Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Brancinovo oko
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Gulaš od oslića i povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Obojeni hamburger
Riblji ražnjići
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Finska - Juha s lososom
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavo pečeno pile
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Male teleće pitice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Punjena teleća prsa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bouillabaisse
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani zamotuljci
Pileći gulaš
Pohani tofu s povrćem
Tuna burger
Rebarca s graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ cheeseburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Mirisna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Proljetna janjetina
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Pogača sa sardinom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini shepherd's pie
Bruskete od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s dagnjama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignji po gosposki
Srneći file na salatu
Grill vratina u sendviču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci s umakom od kupina
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Mladi krumpir s ajvarom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirane srdele
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teriyaki piletina
Bakalar s krumpirom
Piletina s kozjim sirom
Ljetni lungić
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dip od južnog voća
Salata s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riba u škartocu
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s grila
Sočna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti mediteraneo
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Kunić na bijelo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cous-cous s povrćem
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatka patka
Brudet
Bruskete s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brownie s kajenskim paprom
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke