Meni Search

Ful nabrijana

Grdobina s povrćem

Brusketa s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s ribom
Pileći bataci s umakom od luka
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pogača sa sardinom
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni lonac
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fini gulaš od gljiva
Mini shepherd's pie
Mirisna pečenka
Ljetni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Hlebinska i pretepena juha
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Lazanje s lignjama
Zabavni kineski ravioli
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Voćna juha od višanja
Hrskavi trokuti
Hrskava pileća krilca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lagana sarma
Manastirski đuveč
Ossobuco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina Kiev
Salata s mora
Salata od liganja
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Miješani grill
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje s manistrom u škartocu
Irska janjetina
Kroketi od piletine
Delikatesna junetina na češki
Popečci od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Odresci od morskog psa
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Piletina laganini
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Viška pogača
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kunić na bijelo
Pirjani kunić
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s povrćem i smokvama
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s povrćem
Blagdanska rolada
Urbana pola
Mini lazanje
Aromatizirani kruh
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Račići na posteljici od povrća
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski špageti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Meso s repom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od lososa
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Belgija - Salade Liégeoise
Riba u bijelom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Pečena piletina s limunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Norveška krem juha od ribe i kozica
Turske pizze
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke