Meni Search

Ful nabrijana

Govedina s pireom i umakom od rajčice

Grill povrće na salatu
Salata od liganja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina laganini
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski kruščić s lovorom
Fileti lososa u finom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Hlebinska i pretepena juha
Irska janjetina
Povrtni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Grickalica slanutak iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Aromatizirani kruh
Vege odresci s marinadom
Mediteranski špageti
Svinjski file s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje s manistrom u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje s lignjama
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Sendvič s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Miješani grill
Odresci u umaku s češnjakom
Povrtni lonac
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Grdobina s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina na kijevski način
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Račići na posteljici od povrća
Mini shepherd's pie
Kobasica u pivu i pecivu
Uzbudljivi kolač od blitve
Kunić na bijelo
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od tikvica
Ossobuco
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Riba u bijelom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kroketi od piletine
Ražnjići od lososa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Krem juha od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Pogača sa sardinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Proljetna janjetina
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fina pikantna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Delikatesna junetina na češki
Rajčica s kukuruzom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Umak od limete (Molho de limao)
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci od morskog psa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza sirni jastučići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rolice od blitve
Urbana pola
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Viška pogača
Belgija - Salade Liégeoise
Meso s repom
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Martinjska guska s hajdinom kašom
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Šampinjoni u palačinki
Lungić s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zlatna piletina
Pirjani kunić
Zabavni kineski ravioli
Špageti s ribom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Turske pizze
Lagana sarma
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Povrtni pire s prosenom kašom i finom govedinom ponuda je kakvu bi si svatko poželio na svome tanjuru, a s umakom od rajčice postat će to zaista zanosan okus.

Sastojci

800 g goveđih obraza
2 žlice Vegete
Majčina dušica
200 g Prosene kaše Podravka
200 g Sjeckane rajčice Podravka
200 g žute mrkve
200 g narančaste mrkve
200 g korijena peršina
30 g češnjaka
30 g listova peršina
50 ml maslinova ulja
150 g maslaca
Crni mljeveni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Goveđe obraze pospite Vegetom, popaprite, dodajte majčinu dušicu pa sve dobro utrljajte u meso. Goveđe obraze dobro omotajte prozirnom folijom.
  • 2 Ovako pripremljene odreske stavite u parnu pećnicu zagrijanu na 80 °C 10 sati ili kuhajte na vrlo laganoj temperaturi oko 3 sata.
  • 3 Za to vrijeme pripremite prilog. U tavi rastopite maslac pa na njega dodajte u jednu tavu ploškice mrkve, u drugu celera, a u treću žute mrkve.
  • 4 Povrće popecite, podlijte s malo vode i kuhajte da omekša.
  • 5 U kipuću vodu dodajte prosenu kašu, promiješajte i kuhajte 10-15 minuta da omekša.
  • 6 Za umak od rajčice u posebnu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i peršin, kratko popecite pa dodajte sjeckanu rajčicu.
  • 7 Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri. Dodajte žličicu Vegete i još kratko prokuhajte da se sve poveže.
  • 8 Kuhano povrće usitnite u pire, a kuhanoj prosenoj kaši dodajte maslac.

Savjet

Goveđi obrazi koji se kuhaju čvrsto omotani u prozirnu foliju zadržat će sve svoje sokove, pa će biti sočniji i ukusniji.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite prosenu kašu. Od pirea od povrća napravite žličnjake, složite na tanjur do prosene kaše, dodajte malo umaka od rajčice, narezane goveđe obraze i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke