Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Mini shepherd's pie
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski file s grila
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Bruskete od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cous-cous s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Mladi krumpir s ajvarom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskava pileća krilca
Marinirane srdele
Slatka patka
Lazanje u tavi
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Rebarca s graškom
Obojeni hamburger
Bugarska pita od krumpira
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Gulaš od oslića i povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Finska - Juha s lososom
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Brownie s kajenskim paprom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s grilla
Punjena teleća prsa
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavo pečeno pile
Pizza sirni jastučići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pureća rolada s mlincima
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Rižoto s dagnjama
Dip od južnog voća
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Male teleće pitice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s kozjim sirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u aromatičnom omotaču
Salata s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pogača sa sardinom
Mirisna pureća rolada
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brudet
Popečci od cvjetače
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini lazanje
Teriyaki piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Srneći file na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bakalar s krumpirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lignji po gosposki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Bouillabaisse
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riblji ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Bruskete s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke