Meni Search

Superwoman

Goveđa rebarca sa zeljem

Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slatka patka
Lazanje u tavi
Pileći bataci s umakom od luka
Tuna burger
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mljevenim mesom
Ljetni lungić
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s grilla
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cous-cous s povrćem
Teriyaki piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani zamotuljci
Špageti mediteraneo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mladi krumpir s ajvarom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Riba u škartocu
Kunić na bijelo
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni ražnjići
Janjetina na padelu
Pileći gulaš
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Bruskete od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Blagdanska rolada
Svinjski file s grila
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Bakalar s krumpirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riblji ražnjići
Male teleće pitice
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Rižini ravioli s mozzarellom
Roštilj s umakom Romesco
Dip od južnog voća
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski file s povrćem
Rebarca s graškom
Popečci od cvjetače
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kroketi od piletine
Finska - Juha s lososom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski gulaš
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bouillabaisse
Marinirane srdele
Brusketa s avokadom
Rižoto s tri vrste gljiva
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Brudet
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Hrskavo pečeno pile
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Skandinavske rolice s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
Punjena teleća prsa
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dječje lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ cheeseburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignji po gosposki
Piletina s kozjim sirom
Zlatna piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s dagnjama
Brownie s kajenskim paprom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke