Meni Search

Ful nabrijan

Delikatesna junetina na češki

Nadjevene lignje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa sezonskim povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Krem juha od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski špageti
Sočna rebarca
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Ražnjići od lososa
Grill vratina u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice
Lungić u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s povrćem
Brancinovo oko
Miješani grill
Fina pikantna piletina
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Salata s mora
Dagnje na buzaru
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kuhano meso s umakom od hrena
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s povrćem i smokvama
Grill povrće na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Pašticada s njokima
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata od liganja
Urbana pola
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mirisna pečenka
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meso s repom
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna pureća rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini lazanje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Prežgana juha
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill pirjana piletina s roštilja
Meksička party salata
Piletina Kiev
Piletina laganini
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kaštelanski makaruni
Marinirana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zlatna piletina
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grdobina s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Pizza s tunom
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Uzbudljivi kolač od blitve
Irska janjetina
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fini gulaš od gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Manastirski đuveč
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pizza sirni jastučići
Grdobina u pikantnoj šalši
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Čarobna ljetna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od tikvica
Voćna juha od višanja
Račići na posteljici od povrća
Povrtni lonac
Vege odresci s marinadom
Bugarska pita od krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Sendvič s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke