Meni Search

Ful nabrijana

Govedina s pireom i umakom od rajčice

Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni lonac
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s ribom
Odresci od morskog psa
Prežgana juha
Lungić u sendviču
Viška pogača
Riba u bijelom umaku
Nadjevene lignje
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meso s repom
Grickalica slanutak iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Lazanje s lignjama
Kobasica u pivu i pecivu
Delikatesna junetina na češki
Kroketi od piletine
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lagana sarma
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Aromatizirani kruh
Pirjani kunić
Teleći savici u umaku od grejpa
Hlebinska i pretepena juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od liganja
Mediteranski špageti
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Sočna rebarca
Okruglice u umaku od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina s medom od kadulje
Turske pizze
Piletina na kijevski način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina sa šafranom
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zabavni kineski ravioli
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Čarobna ljetna piletina
Popečci od tikvica
Blagdanska rolada
Pizza s tunom
Krem juha od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Lungić s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Miješani grill
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Voćna juha od višanja
Rolice od blitve
Vege odresci s marinadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mirisna pečenka
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci u umaku od višanja
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Piletina laganini
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Urbana pola
Manastirski đuveč
Račići na posteljici od povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s povrćem i smokvama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fina pikantna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ossobuco
Irska janjetina
Bugarska pita od krumpira
Hrskavi trokuti
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Povrtni pire s prosenom kašom i finom govedinom ponuda je kakvu bi si svatko poželio na svome tanjuru, a s umakom od rajčice postat će to zaista zanosan okus.

Sastojci

800 g goveđih obraza
2 žlice Vegete
Majčina dušica
200 g Prosene kaše Podravka
200 g Sjeckane rajčice Podravka
200 g žute mrkve
200 g narančaste mrkve
200 g korijena peršina
30 g češnjaka
30 g listova peršina
50 ml maslinova ulja
150 g maslaca
Crni mljeveni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Goveđe obraze pospite Vegetom, popaprite, dodajte majčinu dušicu pa sve dobro utrljajte u meso. Goveđe obraze dobro omotajte prozirnom folijom.
  • 2 Ovako pripremljene odreske stavite u parnu pećnicu zagrijanu na 80 °C 10 sati ili kuhajte na vrlo laganoj temperaturi oko 3 sata.
  • 3 Za to vrijeme pripremite prilog. U tavi rastopite maslac pa na njega dodajte u jednu tavu ploškice mrkve, u drugu celera, a u treću žute mrkve.
  • 4 Povrće popecite, podlijte s malo vode i kuhajte da omekša.
  • 5 U kipuću vodu dodajte prosenu kašu, promiješajte i kuhajte 10-15 minuta da omekša.
  • 6 Za umak od rajčice u posebnu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i peršin, kratko popecite pa dodajte sjeckanu rajčicu.
  • 7 Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri. Dodajte žličicu Vegete i još kratko prokuhajte da se sve poveže.
  • 8 Kuhano povrće usitnite u pire, a kuhanoj prosenoj kaši dodajte maslac.

Savjet

Goveđi obrazi koji se kuhaju čvrsto omotani u prozirnu foliju zadržat će sve svoje sokove, pa će biti sočniji i ukusniji.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite prosenu kašu. Od pirea od povrća napravite žličnjake, složite na tanjur do prosene kaše, dodajte malo umaka od rajčice, narezane goveđe obraze i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke