Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Odresci s umakom od kupina
Rebarca s graškom
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mljevenim mesom
Kuglice od riže i svježeg sira
Gulaš od oslića i povrća
Finska - Juha s lososom
Hrskava pileća krilca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Špageti mediteraneo
Punjena teleća prsa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brudet
Bakalar s krumpirom
Svinjski gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina na padelu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Popečci od cvjetače
Ramstek s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Male teleće pitice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignji po gosposki
Slatka patka
Svinjski file s grila
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani zamotuljci
Obojeni hamburger
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete od cvjetače
Piletina s kozjim sirom
Bugarska pita od krumpira
Riblji ražnjići
Piletina u pivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavo pečeno pile
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kunić na bijelo
Riba u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti na kineski način
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni lungić
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje u tavi
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bouillabaisse
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Tuna burger
Mini lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Srneći file na salatu
Dip od južnog voća
Skandinavske rolice s cimetom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Mladi krumpir s ajvarom
Pileći gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pureća rolada s mlincima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Goveđa rebarca sa zeljem
Brownie s kajenskim paprom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Energetske kuglice s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini shepherd's pie
Pizza sirni jastučići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pogača sa sardinom
Marinirane srdele
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Cous-cous s povrćem
Piletina s mascarponeom
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke