Meni Search

Superwoman

Goveđa rebarca sa zeljem

Pohani zamotuljci
Hrskava pileća krilca
Marinirane srdele
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada voli penne a ti mene
Pogača sa sardinom
Popečci od cvjetače
Tuna burger
Cous-cous s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavi trokuti
Bakalar s krumpirom
Bouillabaisse
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u pivu
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Punjena teleća prsa
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Piletina s mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
Dip od južnog voća
Bruskete od cvjetače
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni lungić
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rebarca s grilla
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s dagnjama
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s tri vrste gljiva
Proljetna janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Srneći file na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s grila
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lazanje u tavi
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brancinovo oko
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina na padelu
Odresci u umaku s češnjakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižini ravioli s mozzarellom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski gulaš
Svinjski file s povrćem
Riblji ražnjići
Slatka patka
Skandinavske rolice s cimetom
Pileći gulaš
Mini shepherd's pie
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mladi krumpir s ajvarom
Finska - Juha s lososom
Gulaš od oslića i povrća
Sočna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Bruskete s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignji po gosposki
Pizza sirni jastučići
Energetske kuglice s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Hrskavo pečeno pile
Brudet
Rebarca s graškom
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u škartocu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti na kineski način
Kunić na bijelo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Obojeni hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti mediteraneo
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Male teleće pitice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata s mljevenim mesom
BBQ cheeseburger
Dječje lazanje
Ramstek s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s kozjim sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke