Meni Search

Gladna kao vuk

Glazirana patka s umakom od jabuka

Tortilje pikant
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Biftek rolice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Varivo od kelja i teletine
Meso u woku na indonezijski način
Quiche od bundeve, sira i luka
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Odresci s umakom od kupina
Fino začinjena piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramsteak u seksi umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek s povrćem
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Govedina s lukom
Sočna Wellington pečenka
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s grilla
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tuna burger
Kuhano meso s umakom od hrena
Kotlovina
Piletina u aromatičnom omotaču
Pašticada s njokima
Lazanje u tavi
Mediteranski kruščić s lovorom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Piletina u egzotičnom umaku
Slatko twist pile
Patka s mlincima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesna rolada u tijestu
Neobične punjene paprike
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slatki lungić
Obojeni hamburger
Pikantni gulaš
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Medeni teleći kotleti
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice u umaku
Ciganski odrezak
Ribarska popara
Pileća prsa iz pećnice
Odresci u paketiću
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Harrisa janjetina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Skandinavske rolice s cimetom
Sarma sa suhim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teletina s pirjanim povrćem
Hrenovke u panceti
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pureći hamburger
Pizza sirni jastučići
Slasni burger sa slaninom i sirom
Vegetarijanski čips
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Puretina s jabukom iz pećnice
Vratina s roštilja
Piletina u pivu
Punjena pečenka u vinu
Piletina s nadjevom od ajvara
Povrtni lonac
Svinjski gulaš
Fino varivo v loncu
Macho hamburger
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Juha od gljiva
Pileća krilca s roštilja
Sočna rebarca
Špageti s tikvicama
Slasni BBQ burgeri
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Usudili bismo se reći da je ovo jelo za prave kulinarske znalce, pri tome vas izazivajući da se okušate u njegovoj pripremi. Jabuke i ljutika izvrsno će upotpuniti okus patke i učiniti obrok vrlo posebnim.

Sastojci

1 patka (oko 2 kg)
1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
1 žličica Vegete
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
2 ljutike ili 1 glavica luka
1 manja kiselkasta jabuka
Za ocaklinu:
175 ml pilećeg temeljca
175 ml calvadosa ili jabučnog octa
75 g smeđeg šećera
Umak od jabuka:
1 žlica ulja
2 manje ljutike
2 žličice šećera
1 žlica jabučnog octa
2 kiselkaste jabuke
100 ml temeljca

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe120 min

  • 1 Patki odstranite utrobu i vrat, isperite je i posušite izvana i iznutra. Uklonite suvišnu masnoću. Izmiješajte timijan, Vegetu i papar pa natrljajte patku izvana i iznutra.
  • 2 Ljutike prepolovite, a jabuku narežite na četvrtine (uklonite sjemenke) pa njima napunite šupljinu patke. Zatvorite šupljinu iglama za pečenje ili koncem, a krila okrenite iza leđa.
  • 3 Stavite patku u tepsiju prsima okrenutim prema gore. Pecite oko 30 minuta na temperaturi od 220°C. Patku prekrijte folijom i pecite na 180°C oko sat vremena.
  • 4 Patku izvadite, masnoću ocijedite, a u tepsiji zagrijte pileći temeljac i calvados. Kuhajte oko 5 minuta dok se tekućina ne reducira. Umiješajte šećer i nastavite kuhati 3 – 5 minuta dok ne bude kao sirup. Izlijte u zasebnu posudu i držite na toplom.
  • 5 Vratite patku u tepsiju i premažite je polovinom pripremljene ocakline. Pecite na 180°C oko 5 minuta pa premažite patku preostalom ocaklinom. Pecite još 20 minuta. Pojačajte vatru na 240°C i pecite još 5 minuta.
  • 6 Patku izvadite iz pećnice, prekrijte folijom i ostavite neka stoji 20 minuta.
  • 7 Za umak od jabuka: Na zagrijanom ulju popecite nasjeckanu ljutiku oko 5 minuta. Dodajte šećer preko luka i pirjajte uz miješanje još 5 minuta. Umiješajte ocat i oguljene i narezane jabuke. Pokriveno pirjajte oko 8 minuta, dodajte temeljac i zatim sve usitnite dok ne dobijete fini umak.

Savjet

Temeljac možete pripremiti i od iznutrica patke.

Posluživanje

Glaziranu patku narežite pa poslužite s umakom od jabuka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 69 9 9
Kalcij mg 46 5 5
Kalij mg 367 10 10
Niacin mg 1 7 5
Vitamin E mg 2 9 9
Vitamin D μg 5 3 3
Vitamin A μg 48 1 1
Sol g 8.66 0 0
Bjelančevine g 118 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 49 - -
Masti g 15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke