Meni Search

Okrećem novi list

Fina pikantna piletina

Uzbudljivi kolač od blitve
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mora
Proljetno meso i povrće iz woka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čudotvorni čaj za detoks
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ljubavne šurlice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od bundeve s jabukom
Povrtni ražnjići
Prilog od prokulica
Rosti
Zimski punč
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pečena piletina s limunom
Špageti na kineski način
Pohana skuta
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Lignje i tikvice na štapiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Belgija - Salade Liégeoise
Pohane paprike
Polupunjene paprike
Oslić s maslinama
Kaštelanski makaruni
Grčka seljačka salata
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Govedina s lukom
Bruskete od cvjetače
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Caponata alla Podravka
Čarobni štapići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kineska juha s račićima i gljivama
Lignje punjene crvenim radićem
Bugarska pita od krumpira
Uskršnja šunka na zabavan način
Kuglice od riže i svježeg sira
Palačinke s nadjevom od riže
Mini lazanje
Španjolski migas s bundevom
Pileća prsa iz pećnice
Salata od tune i povrća
Savici sa špinatom i satricom od sira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Rižoto na španjolski način
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Rolice od soma
Sočna rebarca
Papreni tart s marelicama
Pileći gulaš
Krumpir u košuljici
Mirisni prilog iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto s tunom
Cous-cous s povrćem
Pirjani kunić
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna aromatična torta
Zapečena ricotta
Juha od cvjetače i camemberta
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna Wellington pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Senf s paprikama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Empanade s pestom
Sočna pureća rolada
Žuti medaljoni
Mesne okruglice u umaku
Crveno ljetno varivo
Popečci od cvjetače
Grill povrće na salatu
Tagliatelle s pečenim povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Polpete od slanutka s kurkumom
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski špageti
Marokanska salata s cous-cousom
Rižoto tortice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vegetina enchilada
Piletina s mascarponeom
Piletina s pistacijama
Rolice od blitve
Mesne okruglice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Salata u košaricama od parmezana
Kozice s rižom
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata od quinoe i povrća
Juha od rikule i račića
Raskošna ljetna tava
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo piletinu na malo drugačiji način - piletinu s Vegeta pikantnom marinadom za još više okusa.

Sastojci

4 pileća filea (600 g)
1 Vegeta pikantne marinade (90 ml)
3 žlice ulja
200 ml Passate Podravka
300 ml vode

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Pileći file operite, posušite, prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • 2 Piletinu izvadite iz marinade, stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i pecite na laganoj vatri dok ne dobije lijepu boju.
  • 3 Zalijte preostalom marinadom, pasiranom rajčicom i vodom, pa pirjajte 10 minuta. Po potrebi umak razrijedite s količinom vode po želji.

Savjet

Ako ne želite tekući umak, već malo kompaktniji, pasiranu rajčicu zamijenite sjeckanom rajčicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz pirjanu rižu i popečene gljive.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.14 35 35
Kalcij mg 26.99 3 3
Kalij mg 555.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.44 21 21
Niacin mg 21.85 156 109
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 798.15 20 16
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 32.67 - -
Vlakna g 1.06 - -
Ugljikohidrati g 7.1 - -
Masti g 27.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke