Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Slatka patka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina Kiev
Lignji po gosposki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Punjena teleća prsa
Pizza sirni jastučići
Lazanje u tavi
Bruskete s povrćem
Svinjski gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuglice od riže i svježeg sira
Energetske kuglice s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Ljetni lungić
Brownie s kajenskim paprom
Cous-cous s povrćem
Mini shepherd's pie
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Pureća rolada s mlincima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Bruskete od cvjetače
Meksička party salata
Riba u škartocu
Janjetina s medom od kadulje
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina u aromatičnom omotaču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Brudet
Srneći file na salatu
Male teleće pitice
Rebarca s grilla
Hrskavi trokuti
Popečci od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani zamotuljci
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Marinirane srdele
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Bouillabaisse
Riblji ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći gulaš
Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Obojeni hamburger
BBQ cheeseburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti mediteraneo
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teriyaki piletina
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Bakalar s krumpirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s kozjim sirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci s umakom od kupina
Sočna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižini ravioli s mozzarellom
Rebarca s graškom
Kunić na bijelo
Hrskavo pečeno pile
Mini lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s grila
Ramstek s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke