Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Slatka patka
Kaštelanski makaruni
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskava pileća krilca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tuna burger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s graškom
Šampinjoni u palačinki
Marinirane srdele
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani zamotuljci
Energetske kuglice s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
BBQ cheeseburger
Lignji po gosposki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mirisna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lazanje u tavi
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Pureća rolada s mlincima
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Riblji ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kunić na bijelo
Teriyaki piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti mediteraneo
Piletina sa šafranom
Rižoto s tri vrste gljiva
Bugarska pita od krumpira
Svinjski gulaš
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek s povrćem
Male teleće pitice
Fish&Chips u tortilji
Piletina u pivu
Bakalar s krumpirom
Svinjski file s grila
Goveđa rebarca sa zeljem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Dip od južnog voća
Riba u škartocu
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s povrćem
Cous-cous s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Brudet
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Bouillabaisse
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s kozjim sirom
Obojeni hamburger
Brancinovo oko
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Pogača sa sardinom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Roštilj s umakom Romesco
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Brownie s kajenskim paprom
Proljetna janjetina
Bruskete s povrćem
Mini shepherd's pie
Lungić s toplom salatom od šparoga
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Punjena teleća prsa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dječje lazanje
Rebarca s grilla
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižoto s dagnjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice na ražnjiću
Gulaš od oslića i povrća
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Pašticada voli penne a ti mene
Popečci od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Srneći file na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke