Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Hrskavo pečeno pile
Skandinavske rolice s cimetom
Mini shepherd's pie
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mladi krumpir s ajvarom
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski gulaš
Lignji po gosposki
Rezanci s krušnim mrvicama
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Teriyaki piletina
Bakalar s krumpirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti na kineski način
Riblji ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kroketi od piletine
Špageti mediteraneo
Cous-cous s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Grill vratina u sendviču
Rebarca s grilla
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohani tofu s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brancinovo oko
Punjena teleća prsa
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
Odresci s umakom od kupina
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni lungić
Pohani zamotuljci
Mirisna pureća rolada
Marinirane srdele
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Gulaš od oslića i povrća
Tuna burger
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Finska - Juha s lososom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Obojeni hamburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižini ravioli s mozzarellom
Brownie s kajenskim paprom
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od cvjetače
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kunić na bijelo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u pivu
Bruskete od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Bouillabaisse
Piletina s kozjim sirom
Male teleće pitice
Riba u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dječje lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Slatka patka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Mini lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Pizza sirni jastučići
Hrskava pileća krilca
Bruskete s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Brudet
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Rebarca s graškom
Kaštelanski makaruni
Lazanje u tavi
Svinjski file s grila
BBQ cheeseburger
Pogača sa sardinom
Rižoto s dagnjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke