Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kunić na bijelo
Brudet
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slatka patka
Ramsteak u seksi umaku
Brownie s kajenskim paprom
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti mediteraneo
Goveđa rebarca sa zeljem
Tuna burger
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Energetske kuglice s kurkumom
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s mascarponeom
Marinirane srdele
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete s povrćem
Cous-cous s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Riba u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Popečci od cvjetače
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s graškom
Grill vratina u sendviču
Bouillabaisse
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Svinjski file s grila
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
Bakalar s krumpirom
Dip od južnog voća
Teriyaki piletina
Obojeni hamburger
Lignji po gosposki
Kuglice od riže i svježeg sira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Gulaš od oslića i povrća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci s umakom od kupina
Fish&Chips u tortilji
Riblji ražnjići
Svinjski file s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
Pureća rolada s mlincima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pohani zamotuljci
Rebarca s grilla
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Rižoto s dagnjama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Salata s mljevenim mesom
Mladi krumpir s ajvarom
Zlatna piletina
Pogača sa sardinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Blagdanska rolada
Hrskavo pečeno pile
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Male teleće pitice
Srneći file na salatu
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek s povrćem
Bruskete od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Skandinavske rolice s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u aromatičnom omotaču
Lazanje u tavi
Hrskavi trokuti
Piletina u pivu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni lungić
Pašticada voli penne a ti mene
Pileća prsa punjena čvarcima
Punjena teleća prsa
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Špageti na kineski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Mini shepherd's pie
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke