Meni Search

Ful nabrijana

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu

Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata s mora
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grickalica slanutak iz pećnice
Voćna juha od višanja
Pizza s tunom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Meso s repom
Sočna rebarca
Mediteranski špageti
Delikatesna junetina na češki
Mini lazanje
Belgija - Salade Liégeoise
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina sa šafranom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Sendvič s avokadom
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Irska janjetina
Lazanje s lignjama
Čarobna ljetna piletina
Piletina laganini
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Urbana pola
Grill vratina u sendviču
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s povrćem
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fileti lososa u finom umaku
Hrskavi trokuti
Kobasica u pivu i pecivu
Pizza sirni jastučići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje s povrćem i smokvama
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Popečci od tikvica
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rajčica s kukuruzom
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s manistrom u škartocu
Riba u bijelom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Umak od limete (Molho de limao)
Hlebinska i pretepena juha
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina s povrćem
Odresci od morskog psa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lagana sarma
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Miješani grill
Vege odresci s marinadom
Račići na posteljici od povrća
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s povrćem
Viška pogača
Krem juha od tikvica
Povrtni lonac
Turske pizze
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjevene lignje
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Fini gulaš od gljiva
Salata od liganja
Bugarska pita od krumpira
Špageti s ribom
Grill povrće na salatu
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci u umaku od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Zabavni kineski ravioli
Pečena piletina s limunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Aromatizirani kruh
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pogača sa sardinom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ossobuco
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kroketi od piletine
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić u sendviču
Piletina na kijevski način
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Francuska kuhinja povezana je s kulturom i načinom života, a ujedno predstavlja i kolijevku kulinarske umjetnosti.

Sastojci

300 g brokule
400 g mlade mrkve
1 Zamrznute žute mahune Podravka
sol
750 g goveđeg filea (biftek)
Crni papar mljeveni Podravka
80 g maslaca
1 žlica Vegete
30 ml ulja
25 ml Cognaca (konjaka)
100 ml crnog francuskog vina Bordeaux
40 g maslaca u kockicama

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Brokulu i mrkvu očistite i operite.
  • 2 Brokulu natrgajte na veće cvjetiće, a mrkvu narežite na štapiće.
  • 3 Svako povrće zasebno kratko skuhajte u kipućoj vodi u koju ste dodali prstohvat krupne morske soli tako da ostane malo al dente.
  • 4 Kuhano povrće ocijedite, odmah premjestite u posudu s hladnom vodom i ledom da ostane hrskavo i zadrži lijepu boju.
  • 5 Goveđi file narežite na 8 medaljona debljine 2 centimetra i popecite na dobro ugrijanom ulju 1 – 2 minute sa svake strane tako da se izvana zarumeni, a iznutra ostane nježno ružičast.
  • 6 Biftek izvadite i stavite ga na toplo mjesto da se meso odmori.
  • 7 Iz tave u kojoj ste popekli biftek po potrebi izlijte višak masnoće, ulijte konjak i flambirajte.
  • 8 Nakon toga dodajte vino, posolite, popaprite i pustite da zakipi.
  • 9 Dodajte kockice maslaca i dobro promiješajte.
  • 10 U drugoj većoj tavi rastopite maslac, dodajte 1 žlicu Vegete, zatim ocijeđeno kuhano povrće, lagano promiješajte i ostavite na vatri da se povrće dobro zagrije.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite popečeni tost, na svaku krišku tosta stavite topli biftek i poslužite s francuskim povrćem.

Male tajne

Za pripremu ovog umaka bitno je da prethodno smrznete kockice maslaca koje će malo zgusnuti umak i dati mu baršunatost.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 532.85 67 67
Kalcij mg 141.54 14 14
Kalij mg 18.31 0 0
Pantotenska kiselina mg 1.35 19 19
Niacin mg 16.43 117 82
Vitamin D μg 42.1 21 21
Vitamin A μg 30807.88 770 616
Bjelančevine g 44.5 - -
Vlakna g 8.76 - -
Ugljikohidrati g 22.25 - -
Masti g 45.22 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke