Meni Search

Ful nabrijan

Delikatesna junetina na češki

Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Rajčica s kukuruzom
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Dagnje na buzaru
Zlatna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina u pikantnoj šalši
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjevene lignje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Sočna rebarca
Kobasica u pivu i pecivu
Miješani grill
Krem juha od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina na padelu
Piletina laganini
Prežgana juha
Račići na posteljici od povrća
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Umak od limete (Molho de limao)
Fini gulaš od gljiva
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Meso s repom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill povrće na salatu
Povrtni ražnjići
Mirisna pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Irska janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Salata od liganja
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pašticada s njokima
Hrskavi trokuti
Pirjani kunić
Grickalica slanutak iz pećnice
Urbana pola
Mesne okruglice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meksička party salata
Rolice od blitve
Grdobina s povrćem
Sendvič s avokadom
Brusketa s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Riba u bijelom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Fileti lososa u finom umaku
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini lazanje
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni lonac
Piletina Kiev
Lagana sarma
Pizza s tunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Marinirana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Aromatizirani kruh
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke