Meni Search

Ful nabrijan

Grdobina s povrćem

Grill vratina u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni lonac
Delikatesna junetina na češki
Kunić na bijelo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brusketa s avokadom
Piletina laganini
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Lungić s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Kobasica u pivu i pecivu
Dagnje na buzaru
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Pečena piletina s limunom
Fina pikantna piletina
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Kroketi od piletine
Sendvič s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskavi trokuti
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Salata od liganja
Zabavni kineski ravioli
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Urbana pola
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rajčica s kukuruzom
Sočna rebarca
Nadjevene lignje
Aromatizirani kruh
Zanimljiva salata s kikirikijem
Meksička party salata
Povrtni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Čarobna ljetna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grickalica slanutak iz pećnice
Mirisna pečenka
Miješani grill
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ražnjići od lososa
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Irska janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Rolice od blitve
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kuhano meso s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Vratina sa sezonskim povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Riba u bijelom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krem juha od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Prežgana juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mora
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pašticada s njokima
Meso s repom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke