Meni Search

Superwoman

Finska - Juha s lososom

Gulaš od oslića i povrća
Pileći gulaš
Dječje lazanje
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Male teleće pitice
Pogača sa sardinom
Brusketa s avokadom
Rižini ravioli s mozzarellom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski file s grila
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski gulaš
Slatka patka
Bruskete s povrćem
Punjena teleća prsa
Odresci s umakom od kupina
Piletina sa šafranom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s grilla
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek s povrćem
Bakalar s krumpirom
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje u tavi
Manastirski đuveč
Kuglice od riže i svježeg sira
Kunić na bijelo
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u pivu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Marinirane srdele
Piletina s kozjim sirom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini lazanje
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa punjena čvarcima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dip od južnog voća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pureća rolada s mlincima
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Meksička party salata
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Teriyaki piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Ramsteak u seksi umaku
Obojeni hamburger
Riba u škartocu
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni ražnjići
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Cous-cous s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni lungić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s graškom
Lignji po gosposki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina na padelu
Riblji ražnjići
Bruskete od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ cheeseburger
Bouillabaisse
Tuna burger
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Brudet
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Finska kuhinja uvjetovana je položajem i klimom i za nju je specifična i prilagodba godišnjim dobima - svaki mjesec u godini ima i svoje specijalitete. Glavna namirnica je riba (losos, smuđ, haringa, grgeč, pastrva) bilo svježa, dimljena ili marinirana.

Sastojci

150 g mrkve
600 g krumpira
2 luka (160 g)
10 bobica pimenta (jamajčanskog papra)
2 lista Lovor sušeni Podravka
1 žlica Vegete
500 g fileta lososa (bez kože)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
1 - 2 žlice limunova soka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Mrkvu narežite na kolutiće, krumpir na kockice, a luk na ploške.
  • 2 U 1 litru vode, kad zavrije, stavite kuhati povrće i dodajte piment, lovor i 1 žlicu Vegete.
  • 3 Kuhajte da povrće omekša (oko 15 minuta), a zatim dodajte losos narezan na kockice.
  • 4 Kuhajte još oko 5 minuta, popaprite i po potrebi posolite.
  • 5 Umiješajte vrhnje i pospite koprom.

Posluživanje

Juhu poslužite toplu.

Male tajne

Očišćeni losos nakapajte limunovim sokom da zadrži oblik kod kuhanja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.14 45 45
Kalcij mg 109.51 11 11
Kalij mg 1473.81 40 40
Niacin mg 17.97 128 90
Vitamin C mg 27.19 36 30
Vitamin D μg 30.37 15 15
Vitamin A μg 10722.77 268 214
Sol g 2.56 0 0
Bjelančevine g 30.49 - -
Vlakna g 5.72 - -
Ugljikohidrati g 28.48 - -
Masti g 11.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke