Meni Search

Superwoman

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu

Bruskete s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Dip od južnog voća
Slatka patka
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u pivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Pogača sa sardinom
Blagdanska rolada
Lazanje u tavi
Odresci s umakom od kupina
Manastirski đuveč
Pohani zamotuljci
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignji po gosposki
Piletina s mascarponeom
Rebarca s grilla
Brudet
Tuna burger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći gulaš
Zlatna piletina
Rižoto s tri vrste gljiva
Gulaš od oslića i povrća
Ljetni lungić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Male teleće pitice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s dagnjama
Energetske kuglice s kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Pureća rolada s mlincima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s kozjim sirom
Brownie s kajenskim paprom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s grila
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti mediteraneo
Teriyaki piletina
Grill vratina u sendviču
Srneći file na salatu
Punjena teleća prsa
Rebarca s graškom
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti na kineski način
BBQ cheeseburger
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Hrskavo pečeno pile
Obojeni hamburger
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Marinirane srdele
Goveđa rebarca sa zeljem
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Finska - Juha s lososom
Rižini ravioli s mozzarellom
Mini shepherd's pie
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bakalar s krumpirom
Riba u škartocu
Brusketa s avokadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Bouillabaisse
Meksička party salata
Riblji ražnjići
Svinjski gulaš
Salata s mljevenim mesom
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Francuska kuhinja povezana je s kulturom i načinom života, a ujedno predstavlja i kolijevku kulinarske umjetnosti.

Sastojci

300 g brokule
400 g mlade mrkve
1 Zamrznute žute mahune Podravka
sol
750 g goveđeg filea (biftek)
Crni papar mljeveni Podravka
80 g maslaca
1 žlica Vegete
30 ml ulja
25 ml Cognaca (konjaka)
100 ml crnog francuskog vina Bordeaux
40 g maslaca u kockicama

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Brokulu i mrkvu očistite i operite.
  • 2 Brokulu natrgajte na veće cvjetiće, a mrkvu narežite na štapiće.
  • 3 Svako povrće zasebno kratko skuhajte u kipućoj vodi u koju ste dodali prstohvat krupne morske soli tako da ostane malo al dente.
  • 4 Kuhano povrće ocijedite, odmah premjestite u posudu s hladnom vodom i ledom da ostane hrskavo i zadrži lijepu boju.
  • 5 Goveđi file narežite na 8 medaljona debljine 2 centimetra i popecite na dobro ugrijanom ulju 1 – 2 minute sa svake strane tako da se izvana zarumeni, a iznutra ostane nježno ružičast.
  • 6 Biftek izvadite i stavite ga na toplo mjesto da se meso odmori.
  • 7 Iz tave u kojoj ste popekli biftek po potrebi izlijte višak masnoće, ulijte konjak i flambirajte.
  • 8 Nakon toga dodajte vino, posolite, popaprite i pustite da zakipi.
  • 9 Dodajte kockice maslaca i dobro promiješajte.
  • 10 U drugoj većoj tavi rastopite maslac, dodajte 1 žlicu Vegete, zatim ocijeđeno kuhano povrće, lagano promiješajte i ostavite na vatri da se povrće dobro zagrije.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite popečeni tost, na svaku krišku tosta stavite topli biftek i poslužite s francuskim povrćem.

Male tajne

Za pripremu ovog umaka bitno je da prethodno smrznete kockice maslaca koje će malo zgusnuti umak i dati mu baršunatost.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 532.85 67 67
Kalcij mg 141.54 14 14
Kalij mg 18.31 0 0
Pantotenska kiselina mg 1.35 19 19
Niacin mg 16.43 117 82
Vitamin D μg 42.1 21 21
Vitamin A μg 30807.88 770 616
Bjelančevine g 44.5 - -
Vlakna g 8.76 - -
Ugljikohidrati g 22.25 - -
Masti g 45.22 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke