Meni Search

Okrećem novi list

Govedina s lukom

Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Senf s paprikama
Pečena piletina s limunom
Oslić s maslinama
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice u umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Crveno ljetno varivo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Kuglice od riže i svježeg sira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Salata od tune i povrća
Mediteranski špageti
Špageti na kineski način
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočna Wellington pečenka
Čarobni štapići
Popečci od cvjetače
Sočna rebarca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Lignje punjene crvenim radićem
Juha od cvjetače i camemberta
Polpete od slanutka s kurkumom
Prilog od prokulica
Žuti medaljoni
Čudotvorni čaj za detoks
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata s neobičnim preljevom
Caponata alla Podravka
Fina pikantna piletina
Prežgana juha
Pohane paprike
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mirisni prilog iz pećnice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Ramsteak u seksi umaku
Salata u košaricama od parmezana
Krumpir u košuljici
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Juha od bundeve s jabukom
Empanade s pestom
Rižini ravioli s mozzarellom
Španjolski migas s bundevom
Pileća prsa iz pećnice
Bruskete od cvjetače
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Voćna juha od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Polupunjene paprike
Pileći gulaš
Pohana skuta
Proljetno meso i povrće iz woka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto na španjolski način
Salata od quinoe i povrća
Zlatna piletina
Palačinke s nadjevom od riže
Ljubavne šurlice
Grčka seljačka salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zimski punč
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Raskošna ljetna tava
Velika Britanija - Pastirska pita
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Rosti
Uskršnja šunka na zabavan način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Rolice od soma
Piletina s pistacijama
Sočna aromatična torta
Lignje i tikvice na štapiću
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od bulgura s umakom
Ražnjići od lososa
Papreni tart s marelicama
Male teleće pitice
Kozice s rižom
Janjetina na padelu
Salata od pečene rotkvice sa medom
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Vege odresci s marinadom
Rižoto tortice
Zabavni kineski ravioli
Zapečena ricotta
Rižoto s tunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mini lazanje
Juha od rikule i račića
Vegetina enchilada
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke