Meni Search

Gladna kao vuk

Glazirana patka s umakom od jabuka

Mesne okruglice u umaku
Rebarca s grilla
Macho hamburger
Vratina s roštilja
Juha od gljiva
Ramstek s povrćem
Biftek rolice
Tortilje pikant
Govedina s lukom
Odresci u paketiću
Pureća rolada s mlincima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Sočna Wellington pečenka
Obojeni hamburger
Hrenovke u panceti
Patka s mlincima
Fino začinjena piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Povrtni lonac
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Punjena pečenka u vinu
Pureći hamburger
Pileća krilca s roštilja
Sočna rebarca
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Mesna rolada u tijestu
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od kelja i teletine
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ciganski odrezak
Janjetina s medom od kadulje
Harrisa janjetina s limunom
Lazanje u tavi
Janjetina na padelu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pašticada s njokima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti s tikvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s pirjanim povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mladi krumpir s ajvarom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s nadjevom od ajvara
Fino varivo v loncu
Quiche od bundeve, sira i luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slatko twist pile
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Tuna burger
Piletina u egzotičnom umaku
Pizza sirni jastučići
Sarma sa suhim mesom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pikantni gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Medeni teleći kotleti
Kotlovina
Slasni BBQ burgeri
Svinjski gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Slatki lungić
Meso u woku na indonezijski način
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Ribarska popara
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Neobične punjene paprike
Puretina s jabukom iz pećnice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina u pivu
Vegetarijanski čips
Pileća prsa iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Usudili bismo se reći da je ovo jelo za prave kulinarske znalce, pri tome vas izazivajući da se okušate u njegovoj pripremi. Jabuke i ljutika izvrsno će upotpuniti okus patke i učiniti obrok vrlo posebnim.

Sastojci

1 patka (oko 2 kg)
1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
1 žličica Vegete
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
2 ljutike ili 1 glavica luka
1 manja kiselkasta jabuka
Za ocaklinu:
175 ml pilećeg temeljca
175 ml calvadosa ili jabučnog octa
75 g smeđeg šećera
Umak od jabuka:
1 žlica ulja
2 manje ljutike
2 žličice šećera
1 žlica jabučnog octa
2 kiselkaste jabuke
100 ml temeljca

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe120 min

  • 1 Patki odstranite utrobu i vrat, isperite je i posušite izvana i iznutra. Uklonite suvišnu masnoću. Izmiješajte timijan, Vegetu i papar pa natrljajte patku izvana i iznutra.
  • 2 Ljutike prepolovite, a jabuku narežite na četvrtine (uklonite sjemenke) pa njima napunite šupljinu patke. Zatvorite šupljinu iglama za pečenje ili koncem, a krila okrenite iza leđa.
  • 3 Stavite patku u tepsiju prsima okrenutim prema gore. Pecite oko 30 minuta na temperaturi od 220°C. Patku prekrijte folijom i pecite na 180°C oko sat vremena.
  • 4 Patku izvadite, masnoću ocijedite, a u tepsiji zagrijte pileći temeljac i calvados. Kuhajte oko 5 minuta dok se tekućina ne reducira. Umiješajte šećer i nastavite kuhati 3 – 5 minuta dok ne bude kao sirup. Izlijte u zasebnu posudu i držite na toplom.
  • 5 Vratite patku u tepsiju i premažite je polovinom pripremljene ocakline. Pecite na 180°C oko 5 minuta pa premažite patku preostalom ocaklinom. Pecite još 20 minuta. Pojačajte vatru na 240°C i pecite još 5 minuta.
  • 6 Patku izvadite iz pećnice, prekrijte folijom i ostavite neka stoji 20 minuta.
  • 7 Za umak od jabuka: Na zagrijanom ulju popecite nasjeckanu ljutiku oko 5 minuta. Dodajte šećer preko luka i pirjajte uz miješanje još 5 minuta. Umiješajte ocat i oguljene i narezane jabuke. Pokriveno pirjajte oko 8 minuta, dodajte temeljac i zatim sve usitnite dok ne dobijete fini umak.

Savjet

Temeljac možete pripremiti i od iznutrica patke.

Posluživanje

Glaziranu patku narežite pa poslužite s umakom od jabuka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 69 9 9
Kalcij mg 46 5 5
Kalij mg 367 10 10
Niacin mg 1 7 5
Vitamin E mg 2 9 9
Vitamin D μg 5 3 3
Vitamin A μg 48 1 1
Sol g 8.66 0 0
Bjelančevine g 118 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 49 - -
Masti g 15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke