Meni Search

Superwoman

Finska - Juha s lososom

Zlatna piletina
Bruskete od cvjetače
Ramstek s povrćem
Svinjski gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bouillabaisse
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina Kiev
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci s umakom od kupina
Bruskete s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bakalar s krumpirom
Rebarca s grilla
Lazanje u tavi
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kroketi od piletine
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći gulaš
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Rebarca s graškom
Marinirane srdele
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Dječje lazanje
Brudet
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Male teleće pitice
Fish&Chips u tortilji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mljevenim mesom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Šampinjoni u palačinki
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tuna burger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riblji ražnjići
Popečci od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dip od južnog voća
Odresci u umaku s češnjakom
Pileći bataci s umakom od luka
Punjena teleća prsa
Sočni pureći ražnjići
Lignji po gosposki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u pivu
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni lungić
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani zamotuljci
Cous-cous s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Manastirski đuveč
Pogača sa sardinom
Riba u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti na kineski način
Pureća rolada s mlincima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća prsa punjena čvarcima
Velika Britanija - Pastirska pita
Gulaš od oslića i povrća
Pašticada voli penne a ti mene
Slatka patka
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
BBQ cheeseburger
Srneći file na salatu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini shepherd's pie
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Brownie s kajenskim paprom
Pohani tofu s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s dagnjama
Teriyaki piletina
Blagdanska rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brusketa s avokadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Finska kuhinja uvjetovana je položajem i klimom i za nju je specifična i prilagodba godišnjim dobima - svaki mjesec u godini ima i svoje specijalitete. Glavna namirnica je riba (losos, smuđ, haringa, grgeč, pastrva) bilo svježa, dimljena ili marinirana.

Sastojci

150 g mrkve
600 g krumpira
2 luka (160 g)
10 bobica pimenta (jamajčanskog papra)
2 lista Lovor sušeni Podravka
1 žlica Vegete
500 g fileta lososa (bez kože)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
1 - 2 žlice limunova soka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Mrkvu narežite na kolutiće, krumpir na kockice, a luk na ploške.
  • 2 U 1 litru vode, kad zavrije, stavite kuhati povrće i dodajte piment, lovor i 1 žlicu Vegete.
  • 3 Kuhajte da povrće omekša (oko 15 minuta), a zatim dodajte losos narezan na kockice.
  • 4 Kuhajte još oko 5 minuta, popaprite i po potrebi posolite.
  • 5 Umiješajte vrhnje i pospite koprom.

Posluživanje

Juhu poslužite toplu.

Male tajne

Očišćeni losos nakapajte limunovim sokom da zadrži oblik kod kuhanja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.14 45 45
Kalcij mg 109.51 11 11
Kalij mg 1473.81 40 40
Niacin mg 17.97 128 90
Vitamin C mg 27.19 36 30
Vitamin D μg 30.37 15 15
Vitamin A μg 10722.77 268 214
Sol g 2.56 0 0
Bjelančevine g 30.49 - -
Vlakna g 5.72 - -
Ugljikohidrati g 28.48 - -
Masti g 11.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke