Meni Search

Gladna kao vuk

Govedina s lukom

Kuhano meso s umakom od hrena
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Kuhana govedina s umakom od hrena
Odresci u paketiću
Piletina u aromatičnom omotaču
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Medeni teleći kotleti
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Fino varivo v loncu
Kotlovina
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa iz pećnice
Ribarska popara
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Velika Britanija - Pastirska pita
Harrisa janjetina s limunom
Pileća krilca s roštilja
Povrtni lonac
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Mesne okruglice u umaku
Patka s mlincima
Piletina u egzotičnom umaku
Meso u woku na indonezijski način
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Vratina s roštilja
Špageti s tikvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Biftek rolice
Tortilje pikant
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Macho hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočna rebarca
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Quiche od bundeve, sira i luka
Neobične punjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pašticada s njokima
Juha od gljiva
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s pirjanim povrćem
Varivo od kelja i teletine
Ramstek s povrćem
Mesna rolada u tijestu
Svinjski gulaš
Punjena pečenka u vinu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Janjetina na padelu
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantni gulaš
Ciganski odrezak
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s grilla
Fino začinjena piletina
Puretina s jabukom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mladi krumpir s ajvarom
Slatki lungić
Tuna burger
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Hrenovke u panceti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slatko twist pile
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Lazanje u tavi
Slasni BBQ burgeri
Pureći hamburger
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vegetarijanski čips
Piletina u pivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna Wellington pečenka
Sarma sa suhim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke