Meni Search

Ful nabrijana

Delikatesna junetina na češki

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pečenka
Lungić s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Riba u bijelom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pirjani kunić
Lignje na šumskom rižotu
Mini shepherd's pie
Proljetna janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Aromatizirani kruh
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza s tunom
Kunić na bijelo
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci od morskog psa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata s mora
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zlatna piletina
Lagana sarma
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Voćna juha od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fileti lososa u finom umaku
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Lazanje s lignjama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kroketi od piletine
Marinirana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Špageti s ribom
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobna ljetna piletina
Viška pogača
Vege odresci s marinadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od lososa
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Grickalica slanutak iz pećnice
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina laganini
Janjetina s medom od kadulje
Grill povrće na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina u pikantnoj šalši
Irska janjetina
Sendvič s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Urbana pola
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Miješani grill
Krem juha od tikvica
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni lonac
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Kobasica u pivu i pecivu
Hlebinska i pretepena juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ossobuco
Grdobina s povrćem
Grill vratina u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Zabavni kineski ravioli
Pečena piletina s limunom
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Lignje s manistrom u škartocu
Fini gulaš od gljiva
Meksička party salata
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meso s repom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s povrćem i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjevene lignje
Turske pizze
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata od liganja
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rajčica s kukuruzom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pohani tofu s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna rebarca
Piletina na kijevski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rolice od blitve
Fina pikantna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pogača sa sardinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke