Meni Search

Ful nabrijan

Dagnje na buzaru

Račići na posteljici od povrća
Grill povrće na salatu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rolice od blitve
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Fini gulaš od gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Lagana sarma
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od tikvica
Vratina sa sezonskim povrćem
Ražnjići od lososa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pirjani kunić
Proljetna janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sendvič s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Urbana pola
Pečena piletina s limunom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vege odresci s marinadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Fina pikantna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s povrćem
Piletina laganini
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Blagdanska rolada
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od liganja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čarobna ljetna piletina
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rajčica s kukuruzom
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Riba u bijelom umaku
Zlatna piletina
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Kobasica u pivu i pecivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Salata s mora
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Kuhano meso s umakom od hrena
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Marinirana piletina s roštilja
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Irska janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meso s repom
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Okruglice u umaku od rajčice
Pašticada s njokima
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina na padelu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Što reći o poznatom specijalitetu – dagnje na buzaru? Ljubitelji školjaka priznaju da nema riječi koje bi opisale divotu dagnjina mesa u umaku za prste polizati! A tako je jednostavan!

Sastojci

1,5 kg dagnji
150 ml maslinovog ulja
4 češnja češnjaka
2 žlice krušnih mrvica
4 žlice nasjeckanog peršina
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Dagnje očistite i operite.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte protisnuti češnjak, krušne mrvice, peršin, vino, Vegetu i papar.
  • 3 Dodajte dagnje i kuhajte poklopljeno dok se dagnje ne otvore.

Savjet

Prilikom kupnje dagnji obratite pažnju da li su svježe, odnosno, čvrsto zatvorene. Školjke koje su otvorene u sirovom stanju sigurno nisu svježe i nisu preporučljive za jelo.

Posluživanje

Poslužite s bijelim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 135.36 45 34
Fosfor mg 754.89 94 94
Kalij mg 1266.82 34 34
Niacin mg 14.74 105 74
Vitamin C mg 32.96 44 37
Vitamin E mg 10.55 48 48
Vitamin A μg 698.01 17 14
Sol g 3.49 0 0
Bjelančevine g 45.27 - -
Vlakna g 0.24 - -
Ugljikohidrati g 17.46 - -
Masti g 42.86 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke