Meni Search

Ful nabrijan

Delikatesna junetina na češki

Pirjani kunić
Lagana sarma
Lungić s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mediteranski špageti
Šampinjoni u palačinki
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krem juha od tikvica
Meso s repom
Grill vratina u sendviču
Voćna juha od višanja
Proljetna janjetina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Urbana pola
Salata s mora
Uzbudljivi kolač od blitve
Miješani grill
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Belgija - Salade Liégeoise
Zlatna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Sočna rebarca
Riba u bijelom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Pašticada s njokima
Kobasica u pivu i pecivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vratina sa sezonskim povrćem
Manastirski đuveč
Rolice od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Dagnje na buzaru
Brancinovo oko
Fileti lososa u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrskavi trokuti
Pečena piletina s limunom
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Kunić na bijelo
Blagdanska rolada
Račići na posteljici od povrća
Fini gulaš od gljiva
Piletina sa šafranom
Grill pirjana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina Kiev
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fina pikantna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Aromatizirani kruh
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pečenka
Meksička party salata
Grdobina s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Mediteranski kruščić s lovorom
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić u sendviču
Sočna pureća rolada
Ražnjići od lososa
Brusketa s avokadom
Salata od liganja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Sendvič s avokadom
Piletina laganini
Sočni pureći ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Vege odresci s marinadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina u pikantnoj šalši
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza s tunom
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice na ražnjiću
Rajčica s kukuruzom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje s povrćem i smokvama
Okruglice u umaku od rajčice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke