Meni Search

Ful nabrijana

Govedina s pireom i umakom od rajčice

Tjestenina fuži s tartufima
Salata od liganja
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s povrćem
Hrskavi trokuti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s ribom
Brusketa s avokadom
Lazanje s lignjama
Grill pirjana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Teleći savici u umaku od grejpa
Fina pikantna piletina
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna rebarca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci od morskog psa
Piletina na kijevski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice
Miješani grill
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić u sendviču
Piletina laganini
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Ražnjići od lososa
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Riba u bijelom umaku
Salata s mora
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Turske pizze
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Mirisna pečenka
Rajčica s kukuruzom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meksička party salata
Pizza s tunom
Povrtni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vege odresci s marinadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Lagana sarma
Čarobna ljetna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Mediteranski špageti
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Grdobina u pikantnoj šalši
Urbana pola
Lignje s manistrom u škartocu
Aromatizirani kruh
Meso s repom
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rolice od blitve
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Hlebinska i pretepena juha
Krem juha od tikvica
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ossobuco
Delikatesna junetina na češki
Nadjevene lignje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Kroketi od piletine
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci u umaku s češnjakom
Prežgana juha
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetna janjetina
Grill povrće na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Viška pogača
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Povrtni lonac
Uzbudljivi kolač od blitve
Blagdanska rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Račići na posteljici od povrća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Povrtni pire s prosenom kašom i finom govedinom ponuda je kakvu bi si svatko poželio na svome tanjuru, a s umakom od rajčice postat će to zaista zanosan okus.

Sastojci

800 g goveđih obraza
2 žlice Vegete
Majčina dušica
200 g Prosene kaše Podravka
200 g Sjeckane rajčice Podravka
200 g žute mrkve
200 g narančaste mrkve
200 g korijena peršina
30 g češnjaka
30 g listova peršina
50 ml maslinova ulja
150 g maslaca
Crni mljeveni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Goveđe obraze pospite Vegetom, popaprite, dodajte majčinu dušicu pa sve dobro utrljajte u meso. Goveđe obraze dobro omotajte prozirnom folijom.
  • 2 Ovako pripremljene odreske stavite u parnu pećnicu zagrijanu na 80 °C 10 sati ili kuhajte na vrlo laganoj temperaturi oko 3 sata.
  • 3 Za to vrijeme pripremite prilog. U tavi rastopite maslac pa na njega dodajte u jednu tavu ploškice mrkve, u drugu celera, a u treću žute mrkve.
  • 4 Povrće popecite, podlijte s malo vode i kuhajte da omekša.
  • 5 U kipuću vodu dodajte prosenu kašu, promiješajte i kuhajte 10-15 minuta da omekša.
  • 6 Za umak od rajčice u posebnu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i peršin, kratko popecite pa dodajte sjeckanu rajčicu.
  • 7 Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri. Dodajte žličicu Vegete i još kratko prokuhajte da se sve poveže.
  • 8 Kuhano povrće usitnite u pire, a kuhanoj prosenoj kaši dodajte maslac.

Savjet

Goveđi obrazi koji se kuhaju čvrsto omotani u prozirnu foliju zadržat će sve svoje sokove, pa će biti sočniji i ukusniji.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite prosenu kašu. Od pirea od povrća napravite žličnjake, složite na tanjur do prosene kaše, dodajte malo umaka od rajčice, narezane goveđe obraze i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke