Meni Search

Ful nabrijan

Grdobina s povrćem

Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Irska janjetina
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Dagnje na buzaru
Piletina Kiev
Miješani grill
Bugarska pita od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice
Prežgana juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Fileti lososa u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Fina pikantna piletina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pirjani kunić
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskavi trokuti
Grickalica slanutak iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Lungić s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina na padelu
Riba u bijelom umaku
Lungić u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Pečena piletina s limunom
Povrtni lonac
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Vege odresci s marinadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina laganini
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski špageti
Sendvič s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina u pikantnoj šalši
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Urbana pola
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski kruščić s lovorom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Belgija - Salade Liégeoise
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna rebarca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lagana sarma
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Krem juha od tikvica
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Popečci od tikvica
Rolice od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Uzbudljivi kolač od blitve
Šampinjoni u palačinki
Meso s repom
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjevene lignje
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada s njokima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Voćna juha od višanja
Grill povrće na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Čarobna ljetna piletina
Salata s mora
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zabavni kineski ravioli
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Mini lazanje
Okruglice u umaku od rajčice
Meksička party salata
Ražnjići od lososa
Kroketi od piletine
Delikatesna junetina na češki
Aromatizirani kruh
Mirisna pečenka
Račići na posteljici od povrća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke