Meni Search

Superwoman

Finska - Juha s lososom

Brusketa s avokadom
Bouillabaisse
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Svinjski gulaš
Rižoto s dagnjama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dječje lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani zamotuljci
Hrskavo pečeno pile
Srneći file na salatu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mladi krumpir s ajvarom
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Brudet
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignji po gosposki
Dip od južnog voća
Gulaš od oslića i povrća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Riba u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci s umakom od kupina
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ cheeseburger
Salata s mljevenim mesom
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje u tavi
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavi trokuti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s mascarponeom
Bakalar s krumpirom
Bruskete s povrćem
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Slatka patka
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Špageti na kineski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Tuna burger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riblji ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena teleća prsa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teriyaki piletina
Ramstek s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s grila
Piletina u pivu
Špageti mediteraneo
Proljetna janjetina
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s grilla
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brancinovo oko
Energetske kuglice s kurkumom
Male teleće pitice
Pileći bataci s umakom od luka
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Manastirski đuveč
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni lungić
Hrskava pileća krilca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Obojeni hamburger
Marinirane srdele
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Finska kuhinja uvjetovana je položajem i klimom i za nju je specifična i prilagodba godišnjim dobima - svaki mjesec u godini ima i svoje specijalitete. Glavna namirnica je riba (losos, smuđ, haringa, grgeč, pastrva) bilo svježa, dimljena ili marinirana.

Sastojci

150 g mrkve
600 g krumpira
2 luka (160 g)
10 bobica pimenta (jamajčanskog papra)
2 lista Lovor sušeni Podravka
1 žlica Vegete
500 g fileta lososa (bez kože)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
1 - 2 žlice limunova soka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Mrkvu narežite na kolutiće, krumpir na kockice, a luk na ploške.
  • 2 U 1 litru vode, kad zavrije, stavite kuhati povrće i dodajte piment, lovor i 1 žlicu Vegete.
  • 3 Kuhajte da povrće omekša (oko 15 minuta), a zatim dodajte losos narezan na kockice.
  • 4 Kuhajte još oko 5 minuta, popaprite i po potrebi posolite.
  • 5 Umiješajte vrhnje i pospite koprom.

Posluživanje

Juhu poslužite toplu.

Male tajne

Očišćeni losos nakapajte limunovim sokom da zadrži oblik kod kuhanja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.14 45 45
Kalcij mg 109.51 11 11
Kalij mg 1473.81 40 40
Niacin mg 17.97 128 90
Vitamin C mg 27.19 36 30
Vitamin D μg 30.37 15 15
Vitamin A μg 10722.77 268 214
Sol g 2.56 0 0
Bjelančevine g 30.49 - -
Vlakna g 5.72 - -
Ugljikohidrati g 28.48 - -
Masti g 11.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke