Meni Search

Ful nabrijana

Fini gulaš od gljiva

Popečci od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Lignje s manistrom u škartocu
Mirisna pečenka
Hrskava pileća krilca
Grill povrće na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mora
Ossobuco
Piletina sa šafranom
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Kobasica u pivu i pecivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Pečena piletina s limunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s ribom
Viška pogača
Piletina Kiev
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Krem juha od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Okruglice u umaku od rajčice
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Fina pikantna piletina
Prežgana juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Čarobna ljetna piletina
Aromatizirani kruh
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Belgija - Salade Liégeoise
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rajčica s kukuruzom
Pirjani kunić
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Umak od limete (Molho de limao)
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hlebinska i pretepena juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Delikatesna junetina na češki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Rolice od blitve
Turske pizze
Piletina na kijevski način
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Meso s repom
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s povrćem i smokvama
Vege odresci s marinadom
Urbana pola
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mini shepherd's pie
Martinjska guska s hajdinom kašom
Miješani grill
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od lososa
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna juha od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci od morskog psa
Bugarska pita od krumpira
Sendvič s avokadom
Irska janjetina
Salata od liganja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mediteranski špageti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna rebarca
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lagana sarma
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina laganini
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zlatna piletina
Pogača sa sardinom
Povrtni ražnjići
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Lazanje s lignjama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Istražujući zanimljiva mjesta po Sloveniji, Vegetin gastro – tim našao se na gospodarstvu “Jelenov greben”. Osobito nas je zanimao obiteljski gljivarnik i izvrsni specijaliteti od uzgojenih pečurki, koji su i nas inspirirali za ovaj gulaš od gljiva.

Sastojci

600 g gljiva (šampinjoni, bukovače, lisičarke, vrganji)
10 g suhih vrganja
3 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 glavica luka
2 mrkve
list celera
peršin
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Lovor sušeni Podravka
mažuran
timijan
3 češnja češnjaka
100 ml kiselog vrhnja
1 žličica Gussnela Dolcela
vinski ocat
200 g krumpira
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Gljive očistite i narežite na veće komadiće. Pancetu narežite na sitne kocke, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckajte.
  • 2 Na zagrijanom ulju popecite slaninu i luk, a nakon toga mrkvu. Zatim dodajte pripremljene, ocijeđene i nasjeckane suhe vrganje i gljive. Dobro ih popecite, pospite Vegetom i sve pirjajte uz dolijevanje vruće vode po potrebi.
  • 3 Kada gljive napola omekšaju, dodajte lovorov list, grančicu celera, mažuran, posolite i nastavite lagano kuhati. Pred kraj kuhanja gulaš popaprite.
  • 4 Umiješajte još Gussnel koji ste razmutili s vodom, kiselo vrhnje, nasjeckani češnjak i peršin te dodajte još malo octa. Dok pripremate ovaj gulaš, posebno skuhajte narezani krumpir, izgnječite ga i umiješajte u gulaš.

Savjet

Umjesto octa možete dodati malo bijelog vina.

Posluživanje

Kao prilog poslužite posebno pripremljen pire od krumpira. Ili po želji skuhajte veću količinu krumpira narezanog na kocke, koje možete umiješati u gulaš. Ako ustreba, razrijedite ga s malo vode.

Male tajne

Gustoću gulašu daju dio propasiranog kuhanog krumpira i Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 110.77 14 14
Kalcij mg 124.16 12 12
Kalij mg 493.51 13 13
Vitamin C mg 18.73 25 21
Vitamin E mg 8.44 38 38
Vitamin D μg 2.65 1 1
Vitamin A μg 14288 357 286
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 32.85 - -
Vlakna g 32.48 - -
Ugljikohidrati g 98.15 - -
Masti g 30.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke