Meni Search

Okrećem novi list

Fina pikantna piletina

Janjetina na padelu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kozice s rižom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna rebarca
Papreni tart s marelicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice u umaku
Rižoto tortice
Salata s neobičnim preljevom
Ljubavne šurlice
Salata u košaricama od parmezana
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Voćna juha od višanja
Pohana skuta
Lignje na šumskom rižotu
Rosti
Tagliatelle s pečenim povrćem
Popečci od cvjetače
Čudotvorni čaj za detoks
Juha od cvjetače i camemberta
Ramsteak u seksi umaku
Lignje punjene crvenim radićem
Male teleće pitice
Bruskete od cvjetače
Empanade s pestom
Rižini ravioli s mozzarellom
Popečci od bulgura s umakom
Oslić s maslinama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina fuži s tartufima
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Lignje i tikvice na štapiću
Španjolski migas s bundevom
Juha od rikule i račića
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Polpete od slanutka s kurkumom
Prežgana juha
Uskršnja šunka na zabavan način
Vegetina enchilada
Pohani tofu s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Uzbudljivi kolač od blitve
Žuti medaljoni
Zabavni kineski ravioli
Brusketa s avokadom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Proljetno meso i povrće iz woka
Marokanska salata s cous-cousom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa iz pećnice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Senf s paprikama
Crveno ljetno varivo
Salata od tune i povrća
Mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Belgija - Salade Liégeoise
Pirjani kunić
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohane paprike
Bugarska pita od krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Raskošna ljetna tava
Rolice od blitve
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kineska juha s račićima i gljivama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna aromatična torta
Rolice od soma
Salata s mora
Njemačka - Jetrica s jabukama
Caponata alla Podravka
Salata od quinoe i povrća
Piletina s pistacijama
Krumpir u košuljici
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rižoto na španjolski način
Ražnjići od lososa
Mirisni prilog iz pećnice
Prilog od prokulica
Govedina s lukom
Pileći gulaš
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Polupunjene paprike
Grill povrće na salatu
Cous-cous s povrćem
Grčka seljačka salata
Zimski punč
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Roštilj s umakom Romesco
Zapečena ricotta
Palačinke s nadjevom od riže
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
Čarobni štapići
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s tunom
Sočna Wellington pečenka
Pečena piletina s limunom
Juha od bundeve s jabukom
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo piletinu na malo drugačiji način - piletinu s Vegeta pikantnom marinadom za još više okusa.

Sastojci

4 pileća filea (600 g)
1 Vegeta pikantne marinade (90 ml)
3 žlice ulja
200 ml Passate Podravka
300 ml vode

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Pileći file operite, posušite, prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • 2 Piletinu izvadite iz marinade, stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i pecite na laganoj vatri dok ne dobije lijepu boju.
  • 3 Zalijte preostalom marinadom, pasiranom rajčicom i vodom, pa pirjajte 10 minuta. Po potrebi umak razrijedite s količinom vode po želji.

Savjet

Ako ne želite tekući umak, već malo kompaktniji, pasiranu rajčicu zamijenite sjeckanom rajčicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz pirjanu rižu i popečene gljive.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.14 35 35
Kalcij mg 26.99 3 3
Kalij mg 555.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.44 21 21
Niacin mg 21.85 156 109
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 798.15 20 16
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 32.67 - -
Vlakna g 1.06 - -
Ugljikohidrati g 7.1 - -
Masti g 27.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke