Meni Search

Ful nabrijana

Delikatesna junetina na češki

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rolice od blitve
Riba u bijelom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Kuhano meso s umakom od hrena
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Proljetna janjetina
Zabavni kineski ravioli
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Hlebinska i pretepena juha
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Račići na posteljici od povrća
Ljetni ražnjići
Viška pogača
Brancinovo oko
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina s povrćem
Hrskava pileća krilca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina na kijevski način
Miješani grill
Lungić u sendviču
Mirisna pečenka
Marinirana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pizza s tunom
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Vege odresci s marinadom
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Nadjevene lignje
Mediteranski špageti
Turske pizze
Grill povrće na salatu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci u umaku s češnjakom
Krem juha od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
Fina pikantna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Špageti s ribom
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Meso s repom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Urbana pola
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna rebarca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Aromatizirani kruh
Pečena piletina s limunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Pirjani kunić
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni lonac
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Mediteranski kruščić s lovorom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lazanje s lignjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Piletina laganini
Hrskavi trokuti
Fini gulaš od gljiva
Grdobina u pikantnoj šalši
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni ražnjići
Mini shepherd's pie
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci od morskog psa
Irska janjetina
Mini lazanje
Lungić s povrćem
Ossobuco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Čarobna ljetna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Brusketa s avokadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fish&Chips u tortilji
Prežgana juha
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sendvič s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke