Meni Search

Superwoman

Goveđa rebarca sa zeljem

Sočna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brudet
Mini lazanje
Pureća rolada s mlincima
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teriyaki piletina
Sočni pureći ražnjići
Ljetni lungić
Obojeni hamburger
Dječje lazanje
Rebarca s grilla
Orada s krumpirom i mladim lukom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Pileći gulaš
Hrskavi trokuti
Svinjski file s grila
Tuna burger
Bruskete s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa punjena čvarcima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dip od južnog voća
Pohani zamotuljci
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Janjetina s medom od kadulje
Punjena teleća prsa
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Bouillabaisse
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti mediteraneo
Roštilj s umakom Romesco
Pogača sa sardinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignji po gosposki
Blagdanska rolada
Svinjski gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rebarca s graškom
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći savici u umaku od grejpa
Male teleće pitice
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Mirisna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u pivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ cheeseburger
Rižoto s dagnjama
Gulaš od oslića i povrća
Srneći file na salatu
Piletina Kiev
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u škartocu
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Piletina s kozjim sirom
Janjetina na padelu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Pašticada voli penne a ti mene
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kunić na bijelo
Slatka patka
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mljevenim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirane srdele
Svinjski file s povrćem
Riblji ražnjići
Bakalar s krumpirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke