Meni Search

Ful nabrijan

Delikatesna junetina na češki

Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice
Kobasica u pivu i pecivu
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Miješani grill
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mediteranski kruščić s lovorom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Lagana sarma
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Okruglice u umaku od rajčice
Salata od liganja
Zanimljiva salata s kikirikijem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisna pečenka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Pizza s tunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Piletina laganini
Vratina sa sezonskim povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u bijelom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Dagnje na buzaru
Pečena piletina s limunom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Umak od limete (Molho de limao)
Meso s repom
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjevene lignje
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Grdobina s povrćem
Salata s mora
Urbana pola
Mediteranski špageti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Povrtni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna rebarca
Lungić u sendviču
Fina pikantna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Vege odresci s marinadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Manastirski đuveč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fileti lososa u finom umaku
Aromatizirani kruh
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sendvič s avokadom
Irska janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zabavni kineski ravioli
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Fini gulaš od gljiva
Krem juha od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Belgija - Salade Liégeoise
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Račići na posteljici od povrća
Grill povrće na salatu
Povrtni lonac
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Kroketi od piletine
Prežgana juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od lososa
Lignje s povrćem i smokvama
Čarobna ljetna piletina
Proljetna janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza sirni jastučići
Popečci od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke