Meni Search

Superman

Goveđa rebarca sa zeljem

Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjevene lignje
Pohani zamotuljci
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina u aromatičnom omotaču
Roštilj s umakom Romesco
Brownie s kajenskim paprom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u pivu
Mirisna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zlatna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina sa šafranom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teriyaki piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pašticada s njokima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
BBQ cheeseburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bruskete od cvjetače
Svinjski gulaš
Kroketi od piletine
Rižoto s dagnjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s grilla
Lazanje u tavi
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Macho hamburger
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Tjestenina u finom umaku
Kaštelanski makaruni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni lungić
Manastirski đuveč
Teleći odresci u umaku od višanja
Obojeni hamburger
Pureća rolada s mlincima
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek s povrćem
Brancinovo oko
Pileća prsa punjena čvarcima
Dječje lazanje
Koprivnički odojak
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti mediteraneo
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Hrskavo pečeno pile
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti na kineski način
Sočni pureći ražnjići
Slatka patka
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od cvjetače
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Finska - Juha s lososom
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riba u škartocu
Piletina s nadjevom od ajvara
Tuna burger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s graškom
Kokošja juha s požirakima
Ramstek i salata s roštilja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Proljetna janjetina
Svinjski file s grila
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Srneći file na salatu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Skandinavske rolice s cimetom
Pileći gulaš
Dip od južnog voća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke