Meni Search

Gladna kao vuk

Govedina s lukom

Janjetina na padelu
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Ciganski odrezak
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Teletina s pirjanim povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ribarska popara
Fino začinjena piletina
Sočna rebarca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Neobične punjene paprike
Piletina u pivu
Macho hamburger
Ramstek s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Pašticada s njokima
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u egzotičnom umaku
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Juha od gljiva
Vratina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Skandinavske rolice s cimetom
Sarma sa suhim mesom
Mladi krumpir s ajvarom
Harrisa janjetina s limunom
Odresci s umakom od kupina
Biftek rolice
Pileća krilca s roštilja
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s grilla
Lazanje u tavi
Tortilje pikant
Quiche od bundeve, sira i luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrenovke u panceti
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Varivo od kelja i teletine
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Puretina s jabukom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Patka s mlincima
Fino varivo v loncu
Pureća rolada s mlincima
Sočna Wellington pečenka
Pileća prsa iz pećnice
Pikantni gulaš
Kotlovina
Medeni teleći kotleti
Pizza sirni jastučići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Punjena pečenka u vinu
Mesna rolada u tijestu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Slasni BBQ burgeri
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slatko twist pile
Povrtni lonac
Tuna burger
Slasni burger sa slaninom i sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti s tikvicama
Mesne okruglice u umaku
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slatki lungić
Meso u woku na indonezijski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureći hamburger
Odresci u paketiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vegetarijanski čips
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke