Meni Search

Ful nabrijana

Delikatesna junetina na češki

Urbana pola
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rajčica s kukuruzom
Krem juha od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Miješani grill
Lazanje s lignjama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Viška pogača
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Voćna juha od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni ražnjići
Sendvič s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Lignje s manistrom u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Ossobuco
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza s tunom
Lagana sarma
Pogača sa sardinom
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Grdobina s povrćem
Špageti s ribom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci u umaku s češnjakom
Hlebinska i pretepena juha
Meso s repom
Sočna pureća rolada
Pečena piletina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Čarobna ljetna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kobasica u pivu i pecivu
Šampinjoni u palačinki
Salata s mora
Kunić na bijelo
Aromatizirani kruh
Piletina sa šafranom
Turske pizze
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
Brusketa s avokadom
Mirisna pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Pizza sirni jastučići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rolice od blitve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjevene lignje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina u pikantnoj šalši
Račići na posteljici od povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina na kijevski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić u sendviču
Ražnjići od lososa
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskava pileća krilca
Piletina laganini
Teleći savici u umaku od grejpa
Manastirski đuveč
Povrtni lonac
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riba u bijelom umaku
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Zabavni kineski ravioli
Hrskavi trokuti
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna rebarca
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kuhano meso s umakom od hrena
Irska janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci od morskog psa
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Fileti lososa u finom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke