Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Brusketa s avokadom
Riblji ražnjići
Bruskete od cvjetače
Odresci s umakom od kupina
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bouillabaisse
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Popečci od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bugarska pita od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina fuži s tartufima
Pogača sa sardinom
BBQ cheeseburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Lignji po gosposki
Brancinovo oko
Rebarca s grilla
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slatka patka
Piletina Kiev
Brudet
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižini ravioli s mozzarellom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bakalar s krumpirom
Svinjski gulaš
Cous-cous s povrćem
Riba u škartocu
Šampinjoni u palačinki
Hrskavo pečeno pile
Ramstek s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Dječje lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s mascarponeom
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u pivu
Bruskete s povrćem
Manastirski đuveč
Lazanje u tavi
Brownie s kajenskim paprom
Špageti mediteraneo
Teleći savici u umaku od grejpa
Skandinavske rolice s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pureća rolada
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Srneći file na salatu
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mladi krumpir s ajvarom
Kunić na bijelo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Blagdanska rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Finska - Juha s lososom
Dip od južnog voća
Kuglice od riže i svježeg sira
Marinirane srdele
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s dagnjama
Kroketi od piletine
Pileći gulaš
Rebarca s graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavi trokuti
Ljetni lungić
Pašticada voli penne a ti mene
Punjena teleća prsa
Male teleće pitice
Mini shepherd's pie
Tuna burger
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke