Meni Search

Okrećem novi list

Govedina s lukom

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto s tunom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kineska juha s račićima i gljivama
Palačinke s nadjevom od riže
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete od cvjetače
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileća prsa iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Povrtni ražnjići
Senf s paprikama
Popečci od cvjetače
Male teleće pitice
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Voćna juha od višanja
Piletina s mascarponeom
Fina pikantna piletina
Lignje punjene crvenim radićem
Janjetina na padelu
Vege odresci s marinadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto tortice
Raskošna ljetna tava
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od bulgura s umakom
Oslić s maslinama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zlatna piletina
Cous-cous s povrćem
Ljubavne šurlice
Juha od rikule i račića
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Uzbudljivi kolač od blitve
Krumpir u košuljici
Salata s mora
Zimski punč
Žuti medaljoni
Sočna aromatična torta
Polpete od slanutka s kurkumom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kozice s rižom
Pileći gulaš
Salata od quinoe i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sočna pureća rolada
Piletina s pistacijama
Sočna rebarca
Sočna Wellington pečenka
Zapečena ricotta
Roštilj s umakom Romesco
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata od pečene rotkvice sa medom
Španjolski migas s bundevom
Juha od cvjetače i camemberta
Caponata alla Podravka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje i tikvice na štapiću
Juha od bundeve s jabukom
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rolice od soma
Pirjani kunić
Mini lazanje
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rosti
Salata s neobičnim preljevom
Salata od tune i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pečena piletina s limunom
Papreni tart s marelicama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Čudotvorni čaj za detoks
Zabavni kineski ravioli
Salata u košaricama od parmezana
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Bugarska pita od krumpira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižini ravioli s mozzarellom
Grčka seljačka salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Belgija - Salade Liégeoise
Crveno ljetno varivo
Tagliatelle s pečenim povrćem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Tjestenina fuži s tartufima
Prilog od prokulica
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto na španjolski način
Polupunjene paprike
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohane paprike
Ražnjići od lososa
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vegetina enchilada
Čarobni štapići
Mesne okruglice u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Empanade s pestom
Kaštelanski makaruni
Mirisni prilog iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohana skuta
Rolice od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke