Meni Search

Ful nabrijan

Fini gulaš od gljiva

Riba u bijelom umaku
Proljetna janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Delikatesna junetina na češki
Urbana pola
Fileti lososa u finom umaku
Brusketa s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna juha od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Dagnje na buzaru
Mirisna pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Vege odresci s marinadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Pašticada s njokima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Rolice od blitve
Meso s repom
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina s povrćem
Pizza s tunom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Krem juha od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Okruglice u umaku od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Lungić s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni lonac
Račići na posteljici od povrća
Pirjani kunić
Čarobna ljetna piletina
Blagdanska rolada
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Irska janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina na padelu
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill povrće na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina Kiev
Nadjevene lignje
Piletina laganini
Povrtni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Aromatizirani kruh
Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata od liganja
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Prežgana juha
Lungić u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Rajčica s kukuruzom
Lignje s povrćem i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Mini lazanje
Grill pirjana piletina s roštilja
Kobasica u pivu i pecivu
Miješani grill
Vratina sa sezonskim povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Fina pikantna piletina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od lososa
Mediteranski špageti
Zlatna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Manastirski đuveč
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Sendvič s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Istražujući zanimljiva mjesta po Sloveniji, Vegetin gastro – tim našao se na gospodarstvu “Jelenov greben”. Osobito nas je zanimao obiteljski gljivarnik i izvrsni specijaliteti od uzgojenih pečurki, koji su i nas inspirirali za ovaj gulaš od gljiva.

Sastojci

600 g gljiva (šampinjoni, bukovače, lisičarke, vrganji)
10 g suhih vrganja
3 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 glavica luka
2 mrkve
list celera
peršin
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Lovor sušeni Podravka
mažuran
timijan
3 češnja češnjaka
100 ml kiselog vrhnja
1 žličica Gussnela Dolcela
vinski ocat
200 g krumpira
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Gljive očistite i narežite na veće komadiće. Pancetu narežite na sitne kocke, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckajte.
  • 2 Na zagrijanom ulju popecite slaninu i luk, a nakon toga mrkvu. Zatim dodajte pripremljene, ocijeđene i nasjeckane suhe vrganje i gljive. Dobro ih popecite, pospite Vegetom i sve pirjajte uz dolijevanje vruće vode po potrebi.
  • 3 Kada gljive napola omekšaju, dodajte lovorov list, grančicu celera, mažuran, posolite i nastavite lagano kuhati. Pred kraj kuhanja gulaš popaprite.
  • 4 Umiješajte još Gussnel koji ste razmutili s vodom, kiselo vrhnje, nasjeckani češnjak i peršin te dodajte još malo octa. Dok pripremate ovaj gulaš, posebno skuhajte narezani krumpir, izgnječite ga i umiješajte u gulaš.

Savjet

Umjesto octa možete dodati malo bijelog vina.

Posluživanje

Kao prilog poslužite posebno pripremljen pire od krumpira. Ili po želji skuhajte veću količinu krumpira narezanog na kocke, koje možete umiješati u gulaš. Ako ustreba, razrijedite ga s malo vode.

Male tajne

Gustoću gulašu daju dio propasiranog kuhanog krumpira i Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 110.77 14 14
Kalcij mg 124.16 12 12
Kalij mg 493.51 13 13
Vitamin C mg 18.73 25 21
Vitamin E mg 8.44 38 38
Vitamin D μg 2.65 1 1
Vitamin A μg 14288 357 286
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 32.85 - -
Vlakna g 32.48 - -
Ugljikohidrati g 98.15 - -
Masti g 30.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke