Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Finska - Juha s lososom
Pogača sa sardinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lignji po gosposki
Pašticada voli penne a ti mene
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s graškom
Bruskete od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Rižoto s dagnjama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Punjena teleća prsa
Hrskavo pečeno pile
Tuna burger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Kuglice od riže i svježeg sira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Marinirane srdele
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s grila
Jabučni krumpirići s cimetom
Riblji ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Grill vratina u sendviču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani zamotuljci
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Lazanje u tavi
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s kozjim sirom
Bakalar s krumpirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini shepherd's pie
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci u umaku od višanja
Brownie s kajenskim paprom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Pureća rolada s mlincima
Riba u škartocu
Rebarca s grilla
Bruskete s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s mascarponeom
Piletina u pivu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Špageti mediteraneo
Ljetni lungić
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Male teleće pitice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s tri vrste gljiva
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brudet
Bouillabaisse
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Obojeni hamburger
Mirisna pureća rolada
Cous-cous s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Slatka patka
Janjetina s medom od kadulje
Pileći gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Dip od južnog voća
Ramstek s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dječje lazanje
Srneći file na salatu
Hrskavi trokuti
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke