Meni Search

Ful nabrijan

Fina pikantna piletina

Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mirisna pečenka
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Salata od liganja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill pirjana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina laganini
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni ražnjići
Pašticada s njokima
Meso s repom
Brancinovo oko
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina s povrćem
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Dagnje na buzaru
Irska janjetina
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill povrće na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Aromatizirani kruh
Norveška krem juha od ribe i kozica
Voćna juha od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Pečena piletina s limunom
Okruglice u umaku od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lagana sarma
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski špageti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Pizza s tunom
Krem juha od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni lonac
Grill oslić u aromatičnoj korici
Miješani grill
Salata s mora
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Račići na posteljici od povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rajčica s kukuruzom
Grdobina u pikantnoj šalši
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fini gulaš od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Umak od limete (Molho de limao)
Šampinjoni u palačinki
Zabavni kineski ravioli
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pizza sirni jastučići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Delikatesna junetina na češki
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Čarobna ljetna piletina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Janjetina na padelu
Urbana pola
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo piletinu na malo drugačiji način - piletinu s Vegeta pikantnom marinadom za još više okusa.

Sastojci

4 pileća filea (600 g)
1 Vegeta pikantne marinade (90 ml)
3 žlice ulja
200 ml Passate Podravka
300 ml vode

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Pileći file operite, posušite, prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • 2 Piletinu izvadite iz marinade, stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i pecite na laganoj vatri dok ne dobije lijepu boju.
  • 3 Zalijte preostalom marinadom, pasiranom rajčicom i vodom, pa pirjajte 10 minuta. Po potrebi umak razrijedite s količinom vode po želji.

Savjet

Ako ne želite tekući umak, već malo kompaktniji, pasiranu rajčicu zamijenite sjeckanom rajčicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz pirjanu rižu i popečene gljive.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.14 35 35
Kalcij mg 26.99 3 3
Kalij mg 555.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.44 21 21
Niacin mg 21.85 156 109
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 798.15 20 16
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 32.67 - -
Vlakna g 1.06 - -
Ugljikohidrati g 7.1 - -
Masti g 27.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke