Meni Search

Ful nabrijan

Fish&Chips u tortilji

Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fina pikantna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Manastirski đuveč
Mediteranski špageti
Lignje s povrćem i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Dagnje na buzaru
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Fileti lososa u finom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Grill vratina u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Piletina laganini
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Urbana pola
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Salata od liganja
Mini lazanje
Grdobina s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Delikatesna junetina na češki
Pečena piletina s limunom
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Šampinjoni u palačinki
Brusketa s avokadom
Sočna rebarca
Prežgana juha
Belgija - Salade Liégeoise
Lagana sarma
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riba u bijelom umaku
Miješani grill
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice na ražnjiću
Vege odresci s marinadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od tikvica
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Pašticada s njokima
Rajčica s kukuruzom
Vratina sa sezonskim povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina sa šafranom
Zabavni kineski ravioli
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meso s repom
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Nadjevene lignje
Povrtni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Irska janjetina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pizza s tunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kobasica u pivu i pecivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Aromatizirani kruh
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lungić s povrćem
Mirisna pečenka
Proljetna janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Krem juha od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Pirjani kunić
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata s mora
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sendvič s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Poznato britansko jelo „Fish and chips", nastalo je u drugoj polovici 19. stoljeća u redovima radničke klase, a jelo je spoj židovske i francuske kuhinje, a činjenica da se u Velikoj Britaniji uz fish and chips najčešće poslužuje čaj jasan je utjecaj Britanskog carstva.

Sastojci

4 velike pšenične tortilje (Ø24 cm)
120 g sira gaude
500 g fileta bijele ribe
ocijeđen sok ½ limuna
2 žlice Vegete Twist za ribu (20 g)
70 g Glatkog brašna Podravka
500 g krumpira (veći da se dobiju duži štapići)
1 žlica Vegete Twist za hrskave krumpiriće (7 g)
ulje za prženje
1 manji ljubičasti luk
100 g krastavaca
100 g cherry rajčica
Umak:
150 g grčkog jogurta
1/2 žličice Vegete Twist za ribu
1 protisnuti češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Tortilje stavite na lim za pečenje prekriven papirom. Pospite ih naribanim sirom te stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C na nekoliko minuta da se sir otopi.
  • 2 Odmah tople prerežite po pola, umotajte u oblik korneta i ostavite na rešetki da se malo ohlade i poprime oblik.
  • 3 Filete ribe narežite na podjednake štapiće i nakapajte sokom limuna te ostavite da odstoje dok vam se ne zagrije ulje za prženje.
  • 4 U brašno umiješajte Vegetu Twist za ribu. Štapiće jedan po jedan uvaljajte u smjesu i stavite pržiti u zagrijano ulje. Kad riba počne poprimati zlatnu boju, izvadite ju na upijajući papir.
  • 5 Krumpir narezan na podjednake štapiće osušite na ubrusu i stavite u zagrijano ulje.
  • 6 Pržene krumpiriće izvadite i kratko stavite na upijajući papir. Zatim ih još vruće pospite Vegetom Twist za hrskave krumpiriće i promiješajte.
  • 7 U pripremljene tortilje stavite narezano povrće, hrskave krumpiriće i riblje štapiće.

Savjet

Uz Fish&chips uz bijeli umak možete poslužiti i ketchup ili umak od currya.

Posluživanje

Poslužite s umakom od grčkog jogurta začinjenog češnjakom i Vegetom Twist za ribu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 693.86 87 87
Kalcij mg 593.12 59 59
Kalij mg 1426.27 39 39
Pantotenska kiselina mg 2.5 36 36
Niacin mg 17.97 128 90
Vitamin D μg 61.4 31 31
Vitamin A μg 628.6 16 13
Sol g 0.67 0 0
Vlakna g 8.31 - -
Ugljikohidrati g 102.24 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 16.15 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 10.44 - -
- zasićene masne kiseline g 10.14 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke