Meni Search

Ful nabrijana

Govedina s pireom i umakom od rajčice

Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Miješani grill
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni ražnjići
Fina pikantna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Račići na posteljici od povrća
Piletina Kiev
Sočna rebarca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Irska janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pogača sa sardinom
Čarobna ljetna piletina
Mini shepherd's pie
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Meksička party salata
Grdobina s povrćem
Kunić na bijelo
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Voćna juha od višanja
Janjetina na padelu
Okruglice u umaku od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pirjani kunić
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Kobasica u pivu i pecivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Salata s mora
Povrtni lonac
Riba u bijelom umaku
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Sendvič s avokadom
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Zabavni kineski ravioli
Kolinjsko zelje s frišketinom
Šampinjoni u palačinki
Fileti lososa u finom umaku
Vege odresci s marinadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Urbana pola
Svinjski file s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Rajčica s kukuruzom
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Belgija - Salade Liégeoise
Jabučni krumpirići s cimetom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meso s repom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Odresci od morskog psa
Hrskavi trokuti
Ossobuco
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Špageti s ribom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Lagana sarma
Viška pogača
Rezanci s krušnim mrvicama
Krem juha od tikvica
Ražnjići od lososa
Piletina na kijevski način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Grill pirjana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina laganini
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fini gulaš od gljiva
Pizza s tunom
Turske pizze
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Hlebinska i pretepena juha
Delikatesna junetina na češki
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski špageti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pečenka
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Lignje s manistrom u škartocu
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Lazanje s lignjama
Piletina sa šafranom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjevene lignje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grickalica slanutak iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Povrtni pire s prosenom kašom i finom govedinom ponuda je kakvu bi si svatko poželio na svome tanjuru, a s umakom od rajčice postat će to zaista zanosan okus.

Sastojci

800 g goveđih obraza
2 žlice Vegete
Majčina dušica
200 g Prosene kaše Podravka
200 g Sjeckane rajčice Podravka
200 g žute mrkve
200 g narančaste mrkve
200 g korijena peršina
30 g češnjaka
30 g listova peršina
50 ml maslinova ulja
150 g maslaca
Crni mljeveni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Goveđe obraze pospite Vegetom, popaprite, dodajte majčinu dušicu pa sve dobro utrljajte u meso. Goveđe obraze dobro omotajte prozirnom folijom.
  • 2 Ovako pripremljene odreske stavite u parnu pećnicu zagrijanu na 80 °C 10 sati ili kuhajte na vrlo laganoj temperaturi oko 3 sata.
  • 3 Za to vrijeme pripremite prilog. U tavi rastopite maslac pa na njega dodajte u jednu tavu ploškice mrkve, u drugu celera, a u treću žute mrkve.
  • 4 Povrće popecite, podlijte s malo vode i kuhajte da omekša.
  • 5 U kipuću vodu dodajte prosenu kašu, promiješajte i kuhajte 10-15 minuta da omekša.
  • 6 Za umak od rajčice u posebnu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i peršin, kratko popecite pa dodajte sjeckanu rajčicu.
  • 7 Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri. Dodajte žličicu Vegete i još kratko prokuhajte da se sve poveže.
  • 8 Kuhano povrće usitnite u pire, a kuhanoj prosenoj kaši dodajte maslac.

Savjet

Goveđi obrazi koji se kuhaju čvrsto omotani u prozirnu foliju zadržat će sve svoje sokove, pa će biti sočniji i ukusniji.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite prosenu kašu. Od pirea od povrća napravite žličnjake, složite na tanjur do prosene kaše, dodajte malo umaka od rajčice, narezane goveđe obraze i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke