Meni Search

Ful nabrijana

Delikatesna junetina na češki

Grdobina s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Martinjska guska s hajdinom kašom
Odresci od morskog psa
Prežgana juha
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sendvič s avokadom
Lagana sarma
Mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Irska janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski špageti
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Proljetna janjetina
Ossobuco
Ražnjići od lososa
Janjetina na padelu
Grill povrće na salatu
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Rajčica s kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fina pikantna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Urbana pola
Špageti s ribom
Popečci od tikvica
Sočna rebarca
Odresci u umaku s češnjakom
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
BBQ svinjska rebarca u foliji
Viška pogača
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Turske pizze
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina na kijevski način
Lignje s manistrom u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kobasica u pivu i pecivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Salata s mora
Manastirski đuveč
Okruglice u umaku od rajčice
Meso s repom
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Voćna juha od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hlebinska i pretepena juha
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjevene lignje
Rolice od blitve
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Lungić s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Fileti lososa u finom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čarobna ljetna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Mediteranski kruščić s lovorom
Grickalica slanutak iz pećnice
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Pirjani kunić
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Račići na posteljici od povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Pizza s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vege odresci s marinadom
Piletina laganini
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pečenka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje s lignjama
Ljetni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Pogača sa sardinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Povrtni lonac
Riba u bijelom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke