Meni Search

Ful nabrijan

Dagnje na buzaru

Mediteranski špageti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Mirisna pečenka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Krem juha od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Kroketi od piletine
Ražnjići od lososa
Piletina sa šafranom
Račići na posteljici od povrća
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fina pikantna piletina
Grdobina s povrćem
Meso s repom
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Irska janjetina
Sendvič s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kunić na bijelo
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riba u bijelom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prežgana juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Piletina Kiev
Mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lagana sarma
Grickalica slanutak iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Delikatesna junetina na češki
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Pečena piletina s limunom
Aromatizirani kruh
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata od liganja
Umak od limete (Molho de limao)
Ljetni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa sezonskim povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vege odresci s marinadom
Manastirski đuveč
Grdobina u pikantnoj šalši
Lungić s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Tjestenina fuži s tartufima
Pašticada s njokima
Šampinjoni u palačinki
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rolice od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Sočna rebarca
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjevene lignje
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Belgija - Salade Liégeoise
Miješani grill
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobna ljetna piletina
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Voćna juha od višanja
Grill povrće na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Urbana pola
Popečci od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Pizza s tunom
Lungić u sendviču
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Što reći o poznatom specijalitetu – dagnje na buzaru? Ljubitelji školjaka priznaju da nema riječi koje bi opisale divotu dagnjina mesa u umaku za prste polizati! A tako je jednostavan!

Sastojci

1,5 kg dagnji
150 ml maslinovog ulja
4 češnja češnjaka
2 žlice krušnih mrvica
4 žlice nasjeckanog peršina
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Dagnje očistite i operite.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte protisnuti češnjak, krušne mrvice, peršin, vino, Vegetu i papar.
  • 3 Dodajte dagnje i kuhajte poklopljeno dok se dagnje ne otvore.

Savjet

Prilikom kupnje dagnji obratite pažnju da li su svježe, odnosno, čvrsto zatvorene. Školjke koje su otvorene u sirovom stanju sigurno nisu svježe i nisu preporučljive za jelo.

Posluživanje

Poslužite s bijelim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 135.36 45 34
Fosfor mg 754.89 94 94
Kalij mg 1266.82 34 34
Niacin mg 14.74 105 74
Vitamin C mg 32.96 44 37
Vitamin E mg 10.55 48 48
Vitamin A μg 698.01 17 14
Sol g 3.49 0 0
Bjelančevine g 45.27 - -
Vlakna g 0.24 - -
Ugljikohidrati g 17.46 - -
Masti g 42.86 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke