Meni Search

Ful nabrijan

Fina pikantna piletina

Irska janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Hrskavi trokuti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Urbana pola
Piletina sa šafranom
Zabavni kineski ravioli
Fini gulaš od gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Miješani grill
Sočna pureća rolada
Marinirana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Račići na posteljici od povrća
Lagana sarma
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sendvič s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina laganini
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisna pečenka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza s tunom
Lignje s povrćem i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Vratina sa sezonskim povrćem
Rajčica s kukuruzom
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna rebarca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina Kiev
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Roštilj s umakom Romesco
Dagnje na buzaru
Šampinjoni u palačinki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Aromatizirani kruh
Manastirski đuveč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski špageti
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fileti lososa u finom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Pečena piletina s limunom
Pašticada s njokima
Mediteranski kruščić s lovorom
Riba u bijelom umaku
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Grill povrće na salatu
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Voćna juha od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kroketi od piletine
Okruglice u umaku od rajčice
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rolice od blitve
Kunić na bijelo
Prežgana juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni lonac
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
Lungić s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od tikvica
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjevene lignje
Povrtni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vege odresci s marinadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meso s repom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo piletinu na malo drugačiji način - piletinu s Vegeta pikantnom marinadom za još više okusa.

Sastojci

4 pileća filea (600 g)
1 Vegeta pikantne marinade (90 ml)
3 žlice ulja
200 ml Passate Podravka
300 ml vode

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Pileći file operite, posušite, prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • 2 Piletinu izvadite iz marinade, stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i pecite na laganoj vatri dok ne dobije lijepu boju.
  • 3 Zalijte preostalom marinadom, pasiranom rajčicom i vodom, pa pirjajte 10 minuta. Po potrebi umak razrijedite s količinom vode po želji.

Savjet

Ako ne želite tekući umak, već malo kompaktniji, pasiranu rajčicu zamijenite sjeckanom rajčicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz pirjanu rižu i popečene gljive.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.14 35 35
Kalcij mg 26.99 3 3
Kalij mg 555.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.44 21 21
Niacin mg 21.85 156 109
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 798.15 20 16
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 32.67 - -
Vlakna g 1.06 - -
Ugljikohidrati g 7.1 - -
Masti g 27.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke