Meni Search

Macho

Delikatesna junetina na češki

Slatki lungić
Čarobna ljetna piletina
Hrenovke u panceti
Pohani tofu s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Salata od tune i povrća
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Juha od gljiva
Pašticada
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Pureća rolada s mlincima
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Biftek rolice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ramsteak u seksi umaku
Obojeni hamburger
Kotleti u pivskom umaku
Dagnje na buzaru
File steak na povrću
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s mascarponeom
Macho hamburger
Svinjski file s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s acetom balsamicom
Kotlet s varivom od leće
Mini lazanje
Odresci s umakom od kupina
Brancinovo oko
Pileći štapići u ketchupu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina u pivu
Lungić s povrćem
Meksička party salata
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odrezak s umakom chimichurri
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa punjena čvarcima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Govedina s lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Marinirano svinjsko pečenje
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Pita s crnim pivom
Medeni teleći kotleti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Punjene tikve
Teletina s pirjanim povrćem
Pileća krilca s roštilja
Palačinke s nadjevom od riže
Pizza s tunom
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileća krilca s Coca-Colom
Kroketi od piletine
Dip od južnog voća
Irska janjetina
Ramstek s povrćem
Grill vratina u sendviču
Ribarska popara
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Bakalar s krumpirom
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Špageti na kineski način
Slasni BBQ burgeri
Proljetna janjetina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Umak od limete (Molho de limao)
Tjestenina fuži s tartufima
Kotlovina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke