Meni Search

Ful nabrijan

Dagnje na buzaru

Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočni pureći ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Popečci od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Nadjevene lignje
Aromatizirani kruh
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna rebarca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meso s repom
Lungić s povrćem
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Pirjani kunić
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Salata s mora
Vege odresci s marinadom
Urbana pola
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Riba u bijelom umaku
Pašticada s njokima
Hrskavi trokuti
Krem juha od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Grickalica slanutak iz pećnice
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice
Proljetna janjetina
Lungić u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa sezonskim povrćem
Šampinjoni u palačinki
Marinirana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Voćna juha od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani tofu s povrćem
Sendvič s avokadom
Piletina Kiev
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file i punjeni šampinjoni
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina na padelu
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina laganini
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni lonac
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fileti lososa u finom umaku
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Delikatesna junetina na češki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill pirjana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prežgana juha
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Račići na posteljici od povrća
Grdobina s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetno meso i povrće iz woka
Manastirski đuveč
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Blagdanska rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski špageti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Što reći o poznatom specijalitetu – dagnje na buzaru? Ljubitelji školjaka priznaju da nema riječi koje bi opisale divotu dagnjina mesa u umaku za prste polizati! A tako je jednostavan!

Sastojci

1,5 kg dagnji
150 ml maslinovog ulja
4 češnja češnjaka
2 žlice krušnih mrvica
4 žlice nasjeckanog peršina
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Dagnje očistite i operite.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte protisnuti češnjak, krušne mrvice, peršin, vino, Vegetu i papar.
  • 3 Dodajte dagnje i kuhajte poklopljeno dok se dagnje ne otvore.

Savjet

Prilikom kupnje dagnji obratite pažnju da li su svježe, odnosno, čvrsto zatvorene. Školjke koje su otvorene u sirovom stanju sigurno nisu svježe i nisu preporučljive za jelo.

Posluživanje

Poslužite s bijelim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 135.36 45 34
Fosfor mg 754.89 94 94
Kalij mg 1266.82 34 34
Niacin mg 14.74 105 74
Vitamin C mg 32.96 44 37
Vitamin E mg 10.55 48 48
Vitamin A μg 698.01 17 14
Sol g 3.49 0 0
Bjelančevine g 45.27 - -
Vlakna g 0.24 - -
Ugljikohidrati g 17.46 - -
Masti g 42.86 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke