Meni Search

Ful nabrijan

Fina pikantna piletina

Proljetna janjetina
Riba u bijelom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna rebarca
Delikatesna junetina na češki
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Pečena piletina s limunom
Manastirski đuveč
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od liganja
Mirisna pečenka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Zlatna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza sirni jastučići
Rolice od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sendvič s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Miješani grill
Lungić s povrćem
Irska janjetina
Urbana pola
Povrtni lonac
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci u umaku od višanja
Vratina sa sezonskim povrćem
Brusketa s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grickalica slanutak iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskavi trokuti
Voćna juha od višanja
Dagnje na buzaru
Bugarska pita od krumpira
Pašticada s njokima
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zabavni kineski ravioli
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Meso s repom
Kunić na bijelo
Mediteranski špageti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Grill vratina u sendviču
Pizza s tunom
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fileti lososa u finom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Kobasica u pivu i pecivu
Lagana sarma
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Rajčica s kukuruzom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Salata s mora
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje na šumskom rižotu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mediteranski kruščić s lovorom
Pirjani kunić
Mini lazanje
Fini gulaš od gljiva
Grdobina s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Prežgana juha
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna pureća rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krem juha od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo piletinu na malo drugačiji način - piletinu s Vegeta pikantnom marinadom za još više okusa.

Sastojci

4 pileća filea (600 g)
1 Vegeta pikantne marinade (90 ml)
3 žlice ulja
200 ml Passate Podravka
300 ml vode

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Pileći file operite, posušite, prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • 2 Piletinu izvadite iz marinade, stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i pecite na laganoj vatri dok ne dobije lijepu boju.
  • 3 Zalijte preostalom marinadom, pasiranom rajčicom i vodom, pa pirjajte 10 minuta. Po potrebi umak razrijedite s količinom vode po želji.

Savjet

Ako ne želite tekući umak, već malo kompaktniji, pasiranu rajčicu zamijenite sjeckanom rajčicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz pirjanu rižu i popečene gljive.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.14 35 35
Kalcij mg 26.99 3 3
Kalij mg 555.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.44 21 21
Niacin mg 21.85 156 109
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 798.15 20 16
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 32.67 - -
Vlakna g 1.06 - -
Ugljikohidrati g 7.1 - -
Masti g 27.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke