Meni Search

Superwoman

Goveđa rebarca sa zeljem

Mesne okruglice na ražnjiću
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Pogača sa sardinom
Svinjski file s grila
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignji po gosposki
Slatka patka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Punjena teleća prsa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada voli penne a ti mene
Skandinavske rolice s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Bruskete s povrćem
Ljetni lungić
Velika Britanija - Pastirska pita
Šampinjoni u palačinki
Hrskavo pečeno pile
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje u tavi
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Piletina Kiev
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina u pivu
Energetske kuglice s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Gulaš od oslića i povrća
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Srneći file na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Finska - Juha s lososom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Blagdanska rolada
Riba u škartocu
Salata s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Cous-cous s povrćem
Marinirane srdele
Pizza sirni jastučići
Mladi krumpir s ajvarom
Dip od južnog voća
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kunić na bijelo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Meksička party salata
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Mirisna pureća rolada
Bugarska pita od krumpira
Bakalar s krumpirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rebarca s graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Riblji ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetna janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti na kineski način
Ramstek s povrćem
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Male teleće pitice
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dječje lazanje
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s kozjim sirom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s dagnjama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brudet
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ cheeseburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini shepherd's pie
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti mediteraneo
Sočni pureći ražnjići
Teriyaki piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski gulaš
Pileći gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bouillabaisse
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Obojeni hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke