Meni Search

Ful nabrijan

Grdobina s povrćem

Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mediteranski kruščić s lovorom
Fini gulaš od gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Vege odresci s marinadom
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Urbana pola
Uzbudljivi kolač od blitve
Čarobna ljetna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prežgana juha
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Aromatizirani kruh
Delikatesna junetina na češki
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Pohani tofu s povrćem
Pizza s tunom
Vratina sa sezonskim povrćem
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Grdobina u pikantnoj šalši
Dagnje na buzaru
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Riba u bijelom umaku
Lungić u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Blagdanska rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Salata s mora
Brancinovo oko
Pirjani kunić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fileti lososa u finom umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sendvič s avokadom
Popečci od tikvica
Rolice od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Meso s repom
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna rebarca
Zabavni kineski ravioli
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Račići na posteljici od povrća
Lagana sarma
Šampinjoni u palačinki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Marinirana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
Povrtni lonac
Irska janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Manastirski đuveč
Grill pirjana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mirisna pečenka
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Piletina laganini
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Pašticada s njokima
Lungić s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke