Meni Search

Ful nabrijana

Govedina s pireom i umakom od rajčice

Grill vratina u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lazanje s lignjama
Prežgana juha
Piletina na kijevski način
Voćna juha od višanja
Proljetna janjetina
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill povrće na salatu
Rajčica s kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brancinovo oko
Špageti s ribom
Zlatna piletina
Meksička party salata
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina laganini
Hlebinska i pretepena juha
Mini shepherd's pie
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u bijelom umaku
Viška pogača
Ljetni ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Irska janjetina
Pizza s tunom
Bugarska pita od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Blagdanska rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskava pileća krilca
Krem juha od tikvica
Vege odresci s marinadom
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Fini gulaš od gljiva
Fileti lososa u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata s mora
Grdobina s povrćem
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Ossobuco
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci od morskog psa
Sočna rebarca
Urbana pola
Turske pizze
Šampinjoni u palačinki
Račići na posteljici od povrća
Aromatizirani kruh
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci u umaku s češnjakom
Roštilj s umakom Romesco
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Grickalica slanutak iz pećnice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s manistrom u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić u sendviču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Okruglice u umaku od rajčice
Kaštelanski makaruni
Mediteranski kruščić s lovorom
Kobasica u pivu i pecivu
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Mini lazanje
Miješani grill
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Povrtni pire s prosenom kašom i finom govedinom ponuda je kakvu bi si svatko poželio na svome tanjuru, a s umakom od rajčice postat će to zaista zanosan okus.

Sastojci

800 g goveđih obraza
2 žlice Vegete
Majčina dušica
200 g Prosene kaše Podravka
200 g Sjeckane rajčice Podravka
200 g žute mrkve
200 g narančaste mrkve
200 g korijena peršina
30 g češnjaka
30 g listova peršina
50 ml maslinova ulja
150 g maslaca
Crni mljeveni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Goveđe obraze pospite Vegetom, popaprite, dodajte majčinu dušicu pa sve dobro utrljajte u meso. Goveđe obraze dobro omotajte prozirnom folijom.
  • 2 Ovako pripremljene odreske stavite u parnu pećnicu zagrijanu na 80 °C 10 sati ili kuhajte na vrlo laganoj temperaturi oko 3 sata.
  • 3 Za to vrijeme pripremite prilog. U tavi rastopite maslac pa na njega dodajte u jednu tavu ploškice mrkve, u drugu celera, a u treću žute mrkve.
  • 4 Povrće popecite, podlijte s malo vode i kuhajte da omekša.
  • 5 U kipuću vodu dodajte prosenu kašu, promiješajte i kuhajte 10-15 minuta da omekša.
  • 6 Za umak od rajčice u posebnu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i peršin, kratko popecite pa dodajte sjeckanu rajčicu.
  • 7 Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri. Dodajte žličicu Vegete i još kratko prokuhajte da se sve poveže.
  • 8 Kuhano povrće usitnite u pire, a kuhanoj prosenoj kaši dodajte maslac.

Savjet

Goveđi obrazi koji se kuhaju čvrsto omotani u prozirnu foliju zadržat će sve svoje sokove, pa će biti sočniji i ukusniji.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite prosenu kašu. Od pirea od povrća napravite žličnjake, složite na tanjur do prosene kaše, dodajte malo umaka od rajčice, narezane goveđe obraze i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke