Meni Search

Okrećem novi list

Čudotvorni čaj za detoks

Špageti na kineski način
Rolice od soma
Tagliatelle s pečenim povrćem
Papreni tart s marelicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje i tikvice na štapiću
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krumpir u košuljici
Vege odresci s marinadom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Polpete od slanutka s kurkumom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rižini ravioli s mozzarellom
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetina enchilada
Salata s neobičnim preljevom
Zabavni kineski ravioli
Sočna Wellington pečenka
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisni prilog iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Piletina s pistacijama
Zapečena ricotta
Sočna aromatična torta
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od cvjetače
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ramsteak u seksi umaku
Caponata alla Podravka
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Bruskete od cvjetače
Pohana skuta
Senf s paprikama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Marokanska salata s cous-cousom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grill povrće na salatu
Sočna pureća rolada
Pileća prsa iz pećnice
Rolice od blitve
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Uzbudljivi kolač od blitve
Kineska juha s račićima i gljivama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fina pikantna piletina
Savici sa špinatom i satricom od sira
Crveno ljetno varivo
Mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mini lazanje
Prežgana juha
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cous-cous s povrćem
Rižoto na španjolski način
Oslić s maslinama
Salata od tune i povrća
Lignje na šumskom rižotu
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna rebarca
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mediteranski špageti
Salata u košaricama od parmezana
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Roštilj s umakom Romesco
Žuti medaljoni
Zlatna piletina
Kozice s rižom
Španjolski migas s bundevom
Zimski punč
Rižoto s tunom
Rosti
Juha od bundeve s jabukom
Salata s mora
Popečci od bulgura s umakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ražnjići od lososa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljubavne šurlice
Juha od rikule i račića
Goveđa rebarca sa zeljem
Juha od cvjetače i camemberta
Polupunjene paprike
Grčka seljačka salata
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje punjene crvenim radićem
Pohane paprike
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Govedina s lukom
Uskršnja šunka na zabavan način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Čarobni štapići
Prilog od prokulica
Empanade s pestom
Salata od quinoe i povrća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Raskošna ljetna tava
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Kaštelanski makaruni
Rižoto tortice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da čudotvorni napitak postoji možda ste još u djetinjstvu prestali vjerovati no ukoliko pripremite fini čaj od najboljeg spoja sastojaka kao što su đumbir, kurkuma, cimet, meda i limun učinit će čudo nakon blagdanskog jelovnika.

Sastojci

500 ml vode
1 komad svježeg đumbira (4 cm)
2 štapića Vegeta Maestro cimeta u kori
1 žličica Vegeta Maestro kurkume
Ocijeđeni sok 2 limuna
1-2 žličice meda od bagrema

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe15 min

  • 1 Đumbir ogulite, narežite na ploške i prelijte vodom. Zakuhajte, smanjite plamen i kuhajte nekoliko minuta. Dodajte štapić cimeta i kurkumu pa nastavite kuhati još 10 minuta.
  • 2 Procijedite, malo ohladite (60 °C), dodajte med, promiješajte da se med otopi.

Savjet

Med i limun dodajte u topli ali ne vrući čaj da se ne unište vrijedni sastojci.

Posluživanje

U mlaki napitak dodajte ocijeđeni limun i poslužite ukrašeno ploškama limuna.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke