Meni Search

Macho

Delikatesna junetina na češki

Zlatna piletina
Hrenovke u panceti
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći štapići u ketchupu
Irska janjetina
Biftek rolice
Marinirano svinjsko pečenje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u pivu
Pita s crnim pivom
Pašticada
Pureća rolada s mlincima
Slatki lungić
Hrskavi trokuti
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Marinirana piletina s roštilja
Teriyaki piletina
Pileća prsa iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Ribarska popara
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća krilca s roštilja
Dagnje na buzaru
Kotlovina
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza s tunom
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Umak od limete (Molho de limao)
Kotleti u pivskom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s nadjevom od ajvara
Slasni BBQ burgeri
Medeni teleći kotleti
Mirisna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s acetom balsamicom
Juha od gljiva
Teletina s pirjanim povrćem
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Govedina s lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Lungić s povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pohani zamotuljci
Odresci s umakom od kupina
Kroketi od piletine
Kobasica u pivu i pecivu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
File steak na povrću
Meksička party salata
Mini lazanje
Pileća krilca s Coca-Colom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Obojeni hamburger
Kotlet s varivom od leće
Čarobna ljetna piletina
Sočna pureća rolada
Palačinke s nadjevom od riže
Macho hamburger
Punjene tikve
Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić u sendviču
Odrezak s umakom chimichurri
Ramstek s povrćem
Pirjani kunić
Špageti na kineski način
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Salata od tune i povrća
Grill vratina u sendviču
Bakalar s krumpirom
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke