Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Kroketi od piletine
Brudet
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Riba u škartocu
Marinirane srdele
Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
BBQ cheeseburger
Hrskavo pečeno pile
Brownie s kajenskim paprom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Janjetina s medom od kadulje
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada voli penne a ti mene
Zlatna piletina
Bouillabaisse
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje u tavi
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cous-cous s povrćem
Lignji po gosposki
Kuglice od riže i svježeg sira
Mirisna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill vratina u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Pureća rolada s mlincima
Riblji ražnjići
Kunić na bijelo
Slatka patka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Male teleće pitice
Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Bakalar s krumpirom
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dip od južnog voća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskava pileća krilca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Energetske kuglice s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Dječje lazanje
Tuna burger
Srneći file na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski file s grila
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
Špageti mediteraneo
Tjestenina fuži s tartufima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Ramstek s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski gulaš
Teriyaki piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavi trokuti
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Piletina Kiev
Punjena teleća prsa
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u pivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Pohani zamotuljci
Odresci s umakom od kupina
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke