Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Pohani tofu s povrćem
Pohani zamotuljci
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mladi krumpir s ajvarom
Roštilj s umakom Romesco
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s dagnjama
Bugarska pita od krumpira
Marinirane srdele
Rezanci s krušnim mrvicama
Energetske kuglice s kurkumom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Obojeni hamburger
Gulaš od oslića i povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s tri vrste gljiva
Brancinovo oko
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fish&Chips u tortilji
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s grila
Šampinjoni u palačinki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cous-cous s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u pivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brudet
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pašticada voli penne a ti mene
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tuna burger
Mini lazanje
Kunić na bijelo
Lignji po gosposki
Lazanje u tavi
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Bruskete s povrćem
Riba u škartocu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od cvjetače
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskava pileća krilca
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ cheeseburger
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Hrskavo pečeno pile
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Odresci s umakom od kupina
Salata s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Pureća rolada s mlincima
Kaštelanski makaruni
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileća prsa punjena čvarcima
Bouillabaisse
Mini shepherd's pie
Ljetni lungić
Piletina s kozjim sirom
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Riblji ražnjići
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina u aromatičnom omotaču
Punjena teleća prsa
Piletina Kiev
Rebarca s grilla
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Manastirski đuveč
Teleći odresci u umaku od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Špageti na kineski način
Skandinavske rolice s cimetom
Dip od južnog voća
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bakalar s krumpirom
Piletina s mascarponeom
Ramstek s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke