Meni Search

Ful nabrijana

Delikatesna junetina na češki

Rolice od blitve
Miješani grill
Odresci od morskog psa
Turske pizze
Nadjevene lignje
Lignje s manistrom u škartocu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Proljetna janjetina
Aromatizirani kruh
Piletina laganini
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grickalica slanutak iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kroketi od piletine
Ramsteak u seksi umaku
Meso s repom
Povrtni lonac
Pileći bataci s umakom od luka
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od tikvica
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krem juha od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Lagana sarma
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Hrskava pileća krilca
Lungić s povrćem
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od lososa
Riba u bijelom umaku
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Mirisna pečenka
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lazanje s lignjama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Prežgana juha
Lungić u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Fini gulaš od gljiva
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kunić na bijelo
Ossobuco
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Račići na posteljici od povrća
Pogača sa sardinom
Fina pikantna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hlebinska i pretepena juha
Zabavni kineski ravioli
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Fileti lososa u finom umaku
Fish&Chips u tortilji
Vege odresci s marinadom
Umak od limete (Molho de limao)
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći savici u umaku od grejpa
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina na kijevski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata s mora
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza s tunom
Mediteranski špageti
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kaštelanski makaruni
Irska janjetina
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Urbana pola
Viška pogača
Proljetno meso i povrće iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke