Meni Search

Ful nabrijana

Govedina s pireom i umakom od rajčice

Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Hlebinska i pretepena juha
Kunić na bijelo
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Pečena piletina s limunom
Riba u bijelom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Račići na posteljici od povrća
Grill oslić u aromatičnoj korici
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje s lignjama
Proljetna janjetina
Grill povrće na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Salata s mora
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lagana sarma
Lignje s manistrom u škartocu
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Povrtni lonac
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s ribom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meso s repom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od lososa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Irska janjetina
Bugarska pita od krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Brusketa s avokadom
Svinjski file s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić u sendviču
Mirisna pečenka
Delikatesna junetina na češki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina na kijevski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sendvič s avokadom
Lungić s povrćem
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni ražnjići
Turske pizze
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Rajčica s kukuruzom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Čarobna ljetna piletina
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Vege odresci s marinadom
Fini gulaš od gljiva
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina laganini
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna rebarca
Miješani grill
Popečci od tikvica
Janjetina s medom od kadulje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Urbana pola
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Ossobuco
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski špageti
Nadjevene lignje
Grill pirjana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Voćna juha od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Fish&Chips u tortilji
Prežgana juha
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fina pikantna piletina
Grdobina s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Marinirana piletina s roštilja
Hrskava pileća krilca
Jabučni krumpirići s cimetom
Viška pogača
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci od morskog psa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina Kiev
Odresci u umaku s češnjakom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Uzbudljivi kolač od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Povrtni pire s prosenom kašom i finom govedinom ponuda je kakvu bi si svatko poželio na svome tanjuru, a s umakom od rajčice postat će to zaista zanosan okus.

Sastojci

800 g goveđih obraza
2 žlice Vegete
Majčina dušica
200 g Prosene kaše Podravka
200 g Sjeckane rajčice Podravka
200 g žute mrkve
200 g narančaste mrkve
200 g korijena peršina
30 g češnjaka
30 g listova peršina
50 ml maslinova ulja
150 g maslaca
Crni mljeveni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Goveđe obraze pospite Vegetom, popaprite, dodajte majčinu dušicu pa sve dobro utrljajte u meso. Goveđe obraze dobro omotajte prozirnom folijom.
  • 2 Ovako pripremljene odreske stavite u parnu pećnicu zagrijanu na 80 °C 10 sati ili kuhajte na vrlo laganoj temperaturi oko 3 sata.
  • 3 Za to vrijeme pripremite prilog. U tavi rastopite maslac pa na njega dodajte u jednu tavu ploškice mrkve, u drugu celera, a u treću žute mrkve.
  • 4 Povrće popecite, podlijte s malo vode i kuhajte da omekša.
  • 5 U kipuću vodu dodajte prosenu kašu, promiješajte i kuhajte 10-15 minuta da omekša.
  • 6 Za umak od rajčice u posebnu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i peršin, kratko popecite pa dodajte sjeckanu rajčicu.
  • 7 Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri. Dodajte žličicu Vegete i još kratko prokuhajte da se sve poveže.
  • 8 Kuhano povrće usitnite u pire, a kuhanoj prosenoj kaši dodajte maslac.

Savjet

Goveđi obrazi koji se kuhaju čvrsto omotani u prozirnu foliju zadržat će sve svoje sokove, pa će biti sočniji i ukusniji.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite prosenu kašu. Od pirea od povrća napravite žličnjake, složite na tanjur do prosene kaše, dodajte malo umaka od rajčice, narezane goveđe obraze i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke