Meni Search

Ful nabrijana

Grdobina s povrćem

Janjetina s medom od kadulje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Sendvič s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Ossobuco
Lungić u sendviču
Salata od liganja
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Lignje s manistrom u škartocu
Krem juha od tikvica
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Piletina laganini
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski špageti
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Lazanje s lignjama
Kunić na bijelo
Prežgana juha
Sočna rebarca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fina pikantna piletina
Pogača sa sardinom
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pečenka
Svinjski file s povrćem
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s ribom
Pizza s tunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Brusketa s avokadom
Lagana sarma
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hlebinska i pretepena juha
Rolice od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje s povrćem i smokvama
Brancinovo oko
Ražnjići od lososa
Proljetno meso i povrće iz woka
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina Kiev
Kuhano meso s umakom od hrena
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Vege odresci s marinadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zlatna piletina
Rajčica s kukuruzom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci od morskog psa
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Meksička party salata
Mini shepherd's pie
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Miješani grill
Pileći bataci s umakom od luka
Umak od limete (Molho de limao)
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Voćna juha od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill povrće na salatu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Račići na posteljici od povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Kobasica u pivu i pecivu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina na kijevski način
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Delikatesna junetina na češki
Manastirski đuveč
Urbana pola
Povrtni lonac
Aromatizirani kruh
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Viška pogača
Fileti lososa u finom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Irska janjetina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Turske pizze
Pečena piletina s limunom
Meso s repom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje na šumskom rižotu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill pirjana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke