Meni Search

Ful nabrijana

Fileti lososa u finom umaku

Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina Kiev
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Kobasica u pivu i pecivu
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill vratina u sendviču
Piletina laganini
Salata s mora
Špageti s ribom
Ossobuco
Mini shepherd's pie
Pizza sirni jastučići
Sendvič s avokadom
Proljetna janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Pogača sa sardinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od tikvica
Aromatizirani kruh
Povrtni lonac
Sočna rebarca
Kroketi od piletine
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Irska janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci od morskog psa
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
Prežgana juha
Mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Mediteranski špageti
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Pizza s tunom
Grdobina s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje s lignjama
Brancinovo oko
Miješani grill
Zabavni kineski ravioli
Lignje s manistrom u škartocu
Voćna juha od višanja
Lagana sarma
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskava pileća krilca
Piletina na kijevski način
Turske pizze
Zlatna piletina
Čarobna ljetna piletina
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Pirjani kunić
Mini lazanje
Povrtni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje na šumskom rižotu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grickalica slanutak iz pećnice
Mirisna pečenka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Brusketa s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna pureća rolada
Marinirana piletina s roštilja
Urbana pola
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Salata od liganja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Okruglice u umaku od rajčice
Ljetni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskavi trokuti
Fini gulaš od gljiva
Fina pikantna piletina
Meso s repom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hlebinska i pretepena juha
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Viška pogača
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vege odresci s marinadom
Grill povrće na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetno meso i povrće iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od blitve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalna kuhinja Danske temelji se na ribi, plodovima mora i mesu, ali i povrću, voću, mlijeku i mliječnim prerađevinama, posebno siru i jogurtu. Danci jedu obilno, raznoliko i kalorično, a dimljena hrana je osobito popularna.

Sastojci

Za prilog:
1 kg sitnog mladog krumpira
½ žličice soli
25 ml ulja
Priprema lososa:
3 žlice maslinova ulja
1 žlica limunova soka
600 g fileta lososa
1 žlica Vegete
Za umak:
25 g maslaca
1 žlica Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ žličice šećera
250 ml mlijeka
½ žličice soli
1 žlica limunova soka
1 žličica Senfa Podravka
1 žličica Hrena Podravka
1 žlica kopra
100 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade, posolite, prelijte uljem i dobro promiješajte.
  • 2 Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 25 minuta.
  • 3 Maslinovom ulju dodajte limunov sok i 1 žlicu Vegete. Promiješajte, a zatim pripremljenom mješavinom premažite filete lososa.
  • 4 Krumpir izvadite, stavite na isti lim uz krumpir s kožom prema dolje.
  • 5 Nastavite peći u pećnici oko 10-15 minuta.
  • 6 Za to vrijeme pripremite umak.
  • 7 Na zagrijanu tavicu stavite maslac, dodajte brašno, šećer i miješajte dok se maslac potpuno ne otopi i ne poveže s brašnom.
  • 8 Dolijte mlijeko i konstantno miješajte dok umak ne zakuha.
  • 9 Posolite, dodajte limunov sok, senf, hren i kuhajte na laganoj vatri par minuta.
  • 10 Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.

Posluživanje

Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.

Male tajne

Prilikom pečenja lososa u pećnicu možete staviti posudicu s vodom, pa će na taj način riba ostati sočnija.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 488.05 61 61
Kalcij mg 207.54 21 21
Kalij mg 1941.73 52 52
Pantotenska kiselina mg 3.55 51 51
Niacin mg 22.78 163 114
Vitamin D μg 394.9 197 197
Vitamin A μg 506.35 13 10
Bjelančevine g 39.69 - -
Vlakna g 6.36 - -
Ugljikohidrati g 386.94 - -
Masti g 35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke