Meni Search

Ful nabrijan

Grdobina s povrćem

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grickalica slanutak iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetna janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Meksička party salata
Mini lazanje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata s mora
Kuhano meso s umakom od hrena
Brancinovo oko
Krem juha od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Grill povrće na salatu
Okruglice u umaku od rajčice
Riba u bijelom umaku
Irska janjetina
Kunić na bijelo
Urbana pola
Račići na posteljici od povrća
Delikatesna junetina na češki
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni lonac
Mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Kobasica u pivu i pecivu
Mirisna pečenka
Dagnje na buzaru
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Umak od limete (Molho de limao)
Pirjani kunić
Lignje na šumskom rižotu
Sendvič s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Pečena piletina s limunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Miješani grill
Hrskavi trokuti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Čarobna ljetna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fish&Chips u tortilji
Nadjevene lignje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna pureća rolada
Lagana sarma
Lungić u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Popečci od tikvica
Mediteranski špageti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina laganini
Rolice od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada s njokima
Sočni pureći ražnjići
Salata od liganja
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Vratina sa sezonskim povrćem
Meso s repom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rajčica s kukuruzom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Aromatizirani kruh
Fini gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke