Meni Search

Ful nabrijan

Delikatesna junetina na češki

Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zlatna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fini gulaš od gljiva
Grill povrće na salatu
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Urbana pola
Ramsteak u seksi umaku
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Lungić s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Vege odresci s marinadom
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobna ljetna piletina
Mirisna pečenka
Račići na posteljici od povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Miješani grill
Lignje s povrćem i smokvama
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mediteranski špageti
Dagnje na buzaru
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zabavni kineski ravioli
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni lonac
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mora
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lagana sarma
Rolice od blitve
Brusketa s avokadom
Krem juha od tikvica
Proljetna janjetina
Pašticada s njokima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rajčica s kukuruzom
Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna juha od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kroketi od piletine
Grill pirjana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Uzbudljivi kolač od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Irska janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prežgana juha
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pirjani kunić
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata od liganja
Grdobina s povrćem
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Meso s repom
Lignje na šumskom rižotu
Kobasica u pivu i pecivu
Fileti lososa u finom umaku
Sočna pureća rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke