Meni Search

Ful nabrijana

Fileti lososa u finom umaku

Povrtni lonac
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Lungić s povrćem
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Sočna rebarca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Bugarska pita od krumpira
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meso s repom
Riba u bijelom umaku
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjevene lignje
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s ribom
Urbana pola
Mini lazanje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Čarobna ljetna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza s tunom
Turske pizze
Voćna juha od višanja
Mirisna pečenka
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Lungić u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od lososa
Grdobina u pikantnoj šalši
Grdobina s povrćem
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mora
Mediteranski kruščić s lovorom
Viška pogača
Lignje s povrćem i smokvama
Pečena piletina s limunom
Blagdanska rolada
Mini shepherd's pie
Ossobuco
Rolice od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina laganini
Proljetna janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Lagana sarma
Lignje s manistrom u škartocu
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Marinirana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci u umaku od višanja
Prežgana juha
Nadjeveni kaneloni u umaku
Aromatizirani kruh
Roštilj s umakom Romesco
Pirjani kunić
Brusketa s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci od morskog psa
Fina pikantna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Belgija - Salade Liégeoise
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill pirjana piletina s roštilja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vege odresci s marinadom
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Krem juha od tikvica
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
Salata od liganja
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Povrtni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Miješani grill
Pizza sirni jastučići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina na kijevski način
Sočna pureća rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalna kuhinja Danske temelji se na ribi, plodovima mora i mesu, ali i povrću, voću, mlijeku i mliječnim prerađevinama, posebno siru i jogurtu. Danci jedu obilno, raznoliko i kalorično, a dimljena hrana je osobito popularna.

Sastojci

Za prilog:
1 kg sitnog mladog krumpira
½ žličice soli
25 ml ulja
Priprema lososa:
3 žlice maslinova ulja
1 žlica limunova soka
600 g fileta lososa
1 žlica Vegete
Za umak:
25 g maslaca
1 žlica Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ žličice šećera
250 ml mlijeka
½ žličice soli
1 žlica limunova soka
1 žličica Senfa Podravka
1 žličica Hrena Podravka
1 žlica kopra
100 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade, posolite, prelijte uljem i dobro promiješajte.
  • 2 Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 25 minuta.
  • 3 Maslinovom ulju dodajte limunov sok i 1 žlicu Vegete. Promiješajte, a zatim pripremljenom mješavinom premažite filete lososa.
  • 4 Krumpir izvadite, stavite na isti lim uz krumpir s kožom prema dolje.
  • 5 Nastavite peći u pećnici oko 10-15 minuta.
  • 6 Za to vrijeme pripremite umak.
  • 7 Na zagrijanu tavicu stavite maslac, dodajte brašno, šećer i miješajte dok se maslac potpuno ne otopi i ne poveže s brašnom.
  • 8 Dolijte mlijeko i konstantno miješajte dok umak ne zakuha.
  • 9 Posolite, dodajte limunov sok, senf, hren i kuhajte na laganoj vatri par minuta.
  • 10 Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.

Posluživanje

Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.

Male tajne

Prilikom pečenja lososa u pećnicu možete staviti posudicu s vodom, pa će na taj način riba ostati sočnija.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 488.05 61 61
Kalcij mg 207.54 21 21
Kalij mg 1941.73 52 52
Pantotenska kiselina mg 3.55 51 51
Niacin mg 22.78 163 114
Vitamin D μg 394.9 197 197
Vitamin A μg 506.35 13 10
Bjelančevine g 39.69 - -
Vlakna g 6.36 - -
Ugljikohidrati g 386.94 - -
Masti g 35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke