Meni Search

Ful nabrijana

Fina pikantna piletina

Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Čarobna ljetna piletina
Hrskava pileća krilca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći savici u umaku od grejpa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Ljetni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski kruščić s lovorom
Zlatna piletina
Salata od liganja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje s povrćem i smokvama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci od morskog psa
Pogača sa sardinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Viška pogača
Nadjevene lignje
Tjestenina fuži s tartufima
Turske pizze
Meksička party salata
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina laganini
Blagdanska rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Umak od limete (Molho de limao)
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Ossobuco
Riba u bijelom umaku
Urbana pola
Grdobina s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Špageti s ribom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s povrćem
Meso s repom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s manistrom u škartocu
Brancinovo oko
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Aromatizirani kruh
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni lonac
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Rajčica s kukuruzom
Mirisna pečenka
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileći bataci s umakom od luka
Sendvič s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Mediteranski špageti
Pizza sirni jastučići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Martinjska guska s hajdinom kašom
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od lososa
Mini lazanje
Lungić u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grickalica slanutak iz pećnice
Voćna juha od višanja
Brusketa s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Pirjani kunić
Lignje na šumskom rižotu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Miješani grill
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lazanje s lignjama
Rolice od blitve
Delikatesna junetina na češki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fileti lososa u finom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od tikvica
Grill vratina u sendviču
Krem juha od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza s tunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna rebarca
Salata s mora
Kobasica u pivu i pecivu
Hlebinska i pretepena juha
Piletina na kijevski način
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo piletinu na malo drugačiji način - piletinu s Vegeta pikantnom marinadom za još više okusa.

Sastojci

4 pileća filea (600 g)
1 Vegeta pikantne marinade (90 ml)
3 žlice ulja
200 ml Passate Podravka
300 ml vode

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Pileći file operite, posušite, prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • 2 Piletinu izvadite iz marinade, stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i pecite na laganoj vatri dok ne dobije lijepu boju.
  • 3 Zalijte preostalom marinadom, pasiranom rajčicom i vodom, pa pirjajte 10 minuta. Po potrebi umak razrijedite s količinom vode po želji.

Savjet

Ako ne želite tekući umak, već malo kompaktniji, pasiranu rajčicu zamijenite sjeckanom rajčicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz pirjanu rižu i popečene gljive.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.14 35 35
Kalcij mg 26.99 3 3
Kalij mg 555.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.44 21 21
Niacin mg 21.85 156 109
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 798.15 20 16
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 32.67 - -
Vlakna g 1.06 - -
Ugljikohidrati g 7.1 - -
Masti g 27.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke