Meni Search

Superwoman

Goveđa rebarca sa zeljem

Lignje na šumskom rižotu
Svinjski gulaš
Tuna burger
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek s povrćem
Teriyaki piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni lungić
Brancinovo oko
Kuglice od riže i svježeg sira
Kroketi od piletine
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći gulaš
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Bouillabaisse
Pileća prsa punjena čvarcima
Srneći file na salatu
Pašticada voli penne a ti mene
Gulaš od oslića i povrća
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Lignji po gosposki
Sočni pureći ražnjići
Marinirane srdele
Piletina sa šafranom
Riblji ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižoto s dagnjama
Špageti mediteraneo
Bruskete od cvjetače
Obojeni hamburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Slatka patka
Odresci u umaku s češnjakom
Punjena teleća prsa
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
Brudet
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavo pečeno pile
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bakalar s krumpirom
Ljetni ražnjići
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Male teleće pitice
BBQ cheeseburger
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cous-cous s povrćem
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Piletina u pivu
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pureća rolada s mlincima
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Finska - Juha s lososom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Šampinjoni u palačinki
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje u tavi
Pogača sa sardinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Špageti na kineski način
Piletina s kozjim sirom
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke