Meni Search

Superwoman

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu

Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s kozjim sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci s umakom od kupina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
BBQ cheeseburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kaštelanski makaruni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Tuna burger
Bugarska pita od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Bouillabaisse
Janjetina s medom od kadulje
Brownie s kajenskim paprom
Obojeni hamburger
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskava pileća krilca
Lignji po gosposki
Dječje lazanje
Popečci od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brusketa s avokadom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavo pečeno pile
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Dip od južnog voća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bakalar s krumpirom
Pašticada voli penne a ti mene
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni lungić
Salata s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Kuglice od riže i svježeg sira
Teriyaki piletina
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Brudet
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Ljetni ražnjići
Lazanje u tavi
Janjetina na padelu
Mirisna pureća rolada
Rebarca s graškom
Finska - Juha s lososom
Rižini ravioli s mozzarellom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Male teleće pitice
Svinjski file s grila
Svinjski gulaš
Zlatna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u škartocu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Bruskete od cvjetače
Mini shepherd's pie
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s dagnjama
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Marinirane srdele
Pogača sa sardinom
Punjena teleća prsa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Srneći file na salatu
Goveđa rebarca sa zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti mediteraneo
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramsteak u seksi umaku
Pohani zamotuljci
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cous-cous s povrćem
Pileći gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Riblji ražnjići
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Skandinavske rolice s cimetom
Slatka patka
Ramstek s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Francuska kuhinja povezana je s kulturom i načinom života, a ujedno predstavlja i kolijevku kulinarske umjetnosti.

Sastojci

300 g brokule
400 g mlade mrkve
1 Zamrznute žute mahune Podravka
sol
750 g goveđeg filea (biftek)
Crni papar mljeveni Podravka
80 g maslaca
1 žlica Vegete
30 ml ulja
25 ml Cognaca (konjaka)
100 ml crnog francuskog vina Bordeaux
40 g maslaca u kockicama

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Brokulu i mrkvu očistite i operite.
  • 2 Brokulu natrgajte na veće cvjetiće, a mrkvu narežite na štapiće.
  • 3 Svako povrće zasebno kratko skuhajte u kipućoj vodi u koju ste dodali prstohvat krupne morske soli tako da ostane malo al dente.
  • 4 Kuhano povrće ocijedite, odmah premjestite u posudu s hladnom vodom i ledom da ostane hrskavo i zadrži lijepu boju.
  • 5 Goveđi file narežite na 8 medaljona debljine 2 centimetra i popecite na dobro ugrijanom ulju 1 – 2 minute sa svake strane tako da se izvana zarumeni, a iznutra ostane nježno ružičast.
  • 6 Biftek izvadite i stavite ga na toplo mjesto da se meso odmori.
  • 7 Iz tave u kojoj ste popekli biftek po potrebi izlijte višak masnoće, ulijte konjak i flambirajte.
  • 8 Nakon toga dodajte vino, posolite, popaprite i pustite da zakipi.
  • 9 Dodajte kockice maslaca i dobro promiješajte.
  • 10 U drugoj većoj tavi rastopite maslac, dodajte 1 žlicu Vegete, zatim ocijeđeno kuhano povrće, lagano promiješajte i ostavite na vatri da se povrće dobro zagrije.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite popečeni tost, na svaku krišku tosta stavite topli biftek i poslužite s francuskim povrćem.

Male tajne

Za pripremu ovog umaka bitno je da prethodno smrznete kockice maslaca koje će malo zgusnuti umak i dati mu baršunatost.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 532.85 67 67
Kalcij mg 141.54 14 14
Kalij mg 18.31 0 0
Pantotenska kiselina mg 1.35 19 19
Niacin mg 16.43 117 82
Vitamin D μg 42.1 21 21
Vitamin A μg 30807.88 770 616
Bjelančevine g 44.5 - -
Vlakna g 8.76 - -
Ugljikohidrati g 22.25 - -
Masti g 45.22 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke