Meni Search

Ful nabrijan

Grdobina s povrćem

Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetna janjetina
Salata s mora
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Zabavni kineski ravioli
Lungić s povrćem
Krem juha od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pečenka
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata od liganja
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Voćna juha od višanja
Lungić u sendviču
Pirjani kunić
Sočna rebarca
Grill pirjana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Sendvič s avokadom
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Ramsteak u seksi umaku
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Piletina laganini
Vege odresci s marinadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lagana sarma
Popečci od tikvica
Kroketi od piletine
Grdobina u pikantnoj šalši
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dagnje na buzaru
Irska janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Prežgana juha
Fileti lososa u finom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fina pikantna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Zlatna piletina
Pečena piletina s limunom
Miješani grill
Rolice od blitve
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Ražnjići od lososa
Hrskavi trokuti
Umak od limete (Molho de limao)
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Račići na posteljici od povrća
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina Kiev
Lignje s povrćem i smokvama
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni lonac
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zanimljiva salata s kikirikijem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Rajčica s kukuruzom
Janjetina s medom od kadulje
Urbana pola
Teleći savici u umaku od grejpa
Manastirski đuveč
Fini gulaš od gljiva
Okruglice u umaku od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pašticada s njokima
Bugarska pita od krumpira
Brusketa s avokadom
Nadjevene lignje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Roštilj s umakom Romesco
Meso s repom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke