Meni Search

Gladan kao vuk

Govedina s lukom

Varivo od kelja i teletine
Puretina s jabukom iz pećnice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Teletina s pirjanim povrćem
Macho hamburger
Punjeni kelj s plodovima mora
Sočna rebarca
Tortilje pikant
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pureći hamburger
Španjolski migas s bundevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slasni BBQ burgeri
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fish&Chips u tortilji
Punjena pečenka u vinu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Obojeni hamburger
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Piletina s nadjevom od ajvara
Velika Britanija - Pastirska pita
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina u egzotičnom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Kotlovina
Svinjski medaljoni s kestenima
Lazanje u tavi
Pikantni gulaš
Hrenovke u panceti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tuna burger
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Harrisa janjetina s limunom
Špageti s tikvicama
Odresci s umakom od kupina
Mesna rolada u tijestu
Janjetina na padelu
Patka s mlincima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina s bižima
Neobične punjene paprike
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Rebarca s grilla
Quiche od bundeve, sira i luka
Gorički povrtni lonac
Meso u woku na indonezijski način
Pileća prsa iz pećnice
Vratina s roštilja
Slatko twist pile
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice u umaku
Fino varivo v loncu
Svinjski gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Biftek rolice
Polpete od oslića
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski kotleti s povrćem
Sočna Wellington pečenka
Povrtni lonac
Ramstek s povrćem
Piletina u pivu
Sarma sa suhim mesom
Miješani grill
Odresci u paketiću
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Ciganski odrezak
Medeni teleći kotleti
Ramsteak u seksi umaku
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Vegetarijanski čips
Odresci u umaku s češnjakom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pileća prsa s crnim tartufom
Fino začinjena piletina
Krumpiri u kaputiću od pancete
Slatki lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Pileća krilca s roštilja
Pašticada s njokima
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke