Meni Search

Superman

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu

Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Popečci od cvjetače
Brancinovo oko
Lazanje u tavi
Pileća prsa iz pećnice
Mini lazanje
Koprivnički odojak
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina u finom umaku
Hrskavo pečeno pile
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ cheeseburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zlatna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Piletina s kozjim sirom
Slatka patka
Ramstek i salata s roštilja
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
Pašticada s njokima
Pileći gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Skandinavske rolice s cimetom
Teriyaki piletina
Svinjski gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa sezonskim povrćem
Špageti na kineski način
Salata s mljevenim mesom
Ljetni lungić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kokošja juha s požirakima
Rebarca s graškom
Rebarca s grilla
Dječje lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dip od južnog voća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek s povrćem
Piletina u pivu
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Tuna burger
Špageti mediteraneo
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s povrćem
Svinjski file s grila
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete s povrćem
Srneći file na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Pohani zamotuljci
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Macho hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brownie s kajenskim paprom
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Francuska kuhinja povezana je s kulturom i načinom života, a ujedno predstavlja i kolijevku kulinarske umjetnosti.

Sastojci

300 g brokule
400 g mlade mrkve
1 Zamrznute žute mahune Podravka
sol
750 g goveđeg filea (biftek)
Crni papar mljeveni Podravka
80 g maslaca
1 žlica Vegete
30 ml ulja
25 ml Cognaca (konjaka)
100 ml crnog francuskog vina Bordeaux
40 g maslaca u kockicama

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Brokulu i mrkvu očistite i operite.
  • 2 Brokulu natrgajte na veće cvjetiće, a mrkvu narežite na štapiće.
  • 3 Svako povrće zasebno kratko skuhajte u kipućoj vodi u koju ste dodali prstohvat krupne morske soli tako da ostane malo al dente.
  • 4 Kuhano povrće ocijedite, odmah premjestite u posudu s hladnom vodom i ledom da ostane hrskavo i zadrži lijepu boju.
  • 5 Goveđi file narežite na 8 medaljona debljine 2 centimetra i popecite na dobro ugrijanom ulju 1 – 2 minute sa svake strane tako da se izvana zarumeni, a iznutra ostane nježno ružičast.
  • 6 Biftek izvadite i stavite ga na toplo mjesto da se meso odmori.
  • 7 Iz tave u kojoj ste popekli biftek po potrebi izlijte višak masnoće, ulijte konjak i flambirajte.
  • 8 Nakon toga dodajte vino, posolite, popaprite i pustite da zakipi.
  • 9 Dodajte kockice maslaca i dobro promiješajte.
  • 10 U drugoj većoj tavi rastopite maslac, dodajte 1 žlicu Vegete, zatim ocijeđeno kuhano povrće, lagano promiješajte i ostavite na vatri da se povrće dobro zagrije.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite popečeni tost, na svaku krišku tosta stavite topli biftek i poslužite s francuskim povrćem.

Male tajne

Za pripremu ovog umaka bitno je da prethodno smrznete kockice maslaca koje će malo zgusnuti umak i dati mu baršunatost.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 532.85 67 67
Kalcij mg 141.54 14 14
Kalij mg 18.31 0 0
Pantotenska kiselina mg 1.35 19 19
Niacin mg 16.43 117 82
Vitamin D μg 42.1 21 21
Vitamin A μg 30807.88 770 616
Bjelančevine g 44.5 - -
Vlakna g 8.76 - -
Ugljikohidrati g 22.25 - -
Masti g 45.22 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke