Meni Search

Ful nabrijana

Grdobina s povrćem

Rolice od blitve
Pečena piletina s limunom
Hrskava pileća krilca
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rajčica s kukuruzom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pečenka
Hlebinska i pretepena juha
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Ossobuco
Odresci od morskog psa
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sendvič s avokadom
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Riba u bijelom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Ljetni ražnjići
Ražnjići od lososa
Zabavni kineski ravioli
Umak od limete (Molho de limao)
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Voćna juha od višanja
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić s povrćem
Mediteranski špageti
Račići na posteljici od povrća
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Pileći bataci s umakom od luka
Fina pikantna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni lonac
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna rebarca
Pizza sirni jastučići
Piletina laganini
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina na kijevski način
Salata od liganja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Urbana pola
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Prežgana juha
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Vege odresci s marinadom
Bugarska pita od krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill pirjana piletina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Turske pizze
Kuhano meso s umakom od hrena
Pogača sa sardinom
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Čarobna ljetna piletina
Viška pogača
Delikatesna junetina na češki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini shepherd's pie
Irska janjetina
Marinirana piletina s roštilja
Lagana sarma
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Hrskavi trokuti
Lazanje s lignjama
Meso s repom
Krem juha od tikvica
Špageti s ribom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Belgija - Salade Liégeoise
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fileti lososa u finom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill povrće na salatu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke