Meni Search

Ful nabrijan

Fina pikantna piletina

Lignje s povrćem i smokvama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pohani tofu s povrćem
Riba u bijelom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Ražnjići od lososa
Pirjani kunić
Grdobina s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Povrtni lonac
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prežgana juha
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina u pikantnoj šalši
Mirisna pečenka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina laganini
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Dagnje na buzaru
Brusketa s avokadom
Nadjevene lignje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Miješani grill
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Uzbudljivi kolač od blitve
Sendvič s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Proljetno meso i povrće iz woka
Kuhano meso s umakom od hrena
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mora
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Rajčica s kukuruzom
Blagdanska rolada
Popečci od tikvica
Piletina Kiev
Irska janjetina
Vege odresci s marinadom
Račići na posteljici od povrća
Rolice od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskavi trokuti
Zanimljiva salata s kikirikijem
Meso s repom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetna janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill pirjana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pečena piletina s limunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pašticada s njokima
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grickalica slanutak iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Lungić u sendviču
Mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Salata od liganja
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Aromatizirani kruh
Lungić s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Marinirana piletina s roštilja
Vratina sa sezonskim povrćem
Svinjski file s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Čarobna ljetna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo piletinu na malo drugačiji način - piletinu s Vegeta pikantnom marinadom za još više okusa.

Sastojci

4 pileća filea (600 g)
1 Vegeta pikantne marinade (90 ml)
3 žlice ulja
200 ml Passate Podravka
300 ml vode

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Pileći file operite, posušite, prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • 2 Piletinu izvadite iz marinade, stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i pecite na laganoj vatri dok ne dobije lijepu boju.
  • 3 Zalijte preostalom marinadom, pasiranom rajčicom i vodom, pa pirjajte 10 minuta. Po potrebi umak razrijedite s količinom vode po želji.

Savjet

Ako ne želite tekući umak, već malo kompaktniji, pasiranu rajčicu zamijenite sjeckanom rajčicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz pirjanu rižu i popečene gljive.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.14 35 35
Kalcij mg 26.99 3 3
Kalij mg 555.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.44 21 21
Niacin mg 21.85 156 109
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 798.15 20 16
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 32.67 - -
Vlakna g 1.06 - -
Ugljikohidrati g 7.1 - -
Masti g 27.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke