Meni Search

Lagana depra

Govedina s lukom

Piletina s mascarponeom
Piletina s povrćem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pohani tofu s povrćem
Piletina na tajlandski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Marinirano svinjsko pečenje
Voćna juha od višanja
Juha od kelja sa sirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Polupunjene paprike
Tjestenina u finom umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohane paprike
Piletina Kiev
Slatki lungić
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočni pureći ražnjići
Senf s paprikama
Zimski punč
Lungić s povrćem
Dalmatinska simfonija
Juha od rikule i račića
Rebarca s grilla
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižoto s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ciganski odrezak
Piletina u finom mediteranskom umaku
Sunčani užitak mediterana
Popečci od bulgura s umakom
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pečena janjetina s bademima
Biftek rolice
Rižoto tortice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od gljiva
Fina pikantna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina s pistacijama
Marinirana piletina s roštilja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Povrtni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni poriluk
Špageti s acetom balsamicom
Hrskave tortice od krumpira
Švicarska juha sa sirom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Šampinjoni u palačinki
Špageti na kineski način
Pohana skuta
Bugarska pita od krumpira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Dagnje na buzaru
Salata od quinoe i povrća
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Pileća prsa iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Singapurski ljuti omlet
Dječje lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Riža s tunom
Crveno ljetno varivo
Finska - Juha s lososom
Salata s neobičnim preljevom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Pileći štapići u ketchupu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Voćna salata s piletinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić u sendviču
Špinatova juha s feta sirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Čarobna ljetna piletina
Punjene tikve
Hrenovke u panceti
Juha od bundeve s jabukom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata od tune i krastavaca
Blagdanski rižoto s bakalarom
Povrtni lonac
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Fino varivo v loncu
Slasni BBQ burgeri
Mirisni prilog iz pećnice
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prežgana juha
Nadjevene lignje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pečena piletina s limunom
Teletina s pirjanim povrćem
Pohani zamotuljci
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Riblja juha s Malte
Pita s crnim pivom
Salata sa skutom
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Palamida s čilijem i mangom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
BBQ Steak & chips
Svinjski gulaš
Marokanska salata s cous-cousom
Mediteranska rapsodija
Empanade s pestom
Ražnjići od lososa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Cous-cous s povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rosti
File steak na povrću
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Grčka seljačka salata
Kineska juha s račićima i gljivama
Caponata alla Podravka
Teriyaki piletina
Salata s okruglicama od sira
Mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Španjolski migas s bundevom
Sočna aromatična torta
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci u umaku s češnjakom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto na španjolski način
Grill vratina u sendviču
Lazanje u tavi
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke