Meni Search

Superwoman

Finska - Juha s lososom

Sočni pureći ražnjići
Rebarca s grilla
Zlatna piletina
Bakalar s krumpirom
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek s povrćem
Lazanje u tavi
Dip od južnog voća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Marinirane srdele
Mini shepherd's pie
Proljetna janjetina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileći gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci u umaku s češnjakom
Brudet
Obojeni hamburger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Srneći file na salatu
Salata s mljevenim mesom
Mirisna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Lignji po gosposki
Pogača sa sardinom
Kuglice od riže i svježeg sira
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u škartocu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dječje lazanje
Ljetni lungić
Blagdanska rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s kozjim sirom
Rebarca s graškom
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Pizza sirni jastučići
Brownie s kajenskim paprom
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrskavi trokuti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Punjena teleća prsa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Špageti mediteraneo
Cous-cous s povrćem
Piletina sa šafranom
Gulaš od oslića i povrća
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Špageti na kineski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s grila
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bouillabaisse
Svinjski gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Energetske kuglice s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Hrskava pileća krilca
Piletina s mascarponeom
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Pašticada voli penne a ti mene
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u aromatičnom omotaču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Bruskete s povrćem
Slatka patka
Skandinavske rolice s cimetom
Popečci od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina Kiev
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani zamotuljci
Goveđa rebarca sa zeljem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Piletina u pivu
Šampinjoni u palačinki
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Male teleće pitice
Riblji ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Finska kuhinja uvjetovana je položajem i klimom i za nju je specifična i prilagodba godišnjim dobima - svaki mjesec u godini ima i svoje specijalitete. Glavna namirnica je riba (losos, smuđ, haringa, grgeč, pastrva) bilo svježa, dimljena ili marinirana.

Sastojci

150 g mrkve
600 g krumpira
2 luka (160 g)
10 bobica pimenta (jamajčanskog papra)
2 lista Lovor sušeni Podravka
1 žlica Vegete
500 g fileta lososa (bez kože)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
1 - 2 žlice limunova soka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Mrkvu narežite na kolutiće, krumpir na kockice, a luk na ploške.
  • 2 U 1 litru vode, kad zavrije, stavite kuhati povrće i dodajte piment, lovor i 1 žlicu Vegete.
  • 3 Kuhajte da povrće omekša (oko 15 minuta), a zatim dodajte losos narezan na kockice.
  • 4 Kuhajte još oko 5 minuta, popaprite i po potrebi posolite.
  • 5 Umiješajte vrhnje i pospite koprom.

Posluživanje

Juhu poslužite toplu.

Male tajne

Očišćeni losos nakapajte limunovim sokom da zadrži oblik kod kuhanja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.14 45 45
Kalcij mg 109.51 11 11
Kalij mg 1473.81 40 40
Niacin mg 17.97 128 90
Vitamin C mg 27.19 36 30
Vitamin D μg 30.37 15 15
Vitamin A μg 10722.77 268 214
Sol g 2.56 0 0
Bjelančevine g 30.49 - -
Vlakna g 5.72 - -
Ugljikohidrati g 28.48 - -
Masti g 11.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke