Meni Search

Superman

Finska - Juha s lososom

Rižoto s dagnjama
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riba u škartocu
Piletina s mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Lignje na šumskom rižotu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavi trokuti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teriyaki piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni lungić
Pileći gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mirisna pureća rolada
Macho hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci s umakom od kupina
Sočna pureća rolada
Svinjski file s grila
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lazanje u tavi
Bruskete od cvjetače
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s grilla
Blagdanska rolada
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Brusketa s avokadom
Rižoto s tri vrste gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa sezonskim povrćem
Pohani zamotuljci
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti mediteraneo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tuna burger
Teleći savici u umaku od grejpa
Pašticada s njokima
Kokošja juha s požirakima
Skandinavske rolice s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Srneći file na salatu
Svinjski gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dip od južnog voća
Piletina u aromatičnom omotaču
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s nadjevom od ajvara
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fish&Chips u tortilji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s kozjim sirom
Koprivnički odojak
Kunić na bijelo
Proljetna janjetina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Ramstek i salata s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Popečci od cvjetače
Mini lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Tjestenina u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Finska kuhinja uvjetovana je položajem i klimom i za nju je specifična i prilagodba godišnjim dobima - svaki mjesec u godini ima i svoje specijalitete. Glavna namirnica je riba (losos, smuđ, haringa, grgeč, pastrva) bilo svježa, dimljena ili marinirana.

Sastojci

150 g mrkve
600 g krumpira
2 luka (160 g)
10 bobica pimenta (jamajčanskog papra)
2 lista Lovor sušeni Podravka
1 žlica Vegete
500 g fileta lososa (bez kože)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
1 - 2 žlice limunova soka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Mrkvu narežite na kolutiće, krumpir na kockice, a luk na ploške.
  • 2 U 1 litru vode, kad zavrije, stavite kuhati povrće i dodajte piment, lovor i 1 žlicu Vegete.
  • 3 Kuhajte da povrće omekša (oko 15 minuta), a zatim dodajte losos narezan na kockice.
  • 4 Kuhajte još oko 5 minuta, popaprite i po potrebi posolite.
  • 5 Umiješajte vrhnje i pospite koprom.

Posluživanje

Juhu poslužite toplu.

Male tajne

Očišćeni losos nakapajte limunovim sokom da zadrži oblik kod kuhanja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.14 45 45
Kalcij mg 109.51 11 11
Kalij mg 1473.81 40 40
Niacin mg 17.97 128 90
Vitamin C mg 27.19 36 30
Vitamin D μg 30.37 15 15
Vitamin A μg 10722.77 268 214
Sol g 2.56 0 0
Bjelančevine g 30.49 - -
Vlakna g 5.72 - -
Ugljikohidrati g 28.48 - -
Masti g 11.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke