Meni Search

Ful nabrijana

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu

Mediteranski špageti
Hlebinska i pretepena juha
Vege odresci s marinadom
Šampinjoni u palačinki
Martinjska guska s hajdinom kašom
Salata od liganja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rajčica s kukuruzom
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Ražnjići od lososa
Pečena piletina s limunom
Pizza s tunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjevene lignje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Kunić na bijelo
Viška pogača
Fileti lososa u finom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Zabavni kineski ravioli
Urbana pola
Popečci od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskavi trokuti
Piletina na kijevski način
Delikatesna junetina na češki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ossobuco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna pureća rolada
Miješani grill
Piletina laganini
Mesne okruglice na ražnjiću
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Roštilj s umakom Romesco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Odresci od morskog psa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Meso s repom
Grdobina s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna rebarca
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina sa šafranom
Mini shepherd's pie
Svinjski file s povrćem
Pogača sa sardinom
Lazanje s lignjama
Lungić u sendviču
Belgija - Salade Liégeoise
Aromatizirani kruh
Bugarska pita od krumpira
Lagana sarma
Hrskava pileća krilca
Irska janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riba u bijelom umaku
Krem juha od tikvica
Ljetni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fini gulaš od gljiva
Turske pizze
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci u umaku s češnjakom
Rolice od blitve
Kroketi od piletine
Mirisna pečenka
Sendvič s avokadom
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s manistrom u škartocu
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Grill povrće na salatu
Janjetina s medom od kadulje
Račići na posteljici od povrća
Piletina Kiev
Prežgana juha
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni lonac
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Francuska kuhinja povezana je s kulturom i načinom života, a ujedno predstavlja i kolijevku kulinarske umjetnosti.

Sastojci

300 g brokule
400 g mlade mrkve
1 Zamrznute žute mahune Podravka
sol
750 g goveđeg filea (biftek)
Crni papar mljeveni Podravka
80 g maslaca
1 žlica Vegete
30 ml ulja
25 ml Cognaca (konjaka)
100 ml crnog francuskog vina Bordeaux
40 g maslaca u kockicama

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Brokulu i mrkvu očistite i operite.
  • 2 Brokulu natrgajte na veće cvjetiće, a mrkvu narežite na štapiće.
  • 3 Svako povrće zasebno kratko skuhajte u kipućoj vodi u koju ste dodali prstohvat krupne morske soli tako da ostane malo al dente.
  • 4 Kuhano povrće ocijedite, odmah premjestite u posudu s hladnom vodom i ledom da ostane hrskavo i zadrži lijepu boju.
  • 5 Goveđi file narežite na 8 medaljona debljine 2 centimetra i popecite na dobro ugrijanom ulju 1 – 2 minute sa svake strane tako da se izvana zarumeni, a iznutra ostane nježno ružičast.
  • 6 Biftek izvadite i stavite ga na toplo mjesto da se meso odmori.
  • 7 Iz tave u kojoj ste popekli biftek po potrebi izlijte višak masnoće, ulijte konjak i flambirajte.
  • 8 Nakon toga dodajte vino, posolite, popaprite i pustite da zakipi.
  • 9 Dodajte kockice maslaca i dobro promiješajte.
  • 10 U drugoj većoj tavi rastopite maslac, dodajte 1 žlicu Vegete, zatim ocijeđeno kuhano povrće, lagano promiješajte i ostavite na vatri da se povrće dobro zagrije.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite popečeni tost, na svaku krišku tosta stavite topli biftek i poslužite s francuskim povrćem.

Male tajne

Za pripremu ovog umaka bitno je da prethodno smrznete kockice maslaca koje će malo zgusnuti umak i dati mu baršunatost.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 532.85 67 67
Kalcij mg 141.54 14 14
Kalij mg 18.31 0 0
Pantotenska kiselina mg 1.35 19 19
Niacin mg 16.43 117 82
Vitamin D μg 42.1 21 21
Vitamin A μg 30807.88 770 616
Bjelančevine g 44.5 - -
Vlakna g 8.76 - -
Ugljikohidrati g 22.25 - -
Masti g 45.22 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke