Meni Search

Superwoman

Goveđa rebarca sa zeljem

Cous-cous s povrćem
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Slatka patka
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje na šumskom rižotu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Kaštelanski makaruni
Brudet
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pureća rolada s mlincima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Skandinavske rolice s cimetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s grila
Brancinovo oko
Odresci s umakom od kupina
Gulaš od oslića i povrća
Ljetni ražnjići
Mini shepherd's pie
Rebarca s grilla
Pohani zamotuljci
Tuna burger
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Brownie s kajenskim paprom
Mini lazanje
Hrskavo pečeno pile
Teriyaki piletina
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina u pivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Bruskete od cvjetače
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Pogača sa sardinom
Fish&Chips u tortilji
Piletina s kozjim sirom
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Rižini ravioli s mozzarellom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riblji ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Obojeni hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bugarska pita od krumpira
Punjena teleća prsa
Piletina s mascarponeom
Pašticada voli penne a ti mene
Riba u škartocu
Dip od južnog voća
Lazanje u tavi
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignji po gosposki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Male teleće pitice
Rebarca s graškom
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Bouillabaisse
Svinjski gulaš
Bruskete s povrćem
Špageti na kineski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mirisna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek s povrćem
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Salata s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Marinirane srdele
Ljetni lungić
Špageti mediteraneo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Bakalar s krumpirom
Meksička party salata
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuglice od riže i svježeg sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke