Meni Search

Ful nabrijan

Fileti lososa u finom umaku

Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Vratina sa sezonskim povrćem
Fina pikantna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Krem juha od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pašticada s njokima
Belgija - Salade Liégeoise
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetno meso i povrće iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pečena piletina s limunom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Delikatesna junetina na češki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Meksička party salata
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kuhano meso s umakom od hrena
Brusketa s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Dagnje na buzaru
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Grdobina u pikantnoj šalši
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Mediteranski špageti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
Fini gulaš od gljiva
Piletina laganini
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pečenka
Popečci od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Riba u bijelom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Aromatizirani kruh
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od lososa
Sočna pureća rolada
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rajčica s kukuruzom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice na ražnjiću
Miješani grill
Fish&Chips u tortilji
Čarobna ljetna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Irska janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Račići na posteljici od povrća
Lungić u sendviču
Sendvič s avokadom
Pirjani kunić
Meso s repom
Zlatna piletina
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Urbana pola
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Povrtni lonac
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Voćna juha od višanja
Brancinovo oko
Lagana sarma
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalna kuhinja Danske temelji se na ribi, plodovima mora i mesu, ali i povrću, voću, mlijeku i mliječnim prerađevinama, posebno siru i jogurtu. Danci jedu obilno, raznoliko i kalorično, a dimljena hrana je osobito popularna.

Sastojci

Za prilog:
1 kg sitnog mladog krumpira
½ žličice soli
25 ml ulja
Priprema lososa:
3 žlice maslinova ulja
1 žlica limunova soka
600 g fileta lososa
1 žlica Vegete
Za umak:
25 g maslaca
1 žlica Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ žličice šećera
250 ml mlijeka
½ žličice soli
1 žlica limunova soka
1 žličica Senfa Podravka
1 žličica Hrena Podravka
1 žlica kopra
100 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade, posolite, prelijte uljem i dobro promiješajte.
  • 2 Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 25 minuta.
  • 3 Maslinovom ulju dodajte limunov sok i 1 žlicu Vegete. Promiješajte, a zatim pripremljenom mješavinom premažite filete lososa.
  • 4 Krumpir izvadite, stavite na isti lim uz krumpir s kožom prema dolje.
  • 5 Nastavite peći u pećnici oko 10-15 minuta.
  • 6 Za to vrijeme pripremite umak.
  • 7 Na zagrijanu tavicu stavite maslac, dodajte brašno, šećer i miješajte dok se maslac potpuno ne otopi i ne poveže s brašnom.
  • 8 Dolijte mlijeko i konstantno miješajte dok umak ne zakuha.
  • 9 Posolite, dodajte limunov sok, senf, hren i kuhajte na laganoj vatri par minuta.
  • 10 Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.

Posluživanje

Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.

Male tajne

Prilikom pečenja lososa u pećnicu možete staviti posudicu s vodom, pa će na taj način riba ostati sočnija.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 488.05 61 61
Kalcij mg 207.54 21 21
Kalij mg 1941.73 52 52
Pantotenska kiselina mg 3.55 51 51
Niacin mg 22.78 163 114
Vitamin D μg 394.9 197 197
Vitamin A μg 506.35 13 10
Bjelančevine g 39.69 - -
Vlakna g 6.36 - -
Ugljikohidrati g 386.94 - -
Masti g 35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke