Meni Search

Na izmaku snaga

Fileti lososa u finom umaku

Krumpir u košuljici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočni pureći ražnjići
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Fiš paprikaš
Pašticada
Grill vratina u sendviču
Senf s paprikama
Salata sa skutom
Juha od rikule i račića
Grill oslić u aromatičnoj korici
Srneći file na salatu
Kobasica u pivu i pecivu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Salata od tune i krastavaca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći štapići u ketchupu
Sočna pureća rolada
Kotleti u pivskom umaku
Mesna rolada u tijestu
Gulaš od gljiva
Piletina s nadjevom od ajvara
Slatki lungić
Empanade s pestom
Rosti
Popečci od bulgura s umakom
Piletina na tajlandski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Hladna juha od avokada
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grill pirjana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grčka seljačka salata
Vegetina enchilada
Piletina s kozjim sirom
Energetske kuglice s kurkumom
Polupunjene paprike
Svinjski file s povrćem
Tjestenina mediterana
Palamida s čilijem i mangom
Lazanje u tavi
Pečena piletina s limunom
Piletina s pistacijama
Cipar - Lungić na ciparski
Slasni burger sa slaninom i sirom
Švicarska juha sa sirom
Svinjska jetrica u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskava pileća krilca
Jakobove kapice s umakom
Špageti s pistacijama
Rajčica s kukuruzom
Riža s tunom
Pohani zamotuljci
Male teleće pitice
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pileća krilca s Coca-Colom
Ražnjići od lososa
Pureći hamburger
Omlet s paprikom i kukuruzom
Papreni tart s marelicama
Zapečena ricotta
Salata s mora
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohane paprike
Dalmatinske polpete
Rižoto na španjolski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Prilog od prokulica
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna aromatična torta
Tjestenina u finom umaku
Crveno ljetno varivo
Čarobni štapići
Rižoto s tunom
Salata od liganja
Špinatova juha s feta sirom
Vratina s roštilja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Krem juha sa sjemenkama
Caponata alla Podravka
Prežgana juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalna kuhinja Danske temelji se na ribi, plodovima mora i mesu, ali i povrću, voću, mlijeku i mliječnim prerađevinama, posebno siru i jogurtu. Danci jedu obilno, raznoliko i kalorično, a dimljena hrana je osobito popularna.

Sastojci

Za prilog:
1 kg sitnog mladog krumpira
½ žličice soli
25 ml ulja
Priprema lososa:
3 žlice maslinova ulja
1 žlica limunova soka
600 g fileta lososa
1 žlica Vegete
Za umak:
25 g maslaca
1 žlica Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ žličice šećera
250 ml mlijeka
½ žličice soli
1 žlica limunova soka
1 žličica Senfa Podravka
1 žličica Hrena Podravka
1 žlica kopra
100 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade, posolite, prelijte uljem i dobro promiješajte.
  • 2 Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 25 minuta.
  • 3 Maslinovom ulju dodajte limunov sok i 1 žlicu Vegete. Promiješajte, a zatim pripremljenom mješavinom premažite filete lososa.
  • 4 Krumpir izvadite, stavite na isti lim uz krumpir s kožom prema dolje.
  • 5 Nastavite peći u pećnici oko 10-15 minuta.
  • 6 Za to vrijeme pripremite umak.
  • 7 Na zagrijanu tavicu stavite maslac, dodajte brašno, šećer i miješajte dok se maslac potpuno ne otopi i ne poveže s brašnom.
  • 8 Dolijte mlijeko i konstantno miješajte dok umak ne zakuha.
  • 9 Posolite, dodajte limunov sok, senf, hren i kuhajte na laganoj vatri par minuta.
  • 10 Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.

Posluživanje

Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.

Male tajne

Prilikom pečenja lososa u pećnicu možete staviti posudicu s vodom, pa će na taj način riba ostati sočnija.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 488.05 61 61
Kalcij mg 207.54 21 21
Kalij mg 1941.73 52 52
Pantotenska kiselina mg 3.55 51 51
Niacin mg 22.78 163 114
Vitamin D μg 394.9 197 197
Vitamin A μg 506.35 13 10
Bjelančevine g 39.69 - -
Vlakna g 6.36 - -
Ugljikohidrati g 386.94 - -
Masti g 35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke