Meni Search

Ful nabrijana

Grdobina s povrćem

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lungić s povrćem
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisna pečenka
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od tikvica
Svinjski file s povrćem
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Piletina sa šafranom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rajčica s kukuruzom
Hlebinska i pretepena juha
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Turske pizze
Mesne okruglice na ražnjiću
Viška pogača
Račići na posteljici od povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Meso s repom
Mediteranski špageti
Grill pirjana piletina s roštilja
Delikatesna junetina na češki
Urbana pola
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Marinirana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Piletina laganini
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Irska janjetina
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Riba u bijelom umaku
Zabavni kineski ravioli
Jabučni krumpirići s cimetom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Lazanje s lignjama
Umak od limete (Molho de limao)
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od lososa
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Čarobna ljetna piletina
Piletina na kijevski način
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Salata od liganja
Rolice od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Povrtni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Miješani grill
Belgija - Salade Liégeoise
Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s ribom
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini shepherd's pie
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grickalica slanutak iz pećnice
Krem juha od tikvica
Hrskavi trokuti
Sočna rebarca
Sendvič s avokadom
Meksička party salata
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Ossobuco
Odresci od morskog psa
Proljetno meso i povrće iz woka
Kobasica u pivu i pecivu
Okruglice u umaku od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje s manistrom u škartocu
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni lonac
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje s povrćem i smokvama
Lagana sarma
Odresci u umaku s češnjakom
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke