Meni Search

Ful nabrijan

Fini gulaš od gljiva

Proljetna janjetina
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lagana sarma
Pašticada s njokima
Vratina sa sezonskim povrćem
Pizza sirni jastučići
Lungić s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Vege odresci s marinadom
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci u umaku od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Riba u bijelom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sendvič s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna rebarca
Pizza s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grdobina s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Manastirski đuveč
Lungić u sendviču
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Miješani grill
Krem juha od tikvica
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Čarobna ljetna piletina
Meso s repom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Račići na posteljici od povrća
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dagnje na buzaru
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s mora
Povrtni ražnjići
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice
Piletina laganini
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grickalica slanutak iz pećnice
Povrtni lonac
Janjetina na padelu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Aromatizirani kruh
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meksička party salata
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Nadjevene lignje
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fina pikantna piletina
Urbana pola
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Voćna juha od višanja
Salata od liganja
Mirisna pečenka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fileti lososa u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od lososa
Pirjani kunić
Delikatesna junetina na češki
Zlatna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Istražujući zanimljiva mjesta po Sloveniji, Vegetin gastro – tim našao se na gospodarstvu “Jelenov greben”. Osobito nas je zanimao obiteljski gljivarnik i izvrsni specijaliteti od uzgojenih pečurki, koji su i nas inspirirali za ovaj gulaš od gljiva.

Sastojci

600 g gljiva (šampinjoni, bukovače, lisičarke, vrganji)
10 g suhih vrganja
3 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 glavica luka
2 mrkve
list celera
peršin
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Lovor sušeni Podravka
mažuran
timijan
3 češnja češnjaka
100 ml kiselog vrhnja
1 žličica Gussnela Dolcela
vinski ocat
200 g krumpira
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Gljive očistite i narežite na veće komadiće. Pancetu narežite na sitne kocke, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckajte.
  • 2 Na zagrijanom ulju popecite slaninu i luk, a nakon toga mrkvu. Zatim dodajte pripremljene, ocijeđene i nasjeckane suhe vrganje i gljive. Dobro ih popecite, pospite Vegetom i sve pirjajte uz dolijevanje vruće vode po potrebi.
  • 3 Kada gljive napola omekšaju, dodajte lovorov list, grančicu celera, mažuran, posolite i nastavite lagano kuhati. Pred kraj kuhanja gulaš popaprite.
  • 4 Umiješajte još Gussnel koji ste razmutili s vodom, kiselo vrhnje, nasjeckani češnjak i peršin te dodajte još malo octa. Dok pripremate ovaj gulaš, posebno skuhajte narezani krumpir, izgnječite ga i umiješajte u gulaš.

Savjet

Umjesto octa možete dodati malo bijelog vina.

Posluživanje

Kao prilog poslužite posebno pripremljen pire od krumpira. Ili po želji skuhajte veću količinu krumpira narezanog na kocke, koje možete umiješati u gulaš. Ako ustreba, razrijedite ga s malo vode.

Male tajne

Gustoću gulašu daju dio propasiranog kuhanog krumpira i Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 110.77 14 14
Kalcij mg 124.16 12 12
Kalij mg 493.51 13 13
Vitamin C mg 18.73 25 21
Vitamin E mg 8.44 38 38
Vitamin D μg 2.65 1 1
Vitamin A μg 14288 357 286
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 32.85 - -
Vlakna g 32.48 - -
Ugljikohidrati g 98.15 - -
Masti g 30.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke