Meni Search

Superwoman

Finska - Juha s lososom

Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s tri vrste gljiva
Bouillabaisse
Proljetna janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s mljevenim mesom
Bruskete s povrćem
Cous-cous s povrćem
Zlatna piletina
Marinirane srdele
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći gulaš
Tuna burger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci s umakom od kupina
Rižini ravioli s mozzarellom
Skandinavske rolice s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teriyaki piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Riba u škartocu
Ramstek s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dječje lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Bugarska pita od krumpira
Slatka patka
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brudet
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci u umaku s češnjakom
Dip od južnog voća
Rebarca s grilla
Pohani tofu s povrćem
Lazanje u tavi
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Punjena teleća prsa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Gulaš od oslića i povrća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mirisna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Piletina s mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Male teleće pitice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brownie s kajenskim paprom
Hrskava pileća krilca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Mini shepherd's pie
Pureća rolada s mlincima
Riblji ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Brusketa s avokadom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Energetske kuglice s kurkumom
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Svinjski gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuglice od riže i svježeg sira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bakalar s krumpirom
Rebarca s graškom
Piletina u pivu
Lignji po gosposki
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s dagnjama
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ cheeseburger
Svinjski file s grila
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Pašticada voli penne a ti mene
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Srneći file na salatu
Obojeni hamburger
Mini lazanje
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Popečci od cvjetače
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Finska kuhinja uvjetovana je položajem i klimom i za nju je specifična i prilagodba godišnjim dobima - svaki mjesec u godini ima i svoje specijalitete. Glavna namirnica je riba (losos, smuđ, haringa, grgeč, pastrva) bilo svježa, dimljena ili marinirana.

Sastojci

150 g mrkve
600 g krumpira
2 luka (160 g)
10 bobica pimenta (jamajčanskog papra)
2 lista Lovor sušeni Podravka
1 žlica Vegete
500 g fileta lososa (bez kože)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
1 - 2 žlice limunova soka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Mrkvu narežite na kolutiće, krumpir na kockice, a luk na ploške.
  • 2 U 1 litru vode, kad zavrije, stavite kuhati povrće i dodajte piment, lovor i 1 žlicu Vegete.
  • 3 Kuhajte da povrće omekša (oko 15 minuta), a zatim dodajte losos narezan na kockice.
  • 4 Kuhajte još oko 5 minuta, popaprite i po potrebi posolite.
  • 5 Umiješajte vrhnje i pospite koprom.

Posluživanje

Juhu poslužite toplu.

Male tajne

Očišćeni losos nakapajte limunovim sokom da zadrži oblik kod kuhanja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.14 45 45
Kalcij mg 109.51 11 11
Kalij mg 1473.81 40 40
Niacin mg 17.97 128 90
Vitamin C mg 27.19 36 30
Vitamin D μg 30.37 15 15
Vitamin A μg 10722.77 268 214
Sol g 2.56 0 0
Bjelančevine g 30.49 - -
Vlakna g 5.72 - -
Ugljikohidrati g 28.48 - -
Masti g 11.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke