Meni Search

Lagana depra

Govedina s lukom

Norveška krem juha od ribe i kozica
Riblja juha s Malte
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Zapečeni poriluk
Palamida s čilijem i mangom
Polupunjene paprike
Povrtni ražnjići
Piletina na tajlandski način
Dječje lazanje
Salata s neobičnim preljevom
Empanade s pestom
Grčka seljačka salata
Uzbudljivi kolač od blitve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fino varivo v loncu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Rižoto s tunom
BBQ Steak & chips
Nadjevene lignje
Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Finska - Juha s lososom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Čarobna ljetna piletina
Lazanje u tavi
Mediteranska rapsodija
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Juha od kelja sa sirom
Grdobina u pikantnoj šalši
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pohane paprike
Bugarska pita od krumpira
Špageti s acetom balsamicom
Šampinjoni u palačinki
Slatki lungić
Kuhana govedina s umakom od hrena
Slasni BBQ burgeri
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanski rižoto s bakalarom
Sunčani užitak mediterana
Sočna aromatična torta
Caponata alla Podravka
Rižoto na španjolski način
Švicarska juha sa sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti na kineski način
File steak na povrću
Dagnje na buzaru
Biftek rolice
Rajčica s kukuruzom
Zimski punč
Meksička party salata
Senf s paprikama
Piletina s mascarponeom
Pohana skuta
Mesne okruglice
Dalmatinska simfonija
Mladi krumpir s ajvarom
Cous-cous s povrćem
Punjene tikve
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zabavni kineski ravioli
Popečci od bulgura s umakom
Pileća krilca s Coca-Colom
Prežgana juha
Marokanska salata s cous-cousom
Hrenovke u panceti
Pileća prsa iz pećnice
Juha od rikule i račića
Rižoto tortice
Uskršnja šunka na zabavan način
Teletina s pirjanim povrćem
Ražnjići od lososa
Španjolski migas s bundevom
Rebarca s grilla
Piletina u finom mediteranskom umaku
Pohani tofu s povrćem
Pita s crnim pivom
Salata od quinoe i povrća
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski gulaš
Marinirano svinjsko pečenje
Proljetno meso i povrće iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata sa skutom
Voćna juha od višanja
Pečena janjetina s bademima
Fina pikantna piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u bijelom umaku
Juha od gljiva
Pileći štapići u ketchupu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Povrtni lonac
Mirisni prilog iz pećnice
Pohani zamotuljci
Voćna salata s piletinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Juha od bundeve s jabukom
Riža s tunom
Svinjski file s povrćem
Salata s okruglicama od sira
Salata od tune i krastavaca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Crveno ljetno varivo
Špinatova juha s feta sirom
Teriyaki piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tjestenina u finom umaku
Singapurski ljuti omlet
Lungić s povrćem
Ciganski odrezak
Rosti
Hrskave tortice od krumpira
Kineska juha s račićima i gljivama
Grill vratina u sendviču
Pečena piletina s limunom
Dip od južnog voća
Piletina s pistacijama
Piletina Kiev
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lungić u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Palačinke s nadjevom od riže
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Grill pirjana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke