Meni Search

Macho

Delikatesna junetina na češki

Bakalar s krumpirom
Lungić u sendviču
Hrenovke u panceti
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Salata od tune i povrća
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Piletina s mascarponeom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pizza s tunom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Kotleti u pivskom umaku
Marinirano svinjsko pečenje
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Špageti s acetom balsamicom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slasni BBQ burgeri
Umak od limete (Molho de limao)
Irska janjetina
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u umaku s češnjakom
Obojeni hamburger
Govedina s lukom
Odresci s umakom od kupina
Dagnje na buzaru
Blagdanska rolada
Pileća krilca s Coca-Colom
Meksička party salata
Mladi krumpir s ajvarom
Pita s crnim pivom
Kotlet s varivom od leće
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Dip od južnog voća
Teletina s pirjanim povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s grilla
Pirjani kunić
Odrezak s umakom chimichurri
Hrskavi trokuti
Špageti na kineski način
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina u pivu
Juha od gljiva
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pašticada
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Lungić s povrćem
Macho hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mirisna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek s povrćem
Slatki lungić
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća krilca s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Biftek rolice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
File steak na povrću
Čarobna ljetna piletina
Kotlovina
Pileći štapići u ketchupu
Medeni teleći kotleti
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ribarska popara
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjene tikve
Palačinke s nadjevom od riže
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke