Meni Search

Ful nabrijana

Grdobina s povrćem

Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice
Fina pikantna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina laganini
Riba u bijelom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
Račići na posteljici od povrća
Urbana pola
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Vege odresci s marinadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuhano meso s umakom od hrena
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje s manistrom u škartocu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci u umaku s češnjakom
Rolice od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Čarobna ljetna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill povrće na salatu
Meksička party salata
Sočna rebarca
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Umak od limete (Molho de limao)
Salata od liganja
Pogača sa sardinom
Salata s mora
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s povrćem
Krem juha od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lagana sarma
Pohani tofu s povrćem
Piletina na kijevski način
Voćna juha od višanja
Sendvič s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza s tunom
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Mirisna pečenka
Fileti lososa u finom umaku
Ossobuco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
Pečena piletina s limunom
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni lonac
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski špageti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Popečci od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Viška pogača
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Prežgana juha
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od lososa
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjevene lignje
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Miješani grill
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lazanje s lignjama
Zabavni kineski ravioli
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Odresci od morskog psa
Mini shepherd's pie
Turske pizze
Fini gulaš od gljiva
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Uzbudljivi kolač od blitve
Meso s repom
Proljetno meso i povrće iz woka
Zlatna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Delikatesna junetina na češki
Kobasica u pivu i pecivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke