Meni Search

Ful nabrijana

Fini gulaš od gljiva

Hlebinska i pretepena juha
Fina pikantna piletina
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ossobuco
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
Mini lazanje
Ražnjići od lososa
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sendvič s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski špageti
Grill pirjana piletina s roštilja
Manastirski đuveč
Grill vratina u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni ražnjići
Brusketa s avokadom
Piletina laganini
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Turske pizze
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Račići na posteljici od povrća
Urbana pola
Salata od liganja
Grdobina s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Piletina na kijevski način
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pohani tofu s povrćem
Miješani grill
Teleći odresci u umaku od višanja
Irska janjetina
Lungić u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Čarobna ljetna piletina
Vege odresci s marinadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje s manistrom u škartocu
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskava pileća krilca
Lazanje s lignjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Riba u bijelom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rajčica s kukuruzom
Uzbudljivi kolač od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni lonac
Nadjevene lignje
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Odresci od morskog psa
Mirisna pečenka
Pečena piletina s limunom
Sočna rebarca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Aromatizirani kruh
Pizza s tunom
Pirjani kunić
Rolice od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grickalica slanutak iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Viška pogača
Delikatesna junetina na češki
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od tikvica
Meso s repom
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice
Lungić s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski kruščić s lovorom
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Proljetna janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kuhano meso s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Lagana sarma
Pogača sa sardinom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prežgana juha
Grill povrće na salatu
Piletina sa šafranom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fish&Chips u tortilji
Špageti s ribom
Kroketi od piletine
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Krem juha od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Istražujući zanimljiva mjesta po Sloveniji, Vegetin gastro – tim našao se na gospodarstvu “Jelenov greben”. Osobito nas je zanimao obiteljski gljivarnik i izvrsni specijaliteti od uzgojenih pečurki, koji su i nas inspirirali za ovaj gulaš od gljiva.

Sastojci

600 g gljiva (šampinjoni, bukovače, lisičarke, vrganji)
10 g suhih vrganja
3 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 glavica luka
2 mrkve
list celera
peršin
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Lovor sušeni Podravka
mažuran
timijan
3 češnja češnjaka
100 ml kiselog vrhnja
1 žličica Gussnela Dolcela
vinski ocat
200 g krumpira
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Gljive očistite i narežite na veće komadiće. Pancetu narežite na sitne kocke, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckajte.
  • 2 Na zagrijanom ulju popecite slaninu i luk, a nakon toga mrkvu. Zatim dodajte pripremljene, ocijeđene i nasjeckane suhe vrganje i gljive. Dobro ih popecite, pospite Vegetom i sve pirjajte uz dolijevanje vruće vode po potrebi.
  • 3 Kada gljive napola omekšaju, dodajte lovorov list, grančicu celera, mažuran, posolite i nastavite lagano kuhati. Pred kraj kuhanja gulaš popaprite.
  • 4 Umiješajte još Gussnel koji ste razmutili s vodom, kiselo vrhnje, nasjeckani češnjak i peršin te dodajte još malo octa. Dok pripremate ovaj gulaš, posebno skuhajte narezani krumpir, izgnječite ga i umiješajte u gulaš.

Savjet

Umjesto octa možete dodati malo bijelog vina.

Posluživanje

Kao prilog poslužite posebno pripremljen pire od krumpira. Ili po želji skuhajte veću količinu krumpira narezanog na kocke, koje možete umiješati u gulaš. Ako ustreba, razrijedite ga s malo vode.

Male tajne

Gustoću gulašu daju dio propasiranog kuhanog krumpira i Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 110.77 14 14
Kalcij mg 124.16 12 12
Kalij mg 493.51 13 13
Vitamin C mg 18.73 25 21
Vitamin E mg 8.44 38 38
Vitamin D μg 2.65 1 1
Vitamin A μg 14288 357 286
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 32.85 - -
Vlakna g 32.48 - -
Ugljikohidrati g 98.15 - -
Masti g 30.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke