Meni Search

Macho

File steak na povrću

Slasni BBQ burgeri
Bakalar s krumpirom
Lungić u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Dagnje na buzaru
Punjene tikve
Palačinke s nadjevom od riže
Špageti na kineski način
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u umaku s češnjakom
Pileći štapići u ketchupu
Špageti s acetom balsamicom
Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Pureća rolada s mlincima
Nadjevene lignje
Rebarca s grilla
Kotlet s varivom od leće
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mladi krumpir s ajvarom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Janjetina na padelu
Slatki lungić
Teletina s pirjanim povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odrezak s umakom chimichurri
Govedina s lukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileća krilca s Coca-Colom
Mini lazanje
Kotlovina
Dip od južnog voća
Salata od tune i povrća
Zabavni kineski ravioli
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Marinirana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Biftek rolice
Pileća prsa iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Mirisna pureća rolada
Kotleti u pivskom umaku
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Kroketi od piletine
Pohani zamotuljci
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Medeni teleći kotleti
Piletina sa šafranom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pita s crnim pivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrenovke u panceti
Ribarska popara
Lungić s povrćem
Pileća krilca s roštilja
Juha od gljiva
Šampinjoni u palačinki
Čarobna ljetna piletina
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Macho hamburger
Piletina u pivu
Pašticada
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirano svinjsko pečenje
Pizza s tunom
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo pomalo nesvakidašnje, ali vrlo ukusno jelo donio nam je gospodin Denis Valčić, svojevrsni ambasador hrvatske kuhinje u Australiji.

Sastojci

800 g goveđeg filea
3-4 žlice maslinova ulja
1 Vegeta Maestro slatka paprika mljevena
1 poriluk, samo bijeli dio
4 krumpira srednje veličine
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
2 žličice Vegete
Za garniranje:
mješavina maslaca, češnjaka i peršina

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe50 min

  • 1 Papriku očistite, prerežite napola, odstranite joj žilice te je narežite na tanke rezance.
  • 2 Poriluk također dobro operite i narežite na rezance. Tako pripremljeno povrće stavite na zagrijano ulje u tavu s debelim dnom i kratko popecite, a tijekom pečenja dodajte papar i Vegetu.
  • 3 Krumpir krupno naribajte i malo posolite. U teflonskoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa stavite peći krumpir, ali ga rasporedite na četiri dijela. Krumpir lopaticom pritisnite da se bolje zapeče.
  • 4 Po površini krumpira rasporedite pečenu papriku i poriluk, koje ste također razdijelili na četiri dijela. Povrh toga stavite ponovno naribani krumpir i također pritisnite lopaticom. Sve zajedno okrenite kako bi se krumpir zapekao i s druge strane. Nakon toga pogačice od povrća prenesite na nauljeni pleh i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C. Pecite oko 10 minuta.
  • 5 Dok se povrće peče u pećnici, priredite odreske. Goveđi file narežite na četiri odreska i istucite. Premažite ih uljem, posolite i popaprite grubo mljevenim paprom pa stavite peći na ugrijanu tavu ili na ploču za roštilj. Odreske pecite sa svake strane 2 do 3 minute, ovisno o tome želite li jače ili slabije pečene.

Savjet

Nemate li dovoljno veliku tavu, krumpir s povrćem možete peći u manjoj teflonskoj tavi za svaki odrezak posebno.

Posluživanje

Pogačice od krumpira s povrćem složite na ugrijani tanjur i na njih stavite pečene odreske. Na svaki odrezak stavite maslac koji ste prije toga izmiješali s nasjeckanim peršinom, češnjakom, malo soli i paprom.

Male tajne

Meso se prvo peče na ulju, a zatim mu aromatični maslac daje potrebnu mekoću i aromu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 93.25 31 23
Fosfor mg 477.54 60 60
Kalij mg 1386.62 37 37
Niacin mg 17.89 128 89
Vitamin C mg 140.95 188 157
Vitamin D μg 38 19 19
Vitamin A μg 4350.75 109 87
Sol g 0.81 0 0
Bjelančevine g 43.08 - -
Vlakna g 3.95 - -
Ugljikohidrati g 39.98 - -
Masti g 66.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke