Meni Search

Ful nabrijana

Grdobina s povrćem

Fini gulaš od gljiva
Manastirski đuveč
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Sočna rebarca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Miješani grill
Vege odresci s marinadom
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ossobuco
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od lososa
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni lonac
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sendvič s avokadom
Krem juha od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Viška pogača
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Piletina laganini
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Fileti lososa u finom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata od liganja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Lagana sarma
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Meso s repom
Okruglice u umaku od rajčice
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Grill povrće na salatu
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kroketi od piletine
Pečena piletina s limunom
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje s lignjama
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Grickalica slanutak iz pećnice
Fina pikantna piletina
Brusketa s avokadom
Mini shepherd's pie
Zlatna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Čarobna ljetna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Urbana pola
Aromatizirani kruh
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Lungić u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rolice od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Grill vratina u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mediteranski kruščić s lovorom
Turske pizze
Pizza s tunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s ribom
Odresci od morskog psa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjevene lignje
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pečenka
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetno meso i povrće iz woka
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke