Meni Search

Ful nabrijana

Govedina s pireom i umakom od rajčice

Grdobina u pikantnoj šalši
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Salata s mora
Ossobuco
Vege odresci s marinadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza s tunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić u sendviču
Lignje s manistrom u škartocu
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Viška pogača
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići od lososa
Urbana pola
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza sirni jastučići
Špageti s ribom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kaštelanski makaruni
Miješani grill
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Voćna juha od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni lonac
Fish&Chips u tortilji
Irska janjetina
Grdobina s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pečena piletina s limunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Sendvič s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Piletina laganini
Svinjski file s povrćem
Turske pizze
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina na kijevski način
Rajčica s kukuruzom
Kuhano meso s umakom od hrena
Rolice od blitve
Hlebinska i pretepena juha
Riba u bijelom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata od liganja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Prežgana juha
Čarobna ljetna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Aromatizirani kruh
Lignje s povrćem i smokvama
Pohani tofu s povrćem
Lungić s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci od morskog psa
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Delikatesna junetina na češki
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Manastirski đuveč
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Mirisna pečenka
Umak od limete (Molho de limao)
Martinjska guska s hajdinom kašom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lagana sarma
Lazanje s lignjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Račići na posteljici od povrća
Povrtni ražnjići
Ljetni ražnjići
Krem juha od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočna rebarca
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Mini lazanje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
Meso s repom
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Povrtni pire s prosenom kašom i finom govedinom ponuda je kakvu bi si svatko poželio na svome tanjuru, a s umakom od rajčice postat će to zaista zanosan okus.

Sastojci

800 g goveđih obraza
2 žlice Vegete
Majčina dušica
200 g Prosene kaše Podravka
200 g Sjeckane rajčice Podravka
200 g žute mrkve
200 g narančaste mrkve
200 g korijena peršina
30 g češnjaka
30 g listova peršina
50 ml maslinova ulja
150 g maslaca
Crni mljeveni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Goveđe obraze pospite Vegetom, popaprite, dodajte majčinu dušicu pa sve dobro utrljajte u meso. Goveđe obraze dobro omotajte prozirnom folijom.
  • 2 Ovako pripremljene odreske stavite u parnu pećnicu zagrijanu na 80 °C 10 sati ili kuhajte na vrlo laganoj temperaturi oko 3 sata.
  • 3 Za to vrijeme pripremite prilog. U tavi rastopite maslac pa na njega dodajte u jednu tavu ploškice mrkve, u drugu celera, a u treću žute mrkve.
  • 4 Povrće popecite, podlijte s malo vode i kuhajte da omekša.
  • 5 U kipuću vodu dodajte prosenu kašu, promiješajte i kuhajte 10-15 minuta da omekša.
  • 6 Za umak od rajčice u posebnu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i peršin, kratko popecite pa dodajte sjeckanu rajčicu.
  • 7 Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri. Dodajte žličicu Vegete i još kratko prokuhajte da se sve poveže.
  • 8 Kuhano povrće usitnite u pire, a kuhanoj prosenoj kaši dodajte maslac.

Savjet

Goveđi obrazi koji se kuhaju čvrsto omotani u prozirnu foliju zadržat će sve svoje sokove, pa će biti sočniji i ukusniji.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite prosenu kašu. Od pirea od povrća napravite žličnjake, složite na tanjur do prosene kaše, dodajte malo umaka od rajčice, narezane goveđe obraze i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke