Meni Search

Ful nabrijana

Delikatesna junetina na češki

Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Pogača sa sardinom
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini lazanje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ražnjići od lososa
Piletina Kiev
Mini shepherd's pie
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s ribom
Piletina na kijevski način
Janjetina na padelu
Mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Piletina laganini
Pečena piletina s limunom
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Lazanje s lignjama
Mediteranski špageti
Voćna juha od višanja
Prežgana juha
Urbana pola
Brusketa s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Rolice od blitve
Ossobuco
Fina pikantna piletina
Povrtni lonac
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hlebinska i pretepena juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza s tunom
Turske pizze
Viška pogača
Sočna pureća rolada
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fileti lososa u finom umaku
Lungić s povrćem
Riba u bijelom umaku
Pirjani kunić
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Miješani grill
Aromatizirani kruh
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lagana sarma
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje s manistrom u škartocu
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Fini gulaš od gljiva
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fish&Chips u tortilji
Popečci od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Krem juha od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Grickalica slanutak iz pećnice
Meso s repom
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci od morskog psa
Čarobna ljetna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Irska janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mora
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna rebarca
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina s povrćem
Lungić u sendviču
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kunić na bijelo
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zabavni kineski ravioli
Mirisna pečenka
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata od liganja
Brancinovo oko
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke