Meni Search

Ful nabrijana

Delikatesna junetina na češki

Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Odresci u umaku s češnjakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s povrćem
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci u umaku od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Odresci od morskog psa
Kuhano meso s umakom od hrena
Mirisna pečenka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski špageti
Mini lazanje
Piletina Kiev
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Hlebinska i pretepena juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Krem juha od tikvica
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Pizza s tunom
Miješani grill
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meso s repom
Kaštelanski makaruni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s manistrom u škartocu
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Račići na posteljici od povrća
Brusketa s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rezanci s krušnim mrvicama
Urbana pola
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Aromatizirani kruh
Belgija - Salade Liégeoise
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Viška pogača
Povrtni lonac
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od tikvica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina s povrćem
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
Fileti lososa u finom umaku
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Voćna juha od višanja
Turske pizze
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Mini shepherd's pie
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Lagana sarma
Meksička party salata
Vege odresci s marinadom
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza sirni jastučići
Lungić u sendviču
Blagdanska rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina na kijevski način
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje s povrćem i smokvama
Pirjani kunić
Zlatna piletina
Ossobuco
Špageti s ribom
Lazanje s lignjama
Marinirana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Piletina laganini
Fina pikantna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina s medom od kadulje
Grill pirjana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Brancinovo oko
Čarobna ljetna piletina
Zabavni kineski ravioli
Riba u bijelom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke