Meni Search

Okrećem novi list

Goveđa rebarca sa zeljem

Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice u umaku
Savici sa špinatom i satricom od sira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Grill povrće na salatu
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje i tikvice na štapiću
Rosti
Pirjani kunić
Kineska juha s račićima i gljivama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vege odresci s marinadom
Pohane paprike
Pohana skuta
Ljubavne šurlice
Marokanska salata s cous-cousom
Zimski punč
Govedina s lukom
Čudotvorni čaj za detoks
Pileći bataci s umakom od luka
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mediteranski špageti
Oslić s maslinama
Salata s mora
Žuti medaljoni
Juha od cvjetače i camemberta
Mini lazanje
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Raskošna ljetna tava
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Povrtni ražnjići
Senf s paprikama
Kaštelanski makaruni
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mesne okruglice
Zapečena ricotta
Sočna rebarca
Piletina s mascarponeom
Prežgana juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Uskršnja šunka na zabavan način
Bruskete od cvjetače
Rolice od blitve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto tortice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Polupunjene paprike
Kozice s rižom
Polpete od slanutka s kurkumom
Sočna aromatična torta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Piletina s pistacijama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Rolice od soma
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna Wellington pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Papreni tart s marelicama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Male teleće pitice
Voćna juha od višanja
Salata s neobičnim preljevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetno meso i povrće iz woka
Španjolski migas s bundevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje punjene crvenim radićem
Ražnjići od lososa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od cvjetače
Juha od rikule i račića
Crveno ljetno varivo
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto na španjolski način
Caponata alla Podravka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Prilog od prokulica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krumpir u košuljici
Mirisni prilog iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pečena piletina s limunom
Salata od tune i povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od quinoe i povrća
Čarobni štapići
Empanade s pestom
Juha od bundeve s jabukom
Pileći gulaš
Rižoto s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Brusketa s avokadom
Salata u košaricama od parmezana
Vegetina enchilada
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti na kineski način
Grčka seljačka salata
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke