Meni Search

Superman

Goveđa rebarca sa zeljem

Slatka patka
Piletina u pivu
Janjetina na padelu
Koprivnički odojak
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u škartocu
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek i salata s roštilja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Tjestenina u finom umaku
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Ljetni ražnjići
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Rebarca s graškom
Svinjski gulaš
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dip od južnog voća
Mini lazanje
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada s njokima
Mladi krumpir s ajvarom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Popečci od cvjetače
Piletina s kozjim sirom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni lungić
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti mediteraneo
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u aromatičnom omotaču
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći gulaš
BBQ cheeseburger
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tuna burger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuglice od riže i svježeg sira
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Srneći file na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Dječje lazanje
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Finska - Juha s lososom
Rižoto s dagnjama
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s grila
Kokošja juha s požirakima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje u tavi
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani zamotuljci
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Meksička party salata
Macho hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Proljetna janjetina
Bruskete s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s grilla
Rižoto s tri vrste gljiva
Pureća rolada s mlincima
Hrskava pileća krilca
Salata s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Piletina s nadjevom od ajvara
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Skandinavske rolice s cimetom
Obojeni hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke