Meni Search

Superwoman

Goveđa rebarca sa zeljem

Roštilj s umakom Romesco
Srneći file na salatu
Odresci u umaku s češnjakom
Šampinjoni u palačinki
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pureća rolada s mlincima
Mirisna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Manastirski đuveč
Hrskava pileća krilca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Skandinavske rolice s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Lignji po gosposki
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s grila
Rižoto s tri vrste gljiva
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek s povrćem
Rebarca s grilla
Bruskete s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cous-cous s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Salata s mljevenim mesom
Tuna burger
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s povrćem
Finska - Juha s lososom
Janjetina s medom od kadulje
Pileći gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci s umakom od kupina
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s graškom
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirane srdele
Popečci od cvjetače
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s toplom salatom od šparoga
Male teleće pitice
Brownie s kajenskim paprom
Riba u škartocu
Rižoto s dagnjama
Proljetna janjetina
Dječje lazanje
Grill vratina u sendviču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižini ravioli s mozzarellom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riblji ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teriyaki piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lazanje u tavi
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kroketi od piletine
Dip od južnog voća
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bouillabaisse
Piletina sa šafranom
Bruskete od cvjetače
Meksička party salata
Špageti mediteraneo
Piletina u pivu
Bakalar s krumpirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brudet
Mladi krumpir s ajvarom
Sočni pureći ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Pogača sa sardinom
Punjena teleća prsa
Slatka patka
Energetske kuglice s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje na šumskom rižotu
Pohani zamotuljci
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
BBQ cheeseburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina na padelu
Piletina s kozjim sirom
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Ramsteak u seksi umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke