Meni Search

Ful nabrijan

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu

Zanimljiva salata s kikirikijem
Rolice od blitve
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Račići na posteljici od povrća
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Irska janjetina
Mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Grdobina u pikantnoj šalši
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vege odresci s marinadom
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Zabavni kineski ravioli
Ljetni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Fini gulaš od gljiva
Šampinjoni u palačinki
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski kruščić s lovorom
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Povrtni lonac
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna rebarca
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lungić u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada s njokima
Krem juha od tikvica
Voćna juha od višanja
Mirisna pečenka
Salata s mora
Pizza s tunom
Lignje na šumskom rižotu
Urbana pola
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od tikvica
Pečena piletina s limunom
Pirjani kunić
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje s povrćem i smokvama
Riba u bijelom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Delikatesna junetina na češki
Aromatizirani kruh
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dagnje na buzaru
Meso s repom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Nadjevene lignje
Salata od liganja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grickalica slanutak iz pećnice
Fina pikantna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od lososa
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kunić na bijelo
Povrtni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina laganini
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Kobasica u pivu i pecivu
Uzbudljivi kolač od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grdobina s povrćem
Mini lazanje
Miješani grill
Fish&Chips u tortilji
Čarobna ljetna piletina
Grill vratina u sendviču
Sendvič s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Francuska kuhinja povezana je s kulturom i načinom života, a ujedno predstavlja i kolijevku kulinarske umjetnosti.

Sastojci

300 g brokule
400 g mlade mrkve
1 Zamrznute žute mahune Podravka
sol
750 g goveđeg filea (biftek)
Crni papar mljeveni Podravka
80 g maslaca
1 žlica Vegete
30 ml ulja
25 ml Cognaca (konjaka)
100 ml crnog francuskog vina Bordeaux
40 g maslaca u kockicama

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Brokulu i mrkvu očistite i operite.
  • 2 Brokulu natrgajte na veće cvjetiće, a mrkvu narežite na štapiće.
  • 3 Svako povrće zasebno kratko skuhajte u kipućoj vodi u koju ste dodali prstohvat krupne morske soli tako da ostane malo al dente.
  • 4 Kuhano povrće ocijedite, odmah premjestite u posudu s hladnom vodom i ledom da ostane hrskavo i zadrži lijepu boju.
  • 5 Goveđi file narežite na 8 medaljona debljine 2 centimetra i popecite na dobro ugrijanom ulju 1 – 2 minute sa svake strane tako da se izvana zarumeni, a iznutra ostane nježno ružičast.
  • 6 Biftek izvadite i stavite ga na toplo mjesto da se meso odmori.
  • 7 Iz tave u kojoj ste popekli biftek po potrebi izlijte višak masnoće, ulijte konjak i flambirajte.
  • 8 Nakon toga dodajte vino, posolite, popaprite i pustite da zakipi.
  • 9 Dodajte kockice maslaca i dobro promiješajte.
  • 10 U drugoj većoj tavi rastopite maslac, dodajte 1 žlicu Vegete, zatim ocijeđeno kuhano povrće, lagano promiješajte i ostavite na vatri da se povrće dobro zagrije.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite popečeni tost, na svaku krišku tosta stavite topli biftek i poslužite s francuskim povrćem.

Male tajne

Za pripremu ovog umaka bitno je da prethodno smrznete kockice maslaca koje će malo zgusnuti umak i dati mu baršunatost.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 532.85 67 67
Kalcij mg 141.54 14 14
Kalij mg 18.31 0 0
Pantotenska kiselina mg 1.35 19 19
Niacin mg 16.43 117 82
Vitamin D μg 42.1 21 21
Vitamin A μg 30807.88 770 616
Bjelančevine g 44.5 - -
Vlakna g 8.76 - -
Ugljikohidrati g 22.25 - -
Masti g 45.22 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke