Meni Search

Okrećem novi list

Fina pikantna piletina

Goveđa rebarca sa zeljem
Rolice od soma
Voćna juha od višanja
Rolice od blitve
Kineska juha s račićima i gljivama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Juha od bundeve s jabukom
Crveno ljetno varivo
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Proljetno meso i povrće iz woka
Čudotvorni čaj za detoks
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Pohana skuta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kozice s rižom
Uskršnja šunka na zabavan način
Pileći gulaš
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Prežgana juha
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lignje punjene crvenim radićem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Caponata alla Podravka
Rižoto s tunom
Piletina s pistacijama
Lignje i tikvice na štapiću
Polpete od slanutka s kurkumom
Male teleće pitice
Senf s paprikama
Španjolski migas s bundevom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mediteranski špageti
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Zimski punč
Piletina s mascarponeom
Rižoto na španjolski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od tune i povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od bulgura s umakom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krumpir u košuljici
Cous-cous s povrćem
Sočna Wellington pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti na kineski način
Zabavni kineski ravioli
Salata od quinoe i povrća
Juha od cvjetače i camemberta
Ramsteak u seksi umaku
Juha od rikule i račića
Polupunjene paprike
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Sočna rebarca
Ražnjići od lososa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Salata s mora
Popečci od cvjetače
Marokanska salata s cous-cousom
Kaštelanski makaruni
Palačinke s nadjevom od riže
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna aromatična torta
Sočna pureća rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Rosti
Mesne okruglice
Grčka seljačka salata
Zapečena ricotta
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Pohane paprike
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Empanade s pestom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s neobičnim preljevom
Bruskete od cvjetače
Prilog od prokulica
Velika Britanija - Pastirska pita
Papreni tart s marelicama
Grill povrće na salatu
Mirisni prilog iz pećnice
Mini lazanje
Salata u košaricama od parmezana
Oslić s maslinama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vegetina enchilada
Rižoto tortice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina fuži s tartufima
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice u umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pirjani kunić
Čarobni štapići
Žuti medaljoni
Roštilj s umakom Romesco
Salata od pečene rotkvice sa medom
Bugarska pita od krumpira
Ljubavne šurlice
Govedina s lukom
Raskošna ljetna tava
Povrtni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo piletinu na malo drugačiji način - piletinu s Vegeta pikantnom marinadom za još više okusa.

Sastojci

4 pileća filea (600 g)
1 Vegeta pikantne marinade (90 ml)
3 žlice ulja
200 ml Passate Podravka
300 ml vode

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Pileći file operite, posušite, prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • 2 Piletinu izvadite iz marinade, stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i pecite na laganoj vatri dok ne dobije lijepu boju.
  • 3 Zalijte preostalom marinadom, pasiranom rajčicom i vodom, pa pirjajte 10 minuta. Po potrebi umak razrijedite s količinom vode po želji.

Savjet

Ako ne želite tekući umak, već malo kompaktniji, pasiranu rajčicu zamijenite sjeckanom rajčicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz pirjanu rižu i popečene gljive.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.14 35 35
Kalcij mg 26.99 3 3
Kalij mg 555.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.44 21 21
Niacin mg 21.85 156 109
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 798.15 20 16
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 32.67 - -
Vlakna g 1.06 - -
Ugljikohidrati g 7.1 - -
Masti g 27.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke