Meni Search

Okrećem novi list

Govedina s lukom

Janjetina na padelu
Juha od rikule i račića
Roštilj s umakom Romesco
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s pistacijama
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Pirjani kunić
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Voćna juha od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna rebarca
Španjolski migas s bundevom
Pohane paprike
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Polupunjene paprike
Prilog od prokulica
Zapečena ricotta
Fina pikantna piletina
Ljubavne šurlice
Vege odresci s marinadom
Senf s paprikama
Špageti na kineski način
Rosti
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grill povrće na salatu
Popečci od bulgura s umakom
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice u umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice
Raskošna ljetna tava
Ražnjići od lososa
Goveđa rebarca sa zeljem
Grčka seljačka salata
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata u košaricama od parmezana
Rižoto s tunom
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižoto tortice
Oslić s maslinama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Uskršnja šunka na zabavan način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Krumpir u košuljici
Njemačka - Jetrica s jabukama
Kuglice od riže i svježeg sira
Juha od bundeve s jabukom
Pohana skuta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Pileća prsa iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Papreni tart s marelicama
Kozice s rižom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Čudotvorni čaj za detoks
Cous-cous s povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Zlatna piletina
Male teleće pitice
Salata od tune i povrća
Mediteranski špageti
Caponata alla Podravka
Uzbudljivi kolač od blitve
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata s mora
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od cvjetače i camemberta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna pureća rolada
Salata s neobičnim preljevom
Lignje punjene crvenim radićem
Crveno ljetno varivo
Povrtni ražnjići
Palačinke s nadjevom od riže
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Čarobni štapići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od quinoe i povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Zabavni kineski ravioli
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći gulaš
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Sočna Wellington pečenka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Savici sa špinatom i satricom od sira
Vegetina enchilada
Piletina s mascarponeom
Prežgana juha
Kineska juha s račićima i gljivama
Rižoto na španjolski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od soma
Bugarska pita od krumpira
Lignje i tikvice na štapiću
Žuti medaljoni
Sočna aromatična torta
Empanade s pestom
Zimski punč
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mirisni prilog iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke