Meni Search

Ful nabrijan

Grdobina u pikantnoj šalši

Grdobina s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od liganja
Delikatesna junetina na češki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Pirjani kunić
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina laganini
Brusketa s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Zabavni kineski ravioli
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Marinirana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Sočna rebarca
Uzbudljivi kolač od blitve
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Miješani grill
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Urbana pola
Belgija - Salade Liégeoise
Pečena piletina s limunom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina sa šafranom
Mirisna pečenka
Fini gulaš od gljiva
Kunić na bijelo
Prežgana juha
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Riba u bijelom umaku
Piletina Kiev
Salata s mora
Fina pikantna piletina
Pašticada s njokima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pizza sirni jastučići
Vratina sa sezonskim povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Proljetna janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill pirjana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Grill vratina u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski špageti
Mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski kruščić s lovorom
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Povrtni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
Blagdanska rolada
Dagnje na buzaru
Rolice od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od lososa
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić u sendviču
Meso s repom
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od tikvica
Vege odresci s marinadom
Irska janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sendvič s avokadom
Voćna juha od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Roštilj s umakom Romesco
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Povrtni lonac
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Čarobna ljetna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba popržena do zlatnožute boje i pripremljena s pirjanom šalšom te poslužena uz kuhane rezance i ribanim sirom iznenadit će vas lijepom aromom.

Sastojci

400 g grdobine
1 Sjeckana rajčica Podravka
100 g luka
1 ljuta papričica
200 g širokih rezanaca
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 žličica šećera
1 žlica svježeg bosiljka
2 žlice limunovog soka
1 žlica Vegete
50 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani češnjak, ljutu papričicu narezanu na tanke kolutiće i još kratko popržite.
  • 3 Dodajte sjeckanu rajčicu, šećer, sitno nasjeckani bosiljak i 1 žlicu Vegete. Pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
  • 4 Dok se šalša pirja, skuhajte tijesto u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Kuhane rezance ocijedite i pomiješajte s malo maslinova ulja.
  • 6 Grdobinu narežite na veće komade i stavite u tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje.
  • 7 Popržite do lijepe zlatnožute boje i stavite u šalšu da zajedno kratko prokuha.

Savjet

Grdobinu na početku nakapajte limunovim sokom jer će na taj način meso tijekom pečenja zadržati čvrstoću, a limun će dati i odličnu aromu jelu.

Posluživanje

Grdobinu poslužite uz kuhane rezance i pospite ribanim sirom.

Male tajne

Da biste bili ste sigurni da se riba neće raspasti, pokapajte ju prethodno limunom, pa će meso ribe zadržati čvrstoću, a samom jelu dati će svježu i odličnu aromu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.59 44 44
Kalcij mg 235.13 24 24
Kalij mg 757.05 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 13.44 96 67
Vitamin D μg 476.5 238 238
Vitamin A μg 1053.59 26 21
Sol g 2.6 0 0
Bjelančevine g 27.93 - -
Vlakna g 2.43 - -
Ugljikohidrati g 17.14 - -
Masti g 19.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke