Meni Search

Ful nabrijan

Fini gulaš od gljiva

Kroketi od piletine
Salata od liganja
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Prežgana juha
Fileti lososa u finom umaku
Riba u bijelom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pašticada s njokima
Teleći savici u umaku od grejpa
Fina pikantna piletina
Piletina Kiev
Voćna juha od višanja
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pečenka
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Delikatesna junetina na češki
Čarobna ljetna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od lososa
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Piletina laganini
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Miješani grill
Fish&Chips u tortilji
Pirjani kunić
Sočna rebarca
Pohani tofu s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Dagnje na buzaru
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić u sendviču
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Urbana pola
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza sirni jastučići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kuhano meso s umakom od hrena
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill vratina u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni lonac
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lagana sarma
Mediteranski kruščić s lovorom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Krem juha od tikvica
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Aromatizirani kruh
Salata s mora
Mediteranski špageti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill povrće na salatu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Vege odresci s marinadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjevene lignje
Vratina sa sezonskim povrćem
Irska janjetina
Meso s repom
Sendvič s avokadom
Pečena piletina s limunom
Lungić s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Istražujući zanimljiva mjesta po Sloveniji, Vegetin gastro – tim našao se na gospodarstvu “Jelenov greben”. Osobito nas je zanimao obiteljski gljivarnik i izvrsni specijaliteti od uzgojenih pečurki, koji su i nas inspirirali za ovaj gulaš od gljiva.

Sastojci

600 g gljiva (šampinjoni, bukovače, lisičarke, vrganji)
10 g suhih vrganja
3 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 glavica luka
2 mrkve
list celera
peršin
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Lovor sušeni Podravka
mažuran
timijan
3 češnja češnjaka
100 ml kiselog vrhnja
1 žličica Gussnela Dolcela
vinski ocat
200 g krumpira
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Gljive očistite i narežite na veće komadiće. Pancetu narežite na sitne kocke, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckajte.
  • 2 Na zagrijanom ulju popecite slaninu i luk, a nakon toga mrkvu. Zatim dodajte pripremljene, ocijeđene i nasjeckane suhe vrganje i gljive. Dobro ih popecite, pospite Vegetom i sve pirjajte uz dolijevanje vruće vode po potrebi.
  • 3 Kada gljive napola omekšaju, dodajte lovorov list, grančicu celera, mažuran, posolite i nastavite lagano kuhati. Pred kraj kuhanja gulaš popaprite.
  • 4 Umiješajte još Gussnel koji ste razmutili s vodom, kiselo vrhnje, nasjeckani češnjak i peršin te dodajte još malo octa. Dok pripremate ovaj gulaš, posebno skuhajte narezani krumpir, izgnječite ga i umiješajte u gulaš.

Savjet

Umjesto octa možete dodati malo bijelog vina.

Posluživanje

Kao prilog poslužite posebno pripremljen pire od krumpira. Ili po želji skuhajte veću količinu krumpira narezanog na kocke, koje možete umiješati u gulaš. Ako ustreba, razrijedite ga s malo vode.

Male tajne

Gustoću gulašu daju dio propasiranog kuhanog krumpira i Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 110.77 14 14
Kalcij mg 124.16 12 12
Kalij mg 493.51 13 13
Vitamin C mg 18.73 25 21
Vitamin E mg 8.44 38 38
Vitamin D μg 2.65 1 1
Vitamin A μg 14288 357 286
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 32.85 - -
Vlakna g 32.48 - -
Ugljikohidrati g 98.15 - -
Masti g 30.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke