Meni Search

Ful nabrijana

Grdobina s povrćem

Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lagana sarma
Špageti s ribom
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Viška pogača
Piletina laganini
Teleći odresci u umaku od višanja
Rajčica s kukuruzom
Brancinovo oko
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Lignje s povrćem i smokvama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill povrće na salatu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Fini gulaš od gljiva
Sendvič s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Aromatizirani kruh
Rezanci s krušnim mrvicama
Ossobuco
Grickalica slanutak iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zabavni kineski ravioli
Salata s mora
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Lungić u sendviču
Pizza s tunom
Irska janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Voćna juha od višanja
Turske pizze
Lignje na šumskom rižotu
Pogača sa sardinom
Odresci u umaku s češnjakom
Meso s repom
Manastirski đuveč
Fileti lososa u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Nadjevene lignje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina na kijevski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od lososa
Pohani tofu s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lungić s povrćem
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetno meso i povrće iz woka
Proljetna janjetina
Mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata od liganja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Okruglice u umaku od rajčice
Miješani grill
Krem juha od tikvica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna rebarca
Lazanje s lignjama
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Urbana pola
Janjetina na padelu
Pečena piletina s limunom
Mediteranski špageti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni lonac
Kobasica u pivu i pecivu
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Mirisna pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini lazanje
Piletina Kiev
Popečci od tikvica
Odresci od morskog psa
Lignje s manistrom u škartocu
Mini shepherd's pie
Belgija - Salade Liégeoise
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Čarobna ljetna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Račići na posteljici od povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hlebinska i pretepena juha
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke