Meni Search

Ful nabrijana

Fina pikantna piletina

Kolinjsko zelje s frišketinom
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Lungić u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brancinovo oko
Mediteranski kruščić s lovorom
Viška pogača
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Meso s repom
Hlebinska i pretepena juha
Kaštelanski makaruni
Mediteranski špageti
Voćna juha od višanja
Lignje s manistrom u škartocu
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Pogača sa sardinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Sendvič s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina na kijevski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Lagana sarma
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjevene lignje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fileti lososa u finom umaku
Delikatesna junetina na češki
Ljetni ražnjići
Grdobina s povrćem
Pizza sirni jastučići
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata od liganja
Vege odresci s marinadom
Turske pizze
Bugarska pita od krumpira
Miješani grill
Prežgana juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci od morskog psa
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od lososa
Rolice od blitve
Riba u bijelom umaku
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje s lignjama
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mirisna pečenka
Meksička party salata
Sočna rebarca
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Aromatizirani kruh
Fini gulaš od gljiva
Grill vratina u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Urbana pola
Piletina Kiev
Mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti s ribom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Pečena piletina s limunom
Ossobuco
Hrskava pileća krilca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Račići na posteljici od povrća
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata s mora
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrskavi trokuti
Piletina laganini
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krem juha od tikvica
Irska janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od tikvica
Povrtni lonac
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo piletinu na malo drugačiji način - piletinu s Vegeta pikantnom marinadom za još više okusa.

Sastojci

4 pileća filea (600 g)
1 Vegeta pikantne marinade (90 ml)
3 žlice ulja
200 ml Passate Podravka
300 ml vode

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Pileći file operite, posušite, prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • 2 Piletinu izvadite iz marinade, stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i pecite na laganoj vatri dok ne dobije lijepu boju.
  • 3 Zalijte preostalom marinadom, pasiranom rajčicom i vodom, pa pirjajte 10 minuta. Po potrebi umak razrijedite s količinom vode po želji.

Savjet

Ako ne želite tekući umak, već malo kompaktniji, pasiranu rajčicu zamijenite sjeckanom rajčicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz pirjanu rižu i popečene gljive.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.14 35 35
Kalcij mg 26.99 3 3
Kalij mg 555.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.44 21 21
Niacin mg 21.85 156 109
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 798.15 20 16
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 32.67 - -
Vlakna g 1.06 - -
Ugljikohidrati g 7.1 - -
Masti g 27.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke