Meni Search

Okrećem novi list

Fina pikantna piletina

Španjolski migas s bundevom
Špageti na kineski način
Čarobni štapići
Povrtni ražnjići
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Empanade s pestom
Goveđa rebarca sa zeljem
Juha od rikule i račića
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rolice od soma
Lignje na šumskom rižotu
Sočna aromatična torta
Krumpir u košuljici
Sočna Wellington pečenka
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Bruskete od cvjetače
Marokanska salata s cous-cousom
Govedina s lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Oslić s maslinama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Lignje punjene crvenim radićem
Salata od tune i povrća
Pečena piletina s limunom
Zimski punč
Salata s neobičnim preljevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto na španjolski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pirjani kunić
Raskošna ljetna tava
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Piletina s pistacijama
Salata u košaricama od parmezana
Rižoto s tunom
Zapečena ricotta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Pohana skuta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto tortice
Uskršnja šunka na zabavan način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Prilog od prokulica
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna rebarca
Grčka seljačka salata
Čudotvorni čaj za detoks
Roštilj s umakom Romesco
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje i tikvice na štapiću
Crveno ljetno varivo
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Voćna juha od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Juha od cvjetače i camemberta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Caponata alla Podravka
Proljetno meso i povrće iz woka
Kozice s rižom
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetina enchilada
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski špageti
Janjetina na padelu
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Senf s paprikama
Pileći gulaš
Prežgana juha
Brusketa s avokadom
Žuti medaljoni
Grill povrće na salatu
Male teleće pitice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pohani tofu s povrćem
Pohane paprike
Salata od quinoe i povrća
Ražnjići od lososa
Polpete od slanutka s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice u umaku
Njemačka - Jetrica s jabukama
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Papreni tart s marelicama
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kuglice od riže i svježeg sira
Polupunjene paprike
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Juha od bundeve s jabukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kineska juha s račićima i gljivama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljubavne šurlice
Rosti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo piletinu na malo drugačiji način - piletinu s Vegeta pikantnom marinadom za još više okusa.

Sastojci

4 pileća filea (600 g)
1 Vegeta pikantne marinade (90 ml)
3 žlice ulja
200 ml Passate Podravka
300 ml vode

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Pileći file operite, posušite, prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • 2 Piletinu izvadite iz marinade, stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i pecite na laganoj vatri dok ne dobije lijepu boju.
  • 3 Zalijte preostalom marinadom, pasiranom rajčicom i vodom, pa pirjajte 10 minuta. Po potrebi umak razrijedite s količinom vode po želji.

Savjet

Ako ne želite tekući umak, već malo kompaktniji, pasiranu rajčicu zamijenite sjeckanom rajčicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz pirjanu rižu i popečene gljive.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.14 35 35
Kalcij mg 26.99 3 3
Kalij mg 555.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.44 21 21
Niacin mg 21.85 156 109
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 798.15 20 16
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 32.67 - -
Vlakna g 1.06 - -
Ugljikohidrati g 7.1 - -
Masti g 27.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke