Meni Search

Superwoman

Finska - Juha s lososom

Punjena teleća prsa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Mirisna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s kozjim sirom
Popečci od cvjetače
Bruskete od cvjetače
Brusketa s avokadom
Riba u škartocu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Dip od južnog voća
Blagdanska rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Male teleće pitice
Pašticada voli penne a ti mene
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Riblji ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavo pečeno pile
Pileći gulaš
Odresci s umakom od kupina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski gulaš
Brudet
Svinjski file s grila
Tjestenina fuži s tartufima
Srneći file na salatu
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini shepherd's pie
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Pohani tofu s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ljetni lungić
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskava pileća krilca
BBQ cheeseburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Jabučni krumpirići s cimetom
Bouillabaisse
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Rebarca s graškom
Slatka patka
Manastirski đuveč
Kroketi od piletine
Obojeni hamburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani zamotuljci
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rebarca s grilla
Brownie s kajenskim paprom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u umaku s češnjakom
Teriyaki piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Mini lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tuna burger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje u tavi
Piletina u pivu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s tri vrste gljiva
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dječje lazanje
Lignji po gosposki
Špageti na kineski način
Marinirane srdele
Rižoto s dagnjama
Špageti mediteraneo
Bakalar s krumpirom
Bugarska pita od krumpira
Ljetni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s mascarponeom
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
Energetske kuglice s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Finska kuhinja uvjetovana je položajem i klimom i za nju je specifična i prilagodba godišnjim dobima - svaki mjesec u godini ima i svoje specijalitete. Glavna namirnica je riba (losos, smuđ, haringa, grgeč, pastrva) bilo svježa, dimljena ili marinirana.

Sastojci

150 g mrkve
600 g krumpira
2 luka (160 g)
10 bobica pimenta (jamajčanskog papra)
2 lista Lovor sušeni Podravka
1 žlica Vegete
500 g fileta lososa (bez kože)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
1 - 2 žlice limunova soka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Mrkvu narežite na kolutiće, krumpir na kockice, a luk na ploške.
  • 2 U 1 litru vode, kad zavrije, stavite kuhati povrće i dodajte piment, lovor i 1 žlicu Vegete.
  • 3 Kuhajte da povrće omekša (oko 15 minuta), a zatim dodajte losos narezan na kockice.
  • 4 Kuhajte još oko 5 minuta, popaprite i po potrebi posolite.
  • 5 Umiješajte vrhnje i pospite koprom.

Posluživanje

Juhu poslužite toplu.

Male tajne

Očišćeni losos nakapajte limunovim sokom da zadrži oblik kod kuhanja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.14 45 45
Kalcij mg 109.51 11 11
Kalij mg 1473.81 40 40
Niacin mg 17.97 128 90
Vitamin C mg 27.19 36 30
Vitamin D μg 30.37 15 15
Vitamin A μg 10722.77 268 214
Sol g 2.56 0 0
Bjelančevine g 30.49 - -
Vlakna g 5.72 - -
Ugljikohidrati g 28.48 - -
Masti g 11.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke