Meni Search

Okrećem novi list

Govedina s lukom

Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Zimski punč
Popečci od cvjetače
Rižoto tortice
Lignje na šumskom rižotu
Crveno ljetno varivo
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pirjani kunić
Rolice od soma
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kaštelanski makaruni
Polupunjene paprike
Mesne okruglice
Male teleće pitice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Krumpir u košuljici
Voćna juha od višanja
Piletina s mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Lignje punjene crvenim radićem
Pohana skuta
Oslić s maslinama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s neobičnim preljevom
Mini lazanje
Proljetno meso i povrće iz woka
Caponata alla Podravka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rosti
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Polpete od slanutka s kurkumom
Juha od bundeve s jabukom
Pileći gulaš
Sočna aromatična torta
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Ljubavne šurlice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Marokanska salata s cous-cousom
Lignje i tikvice na štapiću
Ramsteak u seksi umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Fina pikantna piletina
Grill povrće na salatu
Goveđa rebarca sa zeljem
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata od quinoe i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Senf s paprikama
Rolice od blitve
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Španjolski migas s bundevom
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Juha od cvjetače i camemberta
Zabavni kineski ravioli
Palačinke s nadjevom od riže
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s mora
Zlatna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s tunom
Pileća prsa iz pećnice
Rižoto na španjolski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata u košaricama od parmezana
Uzbudljivi kolač od blitve
Velika Britanija - Pastirska pita
Grčka seljačka salata
Čarobni štapići
Empanade s pestom
Brusketa s avokadom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Žuti medaljoni
Sočna Wellington pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni ražnjići
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Špageti na kineski način
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mesne okruglice u umaku
Piletina s pistacijama
Tjestenina fuži s tartufima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vegetina enchilada
Uskršnja šunka na zabavan način
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Čudotvorni čaj za detoks
Papreni tart s marelicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kozice s rižom
Sočna pureća rolada
Ražnjići od lososa
Rižini ravioli s mozzarellom
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od tune i povrća
Raskošna ljetna tava
Zapečena ricotta
Prilog od prokulica
Juha od rikule i račića
Pohane paprike
Mirisni prilog iz pećnice
Sočna rebarca
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mediteranski špageti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke