Meni Search

Superwoman

Goveđa rebarca sa zeljem

Šampinjoni u palačinki
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brusketa s avokadom
Pileća prsa punjena čvarcima
Popečci od cvjetače
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cous-cous s povrćem
Rebarca s graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Svinjski file s grila
Piletina Kiev
Bouillabaisse
Bakalar s krumpirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Srneći file na salatu
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Energetske kuglice s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Pašticada voli penne a ti mene
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Piletina u pivu
Rižoto s dagnjama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lazanje u tavi
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Slatka patka
Špageti na kineski način
Manastirski đuveč
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni lungić
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Gulaš od oslića i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Finska - Juha s lososom
Ramstek s povrćem
Rebarca s grilla
Proljetna janjetina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignji po gosposki
Špageti mediteraneo
Brownie s kajenskim paprom
Pureća rolada s mlincima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci u umaku s češnjakom
Riblji ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Piletina u aromatičnom omotaču
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci u umaku od višanja
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Dip od južnog voća
Zlatna piletina
Mini lazanje
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Punjena teleća prsa
Brudet
Male teleće pitice
Kroketi od piletine
Hrskava pileća krilca
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tuna burger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marinirane srdele
BBQ cheeseburger
Sočni pureći ražnjići
Bruskete s povrćem
Pogača sa sardinom
Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u škartocu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke