Meni Search

Ful nabrijana

Fina pikantna piletina

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavi trokuti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina s medom od kadulje
Rolice od blitve
Povrtni lonac
Grickalica slanutak iz pećnice
Pogača sa sardinom
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski špageti
Viška pogača
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pečenka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Uzbudljivi kolač od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Voćna juha od višanja
Lignje s manistrom u škartocu
Grill pirjana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetno meso i povrće iz woka
Kunić na bijelo
Salata s mora
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Turske pizze
Hrskava pileća krilca
Aromatizirani kruh
Meksička party salata
Salata od liganja
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Meso s repom
Nadjevene lignje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od lososa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Pirjani kunić
Teleći savici u umaku od grejpa
Lagana sarma
Kuhano meso s umakom od hrena
Zabavni kineski ravioli
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Urbana pola
Krem juha od tikvica
Kroketi od piletine
Delikatesna junetina na češki
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći odresci u umaku od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Irska janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Vege odresci s marinadom
Hlebinska i pretepena juha
Odresci od morskog psa
Mini lazanje
Marinirana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Blagdanska rolada
Ossobuco
Piletina Kiev
Piletina na kijevski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lazanje s lignjama
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s ribom
Sočna rebarca
Miješani grill
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prežgana juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Račići na posteljici od povrća
Sendvič s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Riba u bijelom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina laganini
Pizza s tunom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Belgija - Salade Liégeoise
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo piletinu na malo drugačiji način - piletinu s Vegeta pikantnom marinadom za još više okusa.

Sastojci

4 pileća filea (600 g)
1 Vegeta pikantne marinade (90 ml)
3 žlice ulja
200 ml Passate Podravka
300 ml vode

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Pileći file operite, posušite, prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • 2 Piletinu izvadite iz marinade, stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i pecite na laganoj vatri dok ne dobije lijepu boju.
  • 3 Zalijte preostalom marinadom, pasiranom rajčicom i vodom, pa pirjajte 10 minuta. Po potrebi umak razrijedite s količinom vode po želji.

Savjet

Ako ne želite tekući umak, već malo kompaktniji, pasiranu rajčicu zamijenite sjeckanom rajčicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz pirjanu rižu i popečene gljive.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.14 35 35
Kalcij mg 26.99 3 3
Kalij mg 555.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.44 21 21
Niacin mg 21.85 156 109
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 798.15 20 16
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 32.67 - -
Vlakna g 1.06 - -
Ugljikohidrati g 7.1 - -
Masti g 27.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke