Meni Search

Ful nabrijan

Delikatesna junetina na češki

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Riba u bijelom umaku
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mediteranski špageti
Ramsteak u seksi umaku
Krem juha od tikvica
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Fina pikantna piletina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski file s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pečenka
Salata od liganja
Lignje s povrćem i smokvama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Miješani grill
Račići na posteljici od povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Pirjani kunić
Kroketi od piletine
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni ražnjići
Janjetina na padelu
Vege odresci s marinadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetna janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni lonac
Grill pirjana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Fileti lososa u finom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Kobasica u pivu i pecivu
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso s repom
Kaštelanski makaruni
Mediteranski kruščić s lovorom
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Urbana pola
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s povrćem
Pašticada s njokima
Kunić na bijelo
Irska janjetina
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Pizza s tunom
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Sočna rebarca
Prežgana juha
Mesne okruglice
Manastirski đuveč
Belgija - Salade Liégeoise
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Lagana sarma
Grill vratina u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Piletina laganini
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill povrće na salatu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje na šumskom rižotu
Kuhano meso s umakom od hrena
Grickalica slanutak iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Salata s mora
Rajčica s kukuruzom
Fini gulaš od gljiva
Popečci od tikvica
Sendvič s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjevene lignje
Dagnje na buzaru
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke