Meni Search

Gladan kao vuk

Govedina s lukom

Svinjski medaljoni s kestenima
Rebarca s grilla
Sočna rebarca
Španjolski migas s bundevom
Neobične punjene paprike
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lazanje u tavi
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pureći hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u aromatičnom omotaču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrenovke u panceti
Meso u woku na indonezijski način
Obojeni hamburger
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice u umaku
Miješani grill
Vratina s roštilja
Biftek rolice
Sarma sa suhim mesom
Tuna burger
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fino začinjena piletina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Quiche od bundeve, sira i luka
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa s crnim tartufom
Slasni BBQ burgeri
Ramsteak u seksi umaku
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u egzotičnom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Punjena pečenka u vinu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Špageti s tikvicama
Fino varivo v loncu
Svinjski kotleti s povrćem
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna Wellington pečenka
Gorički povrtni lonac
Slatki lungić
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teletina s pirjanim povrćem
Pizza sirni jastučići
Svinjski gulaš
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Tortilje pikant
Pileća prsa iz pećnice
Kotlovina
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Umak od limete (Molho de limao)
Vegetarijanski čips
Macho hamburger
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Harrisa janjetina s limunom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Punjeni kelj s plodovima mora
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s bižima
Skandinavske rolice s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpiri u kaputiću od pancete
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Varivo od kelja i teletine
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Puretina s jabukom iz pećnice
Slatko twist pile
Mesna rolada u tijestu
Ramstek s povrćem
Pileća krilca s roštilja
Ciganski odrezak
Patka s mlincima
Pašticada s njokima
Polpete od oslića
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u paketiću
Mediteranski kruščić s lovorom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Medeni teleći kotleti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina u pivu
Pureća rolada s mlincima
Povrtni lonac
Pikantni gulaš
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke