Meni Search

Ful nabrijan

Fina pikantna piletina

Salata s mora
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fileti lososa u finom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski špageti
Rajčica s kukuruzom
Janjetina s medom od kadulje
Riba u bijelom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna rebarca
Mesne okruglice
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetno meso i povrće iz woka
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Nadjevene lignje
Bugarska pita od krumpira
Aromatizirani kruh
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kaštelanski makaruni
Vratina sa sezonskim povrćem
Kunić na bijelo
Povrtni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Račići na posteljici od povrća
Pizza s tunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci u umaku od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rolice od blitve
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Mirisna pečenka
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni lonac
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
Pirjani kunić
Meso s repom
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobna ljetna piletina
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Marinirana piletina s roštilja
Mini lazanje
Okruglice u umaku od rajčice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski kruščić s lovorom
Lagana sarma
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Irska janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Miješani grill
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Pečena piletina s limunom
Sendvič s avokadom
Voćna juha od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Grill povrće na salatu
Piletina laganini
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Dagnje na buzaru
Pašticada s njokima
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo piletinu na malo drugačiji način - piletinu s Vegeta pikantnom marinadom za još više okusa.

Sastojci

4 pileća filea (600 g)
1 Vegeta pikantne marinade (90 ml)
3 žlice ulja
200 ml Passate Podravka
300 ml vode

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Pileći file operite, posušite, prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • 2 Piletinu izvadite iz marinade, stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i pecite na laganoj vatri dok ne dobije lijepu boju.
  • 3 Zalijte preostalom marinadom, pasiranom rajčicom i vodom, pa pirjajte 10 minuta. Po potrebi umak razrijedite s količinom vode po želji.

Savjet

Ako ne želite tekući umak, već malo kompaktniji, pasiranu rajčicu zamijenite sjeckanom rajčicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz pirjanu rižu i popečene gljive.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.14 35 35
Kalcij mg 26.99 3 3
Kalij mg 555.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.44 21 21
Niacin mg 21.85 156 109
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 798.15 20 16
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 32.67 - -
Vlakna g 1.06 - -
Ugljikohidrati g 7.1 - -
Masti g 27.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke