Meni Search

Ful nabrijana

Delikatesna junetina na češki

Martinjska guska s hajdinom kašom
Blagdanska rolada
Grdobina s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s manistrom u škartocu
Irska janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lazanje s lignjama
Hrskava pileća krilca
Mini shepherd's pie
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina na kijevski način
Nadjevene lignje
Marinirana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuhano meso s umakom od hrena
Fileti lososa u finom umaku
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Lagana sarma
Hrskavi trokuti
Zabavni kineski ravioli
Grill povrće na salatu
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Ražnjići od lososa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u bijelom umaku
Pogača sa sardinom
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci od morskog psa
Belgija - Salade Liégeoise
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Voćna juha od višanja
Kunić na bijelo
Piletina laganini
Salata s mora
Kaštelanski makaruni
Salata od liganja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Aromatizirani kruh
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Krem juha od tikvica
Mirisna pečenka
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Okruglice u umaku od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Hlebinska i pretepena juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Urbana pola
Lungić s povrćem
Popečci od tikvica
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Turske pizze
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od blitve
Meso s repom
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni lonac
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Miješani grill
Brancinovo oko
Janjetina s medom od kadulje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s ribom
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Bugarska pita od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Pizza s tunom
Fini gulaš od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vege odresci s marinadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Viška pogača
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni ražnjići
Proljetna janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Manastirski đuveč
Ossobuco
Lignje s povrćem i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena piletina s limunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke