Meni Search

Superwoman

Goveđa rebarca sa zeljem

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižini ravioli s mozzarellom
Bouillabaisse
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pogača sa sardinom
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Orada s krumpirom i mladim lukom
Punjena teleća prsa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani zamotuljci
Bakalar s krumpirom
Pileći bataci s umakom od luka
Slatka patka
Piletina s mascarponeom
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Brudet
Svinjski gulaš
Marinirane srdele
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u pivu
Piletina Kiev
BBQ cheeseburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete od cvjetače
Zlatna piletina
Špageti mediteraneo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Rižoto s dagnjama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini shepherd's pie
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Hrskava pileća krilca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Grill vratina u sendviču
Riblji ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada voli penne a ti mene
Sočni pureći ražnjići
Lignji po gosposki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dječje lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Lazanje u tavi
Blagdanska rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s graškom
Fish&Chips u tortilji
Piletina s kozjim sirom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Teriyaki piletina
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina sa šafranom
Srneći file na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cous-cous s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Bruskete s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Gulaš od oslića i povrća
Sočna pureća rolada
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Hrskavo pečeno pile
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riba u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Popečci od cvjetače
Male teleće pitice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni lungić
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Piletina u aromatičnom omotaču
Energetske kuglice s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignje na šumskom rižotu
Dip od južnog voća
Salata s mljevenim mesom
Finska - Juha s lososom
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s grila
Obojeni hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke