Meni Search

Macho

Delikatesna junetina na češki

Odrezak s umakom chimichurri
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Irska janjetina
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
File steak na povrću
Špageti na kineski način
Juha od gljiva
Ribarska popara
Kobasica u pivu i pecivu
Punjene tikve
Piletina s mascarponeom
Lungić s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teriyaki piletina
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Slatki lungić
Orada s krumpirom i mladim lukom
Proljetna janjetina
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kotlovina
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Pohani tofu s povrćem
Pizza s tunom
Slasni BBQ burgeri
Grill vratina u sendviču
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa iz pećnice
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti s acetom balsamicom
Dagnje na buzaru
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Bakalar s krumpirom
Sočna pureća rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrenovke u panceti
Biftek rolice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhana govedina s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća krilca s roštilja
Pileći štapići u ketchupu
Govedina s lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Pita s crnim pivom
Piletina sa šafranom
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s pirjanim povrćem
Pohani zamotuljci
Ramstek s povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pureća rolada s mlincima
Mini lazanje
Lungić u sendviču
Ljetni ražnjići
Salata od tune i povrća
Odresci u umaku s češnjakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u pivu
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina s nadjevom od ajvara
Umak od limete (Molho de limao)
Obojeni hamburger
Pašticada
Kotleti u pivskom umaku
Nadjevene lignje
Kotlet s varivom od leće
Palačinke s nadjevom od riže
Zabavni kineski ravioli
Blagdanska rolada
Medeni teleći kotleti
Macho hamburger
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke