Meni Search

Ful nabrijana

Fina pikantna piletina

Teleći odresci u umaku od višanja
Čarobna ljetna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna rebarca
Urbana pola
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski kruščić s lovorom
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Piletina laganini
Sendvič s avokadom
Grill povrće na salatu
Pogača sa sardinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Irska janjetina
Mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Piletina na kijevski način
Povrtni lonac
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Račići na posteljici od povrća
Pečena piletina s limunom
Manastirski đuveč
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Lungić s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od tikvica
Meso s repom
Salata s mora
Lignje s povrćem i smokvama
Okruglice u umaku od rajčice
Turske pizze
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Pirjani kunić
Vege odresci s marinadom
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riba u bijelom umaku
Brancinovo oko
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Umak od limete (Molho de limao)
Martinjska guska s hajdinom kašom
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski špageti
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Odresci od morskog psa
Pileći bataci s umakom od luka
Fileti lososa u finom umaku
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Prežgana juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Viška pogača
Grill vratina u sendviču
Špageti s ribom
Fish&Chips u tortilji
Proljetno meso i povrće iz woka
Hlebinska i pretepena juha
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ossobuco
Miješani grill
Grickalica slanutak iz pećnice
Mirisna pečenka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni ražnjići
Ražnjići od lososa
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Salata od liganja
Lignje s manistrom u škartocu
Aromatizirani kruh
Pizza s tunom
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Voćna juha od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Mini shepherd's pie
Piletina Kiev
Lazanje s lignjama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuhano meso s umakom od hrena
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskava pileća krilca
Krem juha od tikvica
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo piletinu na malo drugačiji način - piletinu s Vegeta pikantnom marinadom za još više okusa.

Sastojci

4 pileća filea (600 g)
1 Vegeta pikantne marinade (90 ml)
3 žlice ulja
200 ml Passate Podravka
300 ml vode

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Pileći file operite, posušite, prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • 2 Piletinu izvadite iz marinade, stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i pecite na laganoj vatri dok ne dobije lijepu boju.
  • 3 Zalijte preostalom marinadom, pasiranom rajčicom i vodom, pa pirjajte 10 minuta. Po potrebi umak razrijedite s količinom vode po želji.

Savjet

Ako ne želite tekući umak, već malo kompaktniji, pasiranu rajčicu zamijenite sjeckanom rajčicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz pirjanu rižu i popečene gljive.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.14 35 35
Kalcij mg 26.99 3 3
Kalij mg 555.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.44 21 21
Niacin mg 21.85 156 109
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 798.15 20 16
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 32.67 - -
Vlakna g 1.06 - -
Ugljikohidrati g 7.1 - -
Masti g 27.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke