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Krumpir u košuljici
Povrtni ražnjići
Oslić s maslinama
Kaštelanski makaruni
Salata od tune i povrća
Mirisni prilog iz pećnice
Voćna juha od višanja
Papreni tart s marelicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Kozice s rižom
Čarobni štapići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Rolice od soma
Popečci od bulgura s umakom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Bruskete od cvjetače
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ramsteak u seksi umaku
Vegetina enchilada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice
Juha od bundeve s jabukom
Salata u košaricama od parmezana
Njemačka - Jetrica s jabukama
Ražnjići od lososa
Brusketa s avokadom
Palačinke s nadjevom od riže
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Polupunjene paprike
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marokanska salata s cous-cousom
Empanade s pestom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mora
Grčka seljačka salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vege odresci s marinadom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pečena piletina s limunom
Žuti medaljoni
Proljetno meso i povrće iz woka
Pirjani kunić
Zlatna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rolice od blitve
Pileća prsa iz pećnice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pileći gulaš
Španjolski migas s bundevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto s tunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileći bataci s umakom od luka
Caponata alla Podravka
Prilog od prokulica
Čudotvorni čaj za detoks
Lignje na šumskom rižotu
Polpete od slanutka s kurkumom
Prežgana juha
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Zapečena ricotta
Sočna Wellington pečenka
Cous-cous s povrćem
Piletina s pistacijama
Pohani tofu s povrćem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kineska juha s račićima i gljivama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od cvjetače
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pohana skuta
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Sočna pureća rolada
Uskršnja šunka na zabavan način
Govedina s lukom
Senf s paprikama
Janjetina na padelu
Rižoto na španjolski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna aromatična torta
Rižoto tortice
Mesne okruglice u umaku
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočna rebarca
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje i tikvice na štapiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Raskošna ljetna tava
Salata od quinoe i povrća
Špageti na kineski način
Male teleće pitice
Ljubavne šurlice
Rezanci s krušnim mrvicama
Zimski punč
Rosti
Juha od rikule i račića
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s mascarponeom
Mediteranski špageti
Grill povrće na salatu
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pohane paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Varivo s porilukom i crvenim grahom svojom mekom teksturom i nježnim okusom idealno će se uklopiti  u ljetnom razdoblju, a popržena panceta dat će završni ton ovom jednostavnom jelu "na žlicu".

Sastojci

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 poriluk (100 g)
mrkva (80 g)
½ žličice nasjeckanog ružmarina
1 žlica Podravka koncentrata rajčice
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
1 Podravka crveni grah (800 g)
8 cherry rajčica (poprženih)
4 fete Podravka pancete
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite nasjeckani poriluk, naribanu mrkvu i ružmarin.
  • 2 Pirjajte na laganoj vatri, povremeno miješajući dok povrće ne omekša.
  • 3 Dodajte koncentrat rajčice i kuhajte još jednu minutu, zatim umiješajte sjeckanu rajčicu i podlijte s malo vode.
  • 4 Zagrijte do vrenja i kuhajte 10 minuta, dodajte ostatak vode (oko 800 ml), zatim dodajte crveni grah, jednu žlicu Vegete i kuhajte još 5 minuta.
  • 5 Lagano ohladite.
  • 6 Iz zdjele uzmite dvije šalice juhe i u električnoj sjeckalici je izmiksajte te zatim vratite u zdjelu i sve dobro izmiješajte, po potrebi posolite i popaprite.
  • 7 Pancetu narežite na štapiće (ili kockice) i popržite do rumene boje.

Savjet

Gustoća variva ovisi o tome koliko juhe ste usitnili.

Posluživanje

Ulijte juhu u  posude za posluživanje te ukrasite s  popečenom pancetom i poprženim rajčicama. 

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 270.52 34 34
Kalcij mg 112.66 11 11
Kalij mg 1032.61 28 28
Pantotenska kiselina mg 0.6 9 9
Niacin mg 5.3 38 26
Vitamin D μg 1.2 1 1
Vitamin A μg 6504.58 163 130
Bjelančevine g 15.73 - -
Vlakna g 15.58 - -
Ugljikohidrati g 46.74 - -
Masti g 16.19 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke