Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Kuglice od riže i svježeg sira
Male teleće pitice
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s grila
Bakalar s krumpirom
Lignji po gosposki
Popečci od cvjetače
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Bruskete s povrćem
Špageti mediteraneo
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bouillabaisse
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Energetske kuglice s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Punjena teleća prsa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Rebarca s grilla
Blagdanska rolada
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Srneći file na salatu
Tuna burger
Slatka patka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dječje lazanje
Rebarca s graškom
Mirisna pureća rolada
Piletina u pivu
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Goveđa rebarca sa zeljem
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Pureća rolada s mlincima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cous-cous s povrćem
Kaštelanski makaruni
Piletina s mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Riblji ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brownie s kajenskim paprom
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Marinirane srdele
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Lazanje u tavi
Roštilj s umakom Romesco
Obojeni hamburger
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brudet
Sočni pureći ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Pogača sa sardinom
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Rižini ravioli s mozzarellom
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Skandinavske rolice s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mladi krumpir s ajvarom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Riba u škartocu
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Teriyaki piletina
Manastirski đuveč
Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižoto s dagnjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Odresci s umakom od kupina
Ljetni lungić
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke