Meni Search

Ful nabrijan

Dagnje na buzaru

BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjevene lignje
Čarobna ljetna piletina
Povrtni lonac
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Belgija - Salade Liégeoise
Delikatesna junetina na češki
Fileti lososa u finom umaku
Hrskavi trokuti
Mediteranski špageti
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pečenka
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Mini lazanje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna rebarca
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fini gulaš od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pašticada s njokima
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Vege odresci s marinadom
Miješani grill
Račići na posteljici od povrća
Lignje na šumskom rižotu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočni pureći ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brusketa s avokadom
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Piletina laganini
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pečena piletina s limunom
Kobasica u pivu i pecivu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić u sendviču
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rajčica s kukuruzom
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski kruščić s lovorom
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Okruglice u umaku od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Meso s repom
Sendvič s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lagana sarma
Urbana pola
Krem juha od tikvica
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Popečci od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Vratina sa sezonskim povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata od liganja
Grdobina u pikantnoj šalši
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Riba u bijelom umaku
Pirjani kunić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prežgana juha
Rolice od blitve
Brancinovo oko
Zabavni kineski ravioli
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata s mora
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
Irska janjetina
Lungić s povrćem
Fina pikantna piletina
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Grill pirjana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Što reći o poznatom specijalitetu – dagnje na buzaru? Ljubitelji školjaka priznaju da nema riječi koje bi opisale divotu dagnjina mesa u umaku za prste polizati! A tako je jednostavan!

Sastojci

1,5 kg dagnji
150 ml maslinovog ulja
4 češnja češnjaka
2 žlice krušnih mrvica
4 žlice nasjeckanog peršina
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Dagnje očistite i operite.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte protisnuti češnjak, krušne mrvice, peršin, vino, Vegetu i papar.
  • 3 Dodajte dagnje i kuhajte poklopljeno dok se dagnje ne otvore.

Savjet

Prilikom kupnje dagnji obratite pažnju da li su svježe, odnosno, čvrsto zatvorene. Školjke koje su otvorene u sirovom stanju sigurno nisu svježe i nisu preporučljive za jelo.

Posluživanje

Poslužite s bijelim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 135.36 45 34
Fosfor mg 754.89 94 94
Kalij mg 1266.82 34 34
Niacin mg 14.74 105 74
Vitamin C mg 32.96 44 37
Vitamin E mg 10.55 48 48
Vitamin A μg 698.01 17 14
Sol g 3.49 0 0
Bjelančevine g 45.27 - -
Vlakna g 0.24 - -
Ugljikohidrati g 17.46 - -
Masti g 42.86 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke