Meni Search

Superwoman

Goveđa rebarca sa zeljem

BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s grila
Tjestenina fuži s tartufima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Ljetni lungić
Male teleće pitice
Špageti mediteraneo
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Tuna burger
Rebarca s graškom
Zlatna piletina
Odresci s umakom od kupina
Obojeni hamburger
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dip od južnog voća
Janjetina na padelu
Bruskete s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u pivu
Pileći gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Hrskavi trokuti
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Proljetna janjetina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brownie s kajenskim paprom
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bakalar s krumpirom
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brudet
Bruskete od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Šampinjoni u palačinki
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani tofu s povrćem
Ljetni ražnjići
Bouillabaisse
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Marinirane srdele
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Lignji po gosposki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Gulaš od oslića i povrća
Finska - Juha s lososom
Mini shepherd's pie
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Lazanje u tavi
Mirisna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s dagnjama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavo pečeno pile
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Punjena teleća prsa
Rižini ravioli s mozzarellom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Skandinavske rolice s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći savici u umaku od grejpa
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
Blagdanska rolada
BBQ cheeseburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Pogača sa sardinom
Ramstek s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
Riblji ražnjići
Pohani zamotuljci
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti na kineski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke