Meni Search

Gladna kao vuk

Glazirana patka s umakom od jabuka

Puretina s jabukom iz pećnice
Tuna burger
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lazanje u tavi
Vratina s roštilja
Odresci s umakom od kupina
Kuhano meso s umakom od hrena
Slatki lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Quiche od bundeve, sira i luka
Teletina s pirjanim povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada s njokima
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pureća rolada s mlincima
Medeni teleći kotleti
Piletina u pivu
Vegetarijanski čips
Sarma sa suhim mesom
Ribarska popara
Kuhana govedina s umakom od hrena
Piletina s nadjevom od ajvara
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Janjetina s medom od kadulje
Sočna Wellington pečenka
Kotlovina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Povrtni lonac
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Harrisa janjetina s limunom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Punjena pečenka u vinu
Patka s mlincima
Umak od limete (Molho de limao)
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna rebarca
Neobične punjene paprike
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Govedina s lukom
Mesne okruglice u umaku
Varivo od kelja i teletine
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Slasni burger sa slaninom i sirom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pikantni gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ciganski odrezak
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Slatko twist pile
Slasni BBQ burgeri
Fino varivo v loncu
Špageti s tikvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina na padelu
Hrenovke u panceti
Fish&Chips u tortilji
Fino začinjena piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina u egzotičnom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesna rolada u tijestu
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća krilca s roštilja
Ramstek s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u paketiću
Pizza sirni jastučići
Juha od gljiva
Meso u woku na indonezijski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pureći hamburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Macho hamburger
Biftek rolice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tortilje pikant
Pileća prsa iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Usudili bismo se reći da je ovo jelo za prave kulinarske znalce, pri tome vas izazivajući da se okušate u njegovoj pripremi. Jabuke i ljutika izvrsno će upotpuniti okus patke i učiniti obrok vrlo posebnim.

Sastojci

1 patka (oko 2 kg)
1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
1 žličica Vegete
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
2 ljutike ili 1 glavica luka
1 manja kiselkasta jabuka
Za ocaklinu:
175 ml pilećeg temeljca
175 ml calvadosa ili jabučnog octa
75 g smeđeg šećera
Umak od jabuka:
1 žlica ulja
2 manje ljutike
2 žličice šećera
1 žlica jabučnog octa
2 kiselkaste jabuke
100 ml temeljca

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe120 min

  • 1 Patki odstranite utrobu i vrat, isperite je i posušite izvana i iznutra. Uklonite suvišnu masnoću. Izmiješajte timijan, Vegetu i papar pa natrljajte patku izvana i iznutra.
  • 2 Ljutike prepolovite, a jabuku narežite na četvrtine (uklonite sjemenke) pa njima napunite šupljinu patke. Zatvorite šupljinu iglama za pečenje ili koncem, a krila okrenite iza leđa.
  • 3 Stavite patku u tepsiju prsima okrenutim prema gore. Pecite oko 30 minuta na temperaturi od 220°C. Patku prekrijte folijom i pecite na 180°C oko sat vremena.
  • 4 Patku izvadite, masnoću ocijedite, a u tepsiji zagrijte pileći temeljac i calvados. Kuhajte oko 5 minuta dok se tekućina ne reducira. Umiješajte šećer i nastavite kuhati 3 – 5 minuta dok ne bude kao sirup. Izlijte u zasebnu posudu i držite na toplom.
  • 5 Vratite patku u tepsiju i premažite je polovinom pripremljene ocakline. Pecite na 180°C oko 5 minuta pa premažite patku preostalom ocaklinom. Pecite još 20 minuta. Pojačajte vatru na 240°C i pecite još 5 minuta.
  • 6 Patku izvadite iz pećnice, prekrijte folijom i ostavite neka stoji 20 minuta.
  • 7 Za umak od jabuka: Na zagrijanom ulju popecite nasjeckanu ljutiku oko 5 minuta. Dodajte šećer preko luka i pirjajte uz miješanje još 5 minuta. Umiješajte ocat i oguljene i narezane jabuke. Pokriveno pirjajte oko 8 minuta, dodajte temeljac i zatim sve usitnite dok ne dobijete fini umak.

Savjet

Temeljac možete pripremiti i od iznutrica patke.

Posluživanje

Glaziranu patku narežite pa poslužite s umakom od jabuka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 69 9 9
Kalcij mg 46 5 5
Kalij mg 367 10 10
Niacin mg 1 7 5
Vitamin E mg 2 9 9
Vitamin D μg 5 3 3
Vitamin A μg 48 1 1
Sol g 8.66 0 0
Bjelančevine g 118 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 49 - -
Masti g 15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke