Meni Search

Okrećem novi list

Goveđa rebarca sa zeljem

Mediteranski špageti
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od bulgura s umakom
Kozice s rižom
Polupunjene paprike
Ljubavne šurlice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Caponata alla Podravka
Sočna rebarca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rižoto tortice
Zlatna piletina
Pileća prsa iz pećnice
Rosti
Rižoto na španjolski način
Juha od bundeve s jabukom
Pečena piletina s limunom
Salata s neobičnim preljevom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Špageti na kineski način
Prilog od prokulica
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Salata od tune i povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Zimski punč
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Janjetina na padelu
Oslić s maslinama
Palačinke s nadjevom od riže
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje na šumskom rižotu
Juha od cvjetače i camemberta
Pirjani kunić
Grčka seljačka salata
Tjestenina fuži s tartufima
Male teleće pitice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohana skuta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Piletina s mascarponeom
Empanade s pestom
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od rikule i račića
Kaštelanski makaruni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od quinoe i povrća
Pileći gulaš
Čudotvorni čaj za detoks
Piletina s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramsteak u seksi umaku
Lignje punjene crvenim radićem
Povrtni ražnjići
Kineska juha s račićima i gljivama
Prežgana juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Španjolski migas s bundevom
Marokanska salata s cous-cousom
Čarobni štapići
Rižini ravioli s mozzarellom
Polpete od slanutka s kurkumom
Sočna Wellington pečenka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto s tunom
Pohane paprike
Vegetina enchilada
Salata s mora
Govedina s lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od pečene rotkvice sa medom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Zapečena ricotta
Salata u košaricama od parmezana
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice u umaku
Senf s paprikama
Roštilj s umakom Romesco
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Uskršnja šunka na zabavan način
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Papreni tart s marelicama
Sočna aromatična torta
Lignje i tikvice na štapiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Žuti medaljoni
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Crveno ljetno varivo
Njemačka - Jetrica s jabukama
Krumpir u košuljici
Raskošna ljetna tava
Cous-cous s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Vege odresci s marinadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rolice od soma
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke