Meni Search

Ful nabrijan

Fini gulaš od gljiva

Mini lazanje
Nadjevene lignje
Piletina sa šafranom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Salata s mora
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Roštilj s umakom Romesco
Kobasica u pivu i pecivu
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Urbana pola
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vratina sa sezonskim povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fina pikantna piletina
Pašticada s njokima
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Meso s repom
Fish&Chips u tortilji
Hrskavi trokuti
Lungić s povrćem
Kaštelanski makaruni
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pečenka
Prežgana juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Čarobna ljetna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Račići na posteljici od povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u bijelom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski kruščić s lovorom
Zabavni kineski ravioli
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Povrtni lonac
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od tikvica
Piletina laganini
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Okruglice u umaku od rajčice
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski špageti
Sočna pureća rolada
Sočna rebarca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljetni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Dagnje na buzaru
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lagana sarma
Blagdanska rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Manastirski đuveč
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Vege odresci s marinadom
Krem juha od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Sendvič s avokadom
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Irska janjetina
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pirjani kunić
Rolice od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Delikatesna junetina na češki
Grill pirjana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Marinirana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Istražujući zanimljiva mjesta po Sloveniji, Vegetin gastro – tim našao se na gospodarstvu “Jelenov greben”. Osobito nas je zanimao obiteljski gljivarnik i izvrsni specijaliteti od uzgojenih pečurki, koji su i nas inspirirali za ovaj gulaš od gljiva.

Sastojci

600 g gljiva (šampinjoni, bukovače, lisičarke, vrganji)
10 g suhih vrganja
3 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 glavica luka
2 mrkve
list celera
peršin
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Lovor sušeni Podravka
mažuran
timijan
3 češnja češnjaka
100 ml kiselog vrhnja
1 žličica Gussnela Dolcela
vinski ocat
200 g krumpira
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Gljive očistite i narežite na veće komadiće. Pancetu narežite na sitne kocke, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckajte.
  • 2 Na zagrijanom ulju popecite slaninu i luk, a nakon toga mrkvu. Zatim dodajte pripremljene, ocijeđene i nasjeckane suhe vrganje i gljive. Dobro ih popecite, pospite Vegetom i sve pirjajte uz dolijevanje vruće vode po potrebi.
  • 3 Kada gljive napola omekšaju, dodajte lovorov list, grančicu celera, mažuran, posolite i nastavite lagano kuhati. Pred kraj kuhanja gulaš popaprite.
  • 4 Umiješajte još Gussnel koji ste razmutili s vodom, kiselo vrhnje, nasjeckani češnjak i peršin te dodajte još malo octa. Dok pripremate ovaj gulaš, posebno skuhajte narezani krumpir, izgnječite ga i umiješajte u gulaš.

Savjet

Umjesto octa možete dodati malo bijelog vina.

Posluživanje

Kao prilog poslužite posebno pripremljen pire od krumpira. Ili po želji skuhajte veću količinu krumpira narezanog na kocke, koje možete umiješati u gulaš. Ako ustreba, razrijedite ga s malo vode.

Male tajne

Gustoću gulašu daju dio propasiranog kuhanog krumpira i Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 110.77 14 14
Kalcij mg 124.16 12 12
Kalij mg 493.51 13 13
Vitamin C mg 18.73 25 21
Vitamin E mg 8.44 38 38
Vitamin D μg 2.65 1 1
Vitamin A μg 14288 357 286
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 32.85 - -
Vlakna g 32.48 - -
Ugljikohidrati g 98.15 - -
Masti g 30.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke