Meni Search

Ful nabrijan

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu

Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Marinirana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Zlatna piletina
Sočna rebarca
Okruglice u umaku od rajčice
Čarobna ljetna piletina
Urbana pola
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Miješani grill
Salata s mora
Mediteranski kruščić s lovorom
Pohani tofu s povrćem
Dagnje na buzaru
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Povrtni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mirisna pečenka
Grill vratina u sendviču
Lungić s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Vratina sa sezonskim povrćem
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bugarska pita od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Popečci od tikvica
Prežgana juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fina pikantna piletina
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fini gulaš od gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina s povrćem
Meso s repom
Sendvič s avokadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Nadjevene lignje
Manastirski đuveč
Pirjani kunić
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni lonac
Krem juha od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Riba u bijelom umaku
Mediteranski špageti
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Irska janjetina
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pašticada s njokima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina laganini
Sočni pureći ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Voćna juha od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Zabavni kineski ravioli
Nadjeveni kaneloni u umaku
Aromatizirani kruh
Meksička party salata
Kuhano meso s umakom od hrena
Kroketi od piletine
Delikatesna junetina na češki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lagana sarma
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Francuska kuhinja povezana je s kulturom i načinom života, a ujedno predstavlja i kolijevku kulinarske umjetnosti.

Sastojci

300 g brokule
400 g mlade mrkve
1 Zamrznute žute mahune Podravka
sol
750 g goveđeg filea (biftek)
Crni papar mljeveni Podravka
80 g maslaca
1 žlica Vegete
30 ml ulja
25 ml Cognaca (konjaka)
100 ml crnog francuskog vina Bordeaux
40 g maslaca u kockicama

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Brokulu i mrkvu očistite i operite.
  • 2 Brokulu natrgajte na veće cvjetiće, a mrkvu narežite na štapiće.
  • 3 Svako povrće zasebno kratko skuhajte u kipućoj vodi u koju ste dodali prstohvat krupne morske soli tako da ostane malo al dente.
  • 4 Kuhano povrće ocijedite, odmah premjestite u posudu s hladnom vodom i ledom da ostane hrskavo i zadrži lijepu boju.
  • 5 Goveđi file narežite na 8 medaljona debljine 2 centimetra i popecite na dobro ugrijanom ulju 1 – 2 minute sa svake strane tako da se izvana zarumeni, a iznutra ostane nježno ružičast.
  • 6 Biftek izvadite i stavite ga na toplo mjesto da se meso odmori.
  • 7 Iz tave u kojoj ste popekli biftek po potrebi izlijte višak masnoće, ulijte konjak i flambirajte.
  • 8 Nakon toga dodajte vino, posolite, popaprite i pustite da zakipi.
  • 9 Dodajte kockice maslaca i dobro promiješajte.
  • 10 U drugoj većoj tavi rastopite maslac, dodajte 1 žlicu Vegete, zatim ocijeđeno kuhano povrće, lagano promiješajte i ostavite na vatri da se povrće dobro zagrije.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite popečeni tost, na svaku krišku tosta stavite topli biftek i poslužite s francuskim povrćem.

Male tajne

Za pripremu ovog umaka bitno je da prethodno smrznete kockice maslaca koje će malo zgusnuti umak i dati mu baršunatost.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 532.85 67 67
Kalcij mg 141.54 14 14
Kalij mg 18.31 0 0
Pantotenska kiselina mg 1.35 19 19
Niacin mg 16.43 117 82
Vitamin D μg 42.1 21 21
Vitamin A μg 30807.88 770 616
Bjelančevine g 44.5 - -
Vlakna g 8.76 - -
Ugljikohidrati g 22.25 - -
Masti g 45.22 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke