Meni Search

Lud k'o šiba

Fiš paprikaš

Pikantne mazalice
Hrskavi trokuti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Piletina s mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marinirana pileća krilca s povrćem
Pileći gulaš
Zapečena ricotta
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Juha od bundeve s jabukom
Grill vratina u sendviču
Sunčani užitak mediterana
Meksička party salata
Prežgana juha
Nadjevene lignje
Hrskave tortice od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Špageti s pistacijama
Šampinjoni u palačinki
Vratina s roštilja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Kineska juha s račićima i gljivama
Sendvič s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teriyaki piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesna rolada u tijestu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kotlovina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Irski gulaš (Irish stew)
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Srneći file na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Jakobove kapice s umakom
Patka s mlincima
Marokanska salata s cous-cousom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Polupunjene paprike
Piletina u pivu
Piletina Kiev
Pašticada
Cipar - Lungić na ciparski
Marinirano svinjsko pečenje
Pašticada s njokima
Janjetina na padelu
Male teleće pitice
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina sa šafranom
Kotleti u pivskom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pečena janjetina s bademima
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočni pureći ražnjići
Cous-cous s povrćem
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slasni BBQ burgeri
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Tuna burger
Zabavni kineski ravioli
Lungić u sendviču
Brancinovo oko
Aromatizirani kruh
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani buncek
Tjestenina fuži s tartufima
Velika Britanija - Pastirska pita
Rezanci s krušnim mrvicama
Irska janjetina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krem juha sa sjemenkama
Medeni teleći kotleti
Teletina s pirjanim povrćem
Špageti na kineski način
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riblja juha s Malte
Palamida s čilijem i mangom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohana skuta
Palačinke s nadjevom od riže
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Majstorski pripremljen fiš paprikaš učinit će druženje s najdražim društvom događajem kojeg će se svi rado sjetiti, a vaše kulinarsko iskustvo učiniti bogatijim.

Sastojci

2 kg šarana
sol
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
½ limuna
200 g luka
50 ml ulja
1 Fant za riblju juhu i paprikaš
20 g Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Koncentrata rajčice Podravka
2 lista Vegeta Maestro lovora
2 ljuta feferona
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Sweet paprika 

Sweet paprika 

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očistite ribu, narežite je na komade (kotlete), posolite, pospite Vegetom i pokapajte sokom od limuna.
  • 2 Luk očistite i usitnite u mikseru.
  • 3 U lonac (ili kotlić) stavite ulje.
  • 4 Dodajte usitnjeni luk, kratko popirjajte, dodajte glavu šarana, podlijte s 3 l vode i kuhajte oko 20 minuta.
  • 5 Na to dodajte Fant za riblju juhu i paprikaš, crvenu slatku papriku, koncentrat od rajčice, lovorov list, feferone i češnjak te kuhajte još 20 minuta podlijevajući vodom.
  • 6 Kuhani temeljac propasirajte kroz cjedilo i vratite u lonac.
  • 7 Zatim dodajte narezane komade ribe te vodu (dovoljno da prekrije ribu) i bijelo vino.
  • 8 Sve zajedno kuhajte još oko 10 minuta na laganoj vatri. Nemojte miješati paprikaš da se riba ne raspadne, samo protresite lonac.
  • 9 Na kraju pospite nasjeckanim peršinom.

Savjet

Fiš paprikaš bit će bolji ako koristite više vrsta ribe.

Posluživanje

Poslužite s tjesteninom, širokim rezancima ili žgancima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke