Meni Search

Macho

Delikatesna junetina na češki

Odresci u umaku s češnjakom
Odresci s umakom od kupina
Biftek rolice
Mladi krumpir s ajvarom
Salata od tune i povrća
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Palačinke s nadjevom od riže
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lungić s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od gljiva
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći štapići u ketchupu
Ramsteak u seksi umaku
Marinirano svinjsko pečenje
Obojeni hamburger
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Punjene tikve
Nadjevene lignje
Irska janjetina
Medeni teleći kotleti
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća krilca s roštilja
Teletina s pirjanim povrćem
Kroketi od piletine
Čarobna ljetna piletina
Govedina s lukom
Pohani zamotuljci
Blagdanska rolada
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Lungić u sendviču
Dip od južnog voća
Piletina u pivu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Velika Britanija - Pastirska pita
Kotlet s varivom od leće
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa iz pećnice
Pašticada
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Macho hamburger
Slasni BBQ burgeri
Pita s crnim pivom
Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Slatki lungić
Špageti s acetom balsamicom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Odrezak s umakom chimichurri
Piletina s mascarponeom
Teriyaki piletina
Mirisna pureća rolada
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bakalar s krumpirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pureća rolada s mlincima
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Dagnje na buzaru
Umak od limete (Molho de limao)
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ribarska popara
Rebarca s grilla
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća krilca s Coca-Colom
Zlatna piletina
Kotleti u pivskom umaku
Hrenovke u panceti
File steak na povrću
Kotlovina
Hrskavi trokuti
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuhana govedina s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke