Meni Search

Ful nabrijan

Grdobina u pikantnoj šalši

Fileti lososa u finom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić u sendviču
Ljetni ražnjići
Dagnje na buzaru
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Voćna juha od višanja
Aromatizirani kruh
Sendvič s avokadom
Kobasica u pivu i pecivu
Čarobna ljetna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Račići na posteljici od povrća
Proljetna janjetina
Šampinjoni u palačinki
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna rebarca
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Grdobina s povrćem
Sočna pureća rolada
Povrtni ražnjići
Hrskavi trokuti
Lignje s povrćem i smokvama
Belgija - Salade Liégeoise
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Urbana pola
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lungić s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetno meso i povrće iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill povrće na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Vratina sa sezonskim povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meso s repom
Grill pirjana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mora
Bugarska pita od krumpira
Piletina laganini
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zabavni kineski ravioli
Miješani grill
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Irska janjetina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mirisna pečenka
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kroketi od piletine
Povrtni lonac
Nadjevene lignje
Blagdanska rolada
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje na šumskom rižotu
Pečena piletina s limunom
Pašticada s njokima
Prežgana juha
Rolice od blitve
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Mediteranski špageti
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Krem juha od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Lagana sarma
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba popržena do zlatnožute boje i pripremljena s pirjanom šalšom te poslužena uz kuhane rezance i ribanim sirom iznenadit će vas lijepom aromom.

Sastojci

400 g grdobine
1 Sjeckana rajčica Podravka
100 g luka
1 ljuta papričica
200 g širokih rezanaca
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 žličica šećera
1 žlica svježeg bosiljka
2 žlice limunovog soka
1 žlica Vegete
50 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani češnjak, ljutu papričicu narezanu na tanke kolutiće i još kratko popržite.
  • 3 Dodajte sjeckanu rajčicu, šećer, sitno nasjeckani bosiljak i 1 žlicu Vegete. Pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
  • 4 Dok se šalša pirja, skuhajte tijesto u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Kuhane rezance ocijedite i pomiješajte s malo maslinova ulja.
  • 6 Grdobinu narežite na veće komade i stavite u tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje.
  • 7 Popržite do lijepe zlatnožute boje i stavite u šalšu da zajedno kratko prokuha.

Savjet

Grdobinu na početku nakapajte limunovim sokom jer će na taj način meso tijekom pečenja zadržati čvrstoću, a limun će dati i odličnu aromu jelu.

Posluživanje

Grdobinu poslužite uz kuhane rezance i pospite ribanim sirom.

Male tajne

Da biste bili ste sigurni da se riba neće raspasti, pokapajte ju prethodno limunom, pa će meso ribe zadržati čvrstoću, a samom jelu dati će svježu i odličnu aromu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.59 44 44
Kalcij mg 235.13 24 24
Kalij mg 757.05 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 13.44 96 67
Vitamin D μg 476.5 238 238
Vitamin A μg 1053.59 26 21
Sol g 2.6 0 0
Bjelančevine g 27.93 - -
Vlakna g 2.43 - -
Ugljikohidrati g 17.14 - -
Masti g 19.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke