Meni Search

Ful nabrijan

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu

BBQ svinjska rebarca u foliji
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Čarobna ljetna piletina
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Delikatesna junetina na češki
Kroketi od piletine
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna pureća rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Ramsteak u seksi umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill povrće na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pašticada s njokima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rajčica s kukuruzom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od liganja
Meso s repom
Račići na posteljici od povrća
Lagana sarma
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Rolice od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Vege odresci s marinadom
Dagnje na buzaru
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski špageti
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Marinirana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Povrtni lonac
Zlatna piletina
Lungić s povrćem
Miješani grill
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna rebarca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Šampinjoni u palačinki
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Umak od limete (Molho de limao)
Sočni pureći ražnjići
Piletina laganini
Salata s mora
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zabavni kineski ravioli
Nadjevene lignje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Urbana pola
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina s povrćem
Lungić u sendviču
Mirisna pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kaštelanski makaruni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fini gulaš od gljiva
Irska janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill pirjana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Okruglice u umaku od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krem juha od tikvica
Riba u bijelom umaku
Pečena piletina s limunom
Voćna juha od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pirjani kunić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Sendvič s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Francuska kuhinja povezana je s kulturom i načinom života, a ujedno predstavlja i kolijevku kulinarske umjetnosti.

Sastojci

300 g brokule
400 g mlade mrkve
1 Zamrznute žute mahune Podravka
sol
750 g goveđeg filea (biftek)
Crni papar mljeveni Podravka
80 g maslaca
1 žlica Vegete
30 ml ulja
25 ml Cognaca (konjaka)
100 ml crnog francuskog vina Bordeaux
40 g maslaca u kockicama

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Brokulu i mrkvu očistite i operite.
  • 2 Brokulu natrgajte na veće cvjetiće, a mrkvu narežite na štapiće.
  • 3 Svako povrće zasebno kratko skuhajte u kipućoj vodi u koju ste dodali prstohvat krupne morske soli tako da ostane malo al dente.
  • 4 Kuhano povrće ocijedite, odmah premjestite u posudu s hladnom vodom i ledom da ostane hrskavo i zadrži lijepu boju.
  • 5 Goveđi file narežite na 8 medaljona debljine 2 centimetra i popecite na dobro ugrijanom ulju 1 – 2 minute sa svake strane tako da se izvana zarumeni, a iznutra ostane nježno ružičast.
  • 6 Biftek izvadite i stavite ga na toplo mjesto da se meso odmori.
  • 7 Iz tave u kojoj ste popekli biftek po potrebi izlijte višak masnoće, ulijte konjak i flambirajte.
  • 8 Nakon toga dodajte vino, posolite, popaprite i pustite da zakipi.
  • 9 Dodajte kockice maslaca i dobro promiješajte.
  • 10 U drugoj većoj tavi rastopite maslac, dodajte 1 žlicu Vegete, zatim ocijeđeno kuhano povrće, lagano promiješajte i ostavite na vatri da se povrće dobro zagrije.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite popečeni tost, na svaku krišku tosta stavite topli biftek i poslužite s francuskim povrćem.

Male tajne

Za pripremu ovog umaka bitno je da prethodno smrznete kockice maslaca koje će malo zgusnuti umak i dati mu baršunatost.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 532.85 67 67
Kalcij mg 141.54 14 14
Kalij mg 18.31 0 0
Pantotenska kiselina mg 1.35 19 19
Niacin mg 16.43 117 82
Vitamin D μg 42.1 21 21
Vitamin A μg 30807.88 770 616
Bjelančevine g 44.5 - -
Vlakna g 8.76 - -
Ugljikohidrati g 22.25 - -
Masti g 45.22 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke