Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Bruskete od cvjetače
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Bruskete s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Janjetina s medom od kadulje
Cous-cous s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od cvjetače
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s grila
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskava pileća krilca
Brudet
Pureća rolada s mlincima
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Slatka patka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Šampinjoni u palačinki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tuna burger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zlatna piletina
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni lungić
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća prsa punjena čvarcima
Male teleće pitice
Roštilj s umakom Romesco
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s kozjim sirom
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Rižoto s dagnjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riblji ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Punjena teleća prsa
Salata s mljevenim mesom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Špageti mediteraneo
Svinjski file s povrćem
Mirisna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bouillabaisse
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pašticada voli penne a ti mene
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirane srdele
Teriyaki piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Rižoto s tri vrste gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Svinjski gulaš
Lazanje u tavi
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignji po gosposki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohani tofu s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani zamotuljci
Riba u škartocu
Rebarca s grilla
Piletina u pivu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ cheeseburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s graškom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni ražnjići
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Energetske kuglice s kurkumom
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bakalar s krumpirom
Gulaš od oslića i povrća
Dip od južnog voća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kaštelanski makaruni
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke