Meni Search

Ful nabrijana

Fileti lososa u finom umaku

Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sendvič s avokadom
Aromatizirani kruh
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Manastirski đuveč
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni lonac
Marinirana piletina s roštilja
Lagana sarma
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina u pikantnoj šalši
Zabavni kineski ravioli
Salata s mora
Sočna rebarca
Hrskava pileća krilca
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Ražnjići od lososa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Krem juha od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od tikvica
Riba u bijelom umaku
Turske pizze
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Piletina na kijevski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski kruščić s lovorom
Kroketi od piletine
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brusketa s avokadom
Lungić s povrćem
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lungić u sendviču
Viška pogača
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pogača sa sardinom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fina pikantna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Mini shepherd's pie
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Meksička party salata
Mirisna pečenka
Fini gulaš od gljiva
Špageti s ribom
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Urbana pola
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Rajčica s kukuruzom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grdobina s povrćem
Janjetina na padelu
Umak od limete (Molho de limao)
Bugarska pita od krumpira
Irska janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
Pizza s tunom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meso s repom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Lignje s povrćem i smokvama
Ossobuco
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kobasica u pivu i pecivu
Rolice od blitve
Salata od liganja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Miješani grill
Odresci od morskog psa
Odresci u umaku s češnjakom
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Grickalica slanutak iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lazanje s lignjama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Račići na posteljici od povrća
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vege odresci s marinadom
Mediteranski špageti
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalna kuhinja Danske temelji se na ribi, plodovima mora i mesu, ali i povrću, voću, mlijeku i mliječnim prerađevinama, posebno siru i jogurtu. Danci jedu obilno, raznoliko i kalorično, a dimljena hrana je osobito popularna.

Sastojci

Za prilog:
1 kg sitnog mladog krumpira
½ žličice soli
25 ml ulja
Priprema lososa:
3 žlice maslinova ulja
1 žlica limunova soka
600 g fileta lososa
1 žlica Vegete
Za umak:
25 g maslaca
1 žlica Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ žličice šećera
250 ml mlijeka
½ žličice soli
1 žlica limunova soka
1 žličica Senfa Podravka
1 žličica Hrena Podravka
1 žlica kopra
100 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade, posolite, prelijte uljem i dobro promiješajte.
  • 2 Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 25 minuta.
  • 3 Maslinovom ulju dodajte limunov sok i 1 žlicu Vegete. Promiješajte, a zatim pripremljenom mješavinom premažite filete lososa.
  • 4 Krumpir izvadite, stavite na isti lim uz krumpir s kožom prema dolje.
  • 5 Nastavite peći u pećnici oko 10-15 minuta.
  • 6 Za to vrijeme pripremite umak.
  • 7 Na zagrijanu tavicu stavite maslac, dodajte brašno, šećer i miješajte dok se maslac potpuno ne otopi i ne poveže s brašnom.
  • 8 Dolijte mlijeko i konstantno miješajte dok umak ne zakuha.
  • 9 Posolite, dodajte limunov sok, senf, hren i kuhajte na laganoj vatri par minuta.
  • 10 Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.

Posluživanje

Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.

Male tajne

Prilikom pečenja lososa u pećnicu možete staviti posudicu s vodom, pa će na taj način riba ostati sočnija.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 488.05 61 61
Kalcij mg 207.54 21 21
Kalij mg 1941.73 52 52
Pantotenska kiselina mg 3.55 51 51
Niacin mg 22.78 163 114
Vitamin D μg 394.9 197 197
Vitamin A μg 506.35 13 10
Bjelančevine g 39.69 - -
Vlakna g 6.36 - -
Ugljikohidrati g 386.94 - -
Masti g 35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke