Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Sočna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Riblji ražnjići
Male teleće pitice
Kunić na bijelo
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Brudet
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski file s grila
Pašticada voli penne a ti mene
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Bruskete s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Piletina u pivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignji po gosposki
Piletina s mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete od cvjetače
Tuna burger
Velika Britanija - Pastirska pita
Kaštelanski makaruni
Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Bakalar s krumpirom
Riba u škartocu
Srneći file na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Marinirane srdele
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Teriyaki piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Slatka patka
Grill vratina u sendviču
Ljetni lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rezanci s krušnim mrvicama
Brancinovo oko
Pileći gulaš
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Gulaš od oslića i povrća
Pileća prsa punjena čvarcima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Manastirski đuveč
Mini lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s dagnjama
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavo pečeno pile
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanska rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni ražnjići
Ramstek s povrćem
Pohani zamotuljci
Pogača sa sardinom
Piletina s kozjim sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Jabučni krumpirići s cimetom
Bouillabaisse
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Cous-cous s povrćem
Rebarca s grilla
Dječje lazanje
Salata s mljevenim mesom
Popečci od cvjetače
Brusketa s avokadom
Finska - Juha s lososom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dip od južnog voća
Mladi krumpir s ajvarom
Rižini ravioli s mozzarellom
Punjena teleća prsa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke