Meni Search

Ful nabrijana

Fileti lososa u finom umaku

Urbana pola
Irska janjetina
Belgija - Salade Liégeoise
Manastirski đuveč
Sočna rebarca
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Salata od liganja
Salata s mora
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Rolice od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Lazanje s lignjama
Ražnjići od lososa
Lignje na šumskom rižotu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fina pikantna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskavi trokuti
Kobasica u pivu i pecivu
Viška pogača
Fish&Chips u tortilji
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
Kroketi od piletine
Delikatesna junetina na češki
Lagana sarma
Pohani tofu s povrćem
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina Kiev
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Vege odresci s marinadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Voćna juha od višanja
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Pirjani kunić
Mini shepherd's pie
Lignje s manistrom u škartocu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramsteak u seksi umaku
Aromatizirani kruh
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina s medom od kadulje
Turske pizze
Popečci od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina laganini
Sočna pureća rolada
Mirisna pečenka
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u umaku s češnjakom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski špageti
Mediteranski kruščić s lovorom
Čarobna ljetna piletina
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina s povrćem
Piletina na kijevski način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Račići na posteljici od povrća
Pogača sa sardinom
Meso s repom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Mesne okruglice
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić u sendviču
Lungić s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini lazanje
Povrtni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni lonac
Okruglice u umaku od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Zabavni kineski ravioli
Miješani grill
Ossobuco
Hrskava pileća krilca
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sendvič s avokadom
Odresci od morskog psa
Brusketa s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Fini gulaš od gljiva
Špageti s ribom
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Krem juha od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalna kuhinja Danske temelji se na ribi, plodovima mora i mesu, ali i povrću, voću, mlijeku i mliječnim prerađevinama, posebno siru i jogurtu. Danci jedu obilno, raznoliko i kalorično, a dimljena hrana je osobito popularna.

Sastojci

Za prilog:
1 kg sitnog mladog krumpira
½ žličice soli
25 ml ulja
Priprema lososa:
3 žlice maslinova ulja
1 žlica limunova soka
600 g fileta lososa
1 žlica Vegete
Za umak:
25 g maslaca
1 žlica Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ žličice šećera
250 ml mlijeka
½ žličice soli
1 žlica limunova soka
1 žličica Senfa Podravka
1 žličica Hrena Podravka
1 žlica kopra
100 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade, posolite, prelijte uljem i dobro promiješajte.
  • 2 Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 25 minuta.
  • 3 Maslinovom ulju dodajte limunov sok i 1 žlicu Vegete. Promiješajte, a zatim pripremljenom mješavinom premažite filete lososa.
  • 4 Krumpir izvadite, stavite na isti lim uz krumpir s kožom prema dolje.
  • 5 Nastavite peći u pećnici oko 10-15 minuta.
  • 6 Za to vrijeme pripremite umak.
  • 7 Na zagrijanu tavicu stavite maslac, dodajte brašno, šećer i miješajte dok se maslac potpuno ne otopi i ne poveže s brašnom.
  • 8 Dolijte mlijeko i konstantno miješajte dok umak ne zakuha.
  • 9 Posolite, dodajte limunov sok, senf, hren i kuhajte na laganoj vatri par minuta.
  • 10 Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.

Posluživanje

Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.

Male tajne

Prilikom pečenja lososa u pećnicu možete staviti posudicu s vodom, pa će na taj način riba ostati sočnija.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 488.05 61 61
Kalcij mg 207.54 21 21
Kalij mg 1941.73 52 52
Pantotenska kiselina mg 3.55 51 51
Niacin mg 22.78 163 114
Vitamin D μg 394.9 197 197
Vitamin A μg 506.35 13 10
Bjelančevine g 39.69 - -
Vlakna g 6.36 - -
Ugljikohidrati g 386.94 - -
Masti g 35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke