Meni Search

Ful nabrijan

Grdobina s povrćem

Urbana pola
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočna pureća rolada
Sendvič s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meksička party salata
Delikatesna junetina na češki
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mediteranski špageti
Vratina sa sezonskim povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pirjani kunić
Piletina laganini
Rolice od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna rebarca
Čarobna ljetna piletina
Blagdanska rolada
Miješani grill
Bugarska pita od krumpira
Pizza s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni lonac
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Prežgana juha
Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza sirni jastučići
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fish&Chips u tortilji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od lososa
Ljetni ražnjići
Pašticada s njokima
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Hrskavi trokuti
Meso s repom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata s mora
Lungić s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini lazanje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dagnje na buzaru
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vege odresci s marinadom
Nadjevene lignje
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Irska janjetina
Piletina Kiev
Proljetno meso i povrće iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Račići na posteljici od povrća
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mirisna pečenka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Salata od liganja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Fini gulaš od gljiva
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke