Meni Search

Superwoman

Finska - Juha s lososom

Punjena teleća prsa
Rebarca s grilla
Piletina Kiev
Svinjski file s povrćem
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
Mladi krumpir s ajvarom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Male teleće pitice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ cheeseburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s kozjim sirom
Pogača sa sardinom
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje na šumskom rižotu
Pohani zamotuljci
Tjestenina fuži s tartufima
Brudet
Dip od južnog voća
Brusketa s avokadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Šampinjoni u palačinki
Lazanje u tavi
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bakalar s krumpirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Popečci od cvjetače
Odresci s umakom od kupina
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dječje lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Pašticada voli penne a ti mene
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Skandinavske rolice s cimetom
Bouillabaisse
Bugarska pita od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Mirisna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Kunić na bijelo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina sa šafranom
Piletina s mascarponeom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignji po gosposki
Riba u škartocu
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Ramstek s povrćem
Špageti na kineski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa punjena čvarcima
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Mini shepherd's pie
Marinirane srdele
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brancinovo oko
Slatka patka
Cous-cous s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuglice od riže i svježeg sira
Zlatna piletina
Hrskava pileća krilca
Tuna burger
Svinjski file s grila
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Riblji ražnjići
Ljetni lungić
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brownie s kajenskim paprom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Finska kuhinja uvjetovana je položajem i klimom i za nju je specifična i prilagodba godišnjim dobima - svaki mjesec u godini ima i svoje specijalitete. Glavna namirnica je riba (losos, smuđ, haringa, grgeč, pastrva) bilo svježa, dimljena ili marinirana.

Sastojci

150 g mrkve
600 g krumpira
2 luka (160 g)
10 bobica pimenta (jamajčanskog papra)
2 lista Lovor sušeni Podravka
1 žlica Vegete
500 g fileta lososa (bez kože)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
1 - 2 žlice limunova soka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Mrkvu narežite na kolutiće, krumpir na kockice, a luk na ploške.
  • 2 U 1 litru vode, kad zavrije, stavite kuhati povrće i dodajte piment, lovor i 1 žlicu Vegete.
  • 3 Kuhajte da povrće omekša (oko 15 minuta), a zatim dodajte losos narezan na kockice.
  • 4 Kuhajte još oko 5 minuta, popaprite i po potrebi posolite.
  • 5 Umiješajte vrhnje i pospite koprom.

Posluživanje

Juhu poslužite toplu.

Male tajne

Očišćeni losos nakapajte limunovim sokom da zadrži oblik kod kuhanja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.14 45 45
Kalcij mg 109.51 11 11
Kalij mg 1473.81 40 40
Niacin mg 17.97 128 90
Vitamin C mg 27.19 36 30
Vitamin D μg 30.37 15 15
Vitamin A μg 10722.77 268 214
Sol g 2.56 0 0
Bjelančevine g 30.49 - -
Vlakna g 5.72 - -
Ugljikohidrati g 28.48 - -
Masti g 11.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke