Meni Search

Superwoman

Fish&Chips u tortilji

Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignji po gosposki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s kozjim sirom
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Gulaš od oslića i povrća
Špageti na kineski način
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Meksička party salata
Brownie s kajenskim paprom
Brudet
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Punjena teleća prsa
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s tri vrste gljiva
Manastirski đuveč
Bouillabaisse
Pileći gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskava pileća krilca
Lazanje u tavi
Dječje lazanje
Piletina u pivu
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ cheeseburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Male teleće pitice
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Riblji ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Energetske kuglice s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s grilla
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Pašticada voli penne a ti mene
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete od cvjetače
Piletina Kiev
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Velika Britanija - Pastirska pita
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
Srneći file na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Kruh od cvjetače s kurkumom
Obojeni hamburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Pureća rolada s mlincima
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bakalar s krumpirom
Svinjski file s grila
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s mascarponeom
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dip od južnog voća
Pizza sirni jastučići
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s dagnjama
Finska - Juha s lososom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani zamotuljci
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slatka patka
Marinirane srdele
Pogača sa sardinom
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Riba u škartocu
Špageti mediteraneo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cous-cous s povrćem
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Poznato britansko jelo „Fish and chips", nastalo je u drugoj polovici 19. stoljeća u redovima radničke klase, a jelo je spoj židovske i francuske kuhinje, a činjenica da se u Velikoj Britaniji uz fish and chips najčešće poslužuje čaj jasan je utjecaj Britanskog carstva.

Sastojci

4 velike pšenične tortilje (Ø24 cm)
120 g sira gaude
500 g fileta bijele ribe
ocijeđen sok ½ limuna
2 žlice Vegete Twist za ribu (20 g)
70 g Glatkog brašna Podravka
500 g krumpira (veći da se dobiju duži štapići)
1 žlica Vegete Twist za hrskave krumpiriće (7 g)
ulje za prženje
1 manji ljubičasti luk
100 g krastavaca
100 g cherry rajčica
Umak:
150 g grčkog jogurta
1/2 žličice Vegete Twist za ribu
1 protisnuti češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Tortilje stavite na lim za pečenje prekriven papirom. Pospite ih naribanim sirom te stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C na nekoliko minuta da se sir otopi.
  • 2 Odmah tople prerežite po pola, umotajte u oblik korneta i ostavite na rešetki da se malo ohlade i poprime oblik.
  • 3 Filete ribe narežite na podjednake štapiće i nakapajte sokom limuna te ostavite da odstoje dok vam se ne zagrije ulje za prženje.
  • 4 U brašno umiješajte Vegetu Twist za ribu. Štapiće jedan po jedan uvaljajte u smjesu i stavite pržiti u zagrijano ulje. Kad riba počne poprimati zlatnu boju, izvadite ju na upijajući papir.
  • 5 Krumpir narezan na podjednake štapiće osušite na ubrusu i stavite u zagrijano ulje.
  • 6 Pržene krumpiriće izvadite i kratko stavite na upijajući papir. Zatim ih još vruće pospite Vegetom Twist za hrskave krumpiriće i promiješajte.
  • 7 U pripremljene tortilje stavite narezano povrće, hrskave krumpiriće i riblje štapiće.

Savjet

Uz Fish&chips uz bijeli umak možete poslužiti i ketchup ili umak od currya.

Posluživanje

Poslužite s umakom od grčkog jogurta začinjenog češnjakom i Vegetom Twist za ribu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 693.86 87 87
Kalcij mg 593.12 59 59
Kalij mg 1426.27 39 39
Pantotenska kiselina mg 2.5 36 36
Niacin mg 17.97 128 90
Vitamin D μg 61.4 31 31
Vitamin A μg 628.6 16 13
Sol g 0.67 0 0
Vlakna g 8.31 - -
Ugljikohidrati g 102.24 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 16.15 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 10.44 - -
- zasićene masne kiseline g 10.14 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke