Meni Search

Ful nabrijan

Delikatesna junetina na češki

Krem juha od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Fina pikantna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meksička party salata
Grickalica slanutak iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pečena piletina s limunom
Mediteranski špageti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lagana sarma
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Zanimljiva salata s kikirikijem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Vratina sa sezonskim povrćem
Meso s repom
Pašticada s njokima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rajčica s kukuruzom
Nadjevene lignje
Popečci od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Urbana pola
Kobasica u pivu i pecivu
Zlatna piletina
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kroketi od piletine
Fileti lososa u finom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vege odresci s marinadom
Pizza sirni jastučići
Fini gulaš od gljiva
Voćna juha od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Irska janjetina
Aromatizirani kruh
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sendvič s avokadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Prežgana juha
Dagnje na buzaru
Povrtni lonac
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s povrćem
Mirisna pečenka
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mora
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riba u bijelom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna rebarca
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskavi trokuti
Grdobina u pikantnoj šalši
Kaštelanski makaruni
Pirjani kunić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Manastirski đuveč
Mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Blagdanska rolada
Rolice od blitve
Piletina Kiev
Piletina laganini
Janjetina na padelu
Miješani grill
Marinirana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke