Meni Search

Ful nabrijana

Grdobina u pikantnoj šalši

Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Riba u bijelom umaku
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Bugarska pita od krumpira
Fileti lososa u finom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskava pileća krilca
Lignje s manistrom u škartocu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s ribom
Voćna juha od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Aromatizirani kruh
Sočna pureća rolada
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Piletina na kijevski način
Popečci od tikvica
Lagana sarma
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fini gulaš od gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kobasica u pivu i pecivu
Kuhano meso s umakom od hrena
Martinjska guska s hajdinom kašom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pirjani kunić
Fina pikantna piletina
Grill vratina u sendviču
Odresci od morskog psa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Zabavni kineski ravioli
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pogača sa sardinom
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza s tunom
Urbana pola
Irska janjetina
Sočna rebarca
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Proljetno meso i povrće iz woka
Ossobuco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci u umaku s češnjakom
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vege odresci s marinadom
Grill povrće na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meso s repom
Piletina laganini
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Viška pogača
Povrtni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prežgana juha
Miješani grill
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje s lignjama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s povrćem
Turske pizze
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina sa šafranom
Hlebinska i pretepena juha
Sendvič s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mora
Marinirana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Mini shepherd's pie
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Račići na posteljici od povrća
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Grdobina s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata od liganja
Hrskavi trokuti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill pirjana piletina s roštilja
Mediteranski špageti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba popržena do zlatnožute boje i pripremljena s pirjanom šalšom te poslužena uz kuhane rezance i ribanim sirom iznenadit će vas lijepom aromom.

Sastojci

400 g grdobine
1 Sjeckana rajčica Podravka
100 g luka
1 ljuta papričica
200 g širokih rezanaca
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 žličica šećera
1 žlica svježeg bosiljka
2 žlice limunovog soka
1 žlica Vegete
50 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani češnjak, ljutu papričicu narezanu na tanke kolutiće i još kratko popržite.
  • 3 Dodajte sjeckanu rajčicu, šećer, sitno nasjeckani bosiljak i 1 žlicu Vegete. Pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
  • 4 Dok se šalša pirja, skuhajte tijesto u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Kuhane rezance ocijedite i pomiješajte s malo maslinova ulja.
  • 6 Grdobinu narežite na veće komade i stavite u tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje.
  • 7 Popržite do lijepe zlatnožute boje i stavite u šalšu da zajedno kratko prokuha.

Savjet

Grdobinu na početku nakapajte limunovim sokom jer će na taj način meso tijekom pečenja zadržati čvrstoću, a limun će dati i odličnu aromu jelu.

Posluživanje

Grdobinu poslužite uz kuhane rezance i pospite ribanim sirom.

Male tajne

Da biste bili ste sigurni da se riba neće raspasti, pokapajte ju prethodno limunom, pa će meso ribe zadržati čvrstoću, a samom jelu dati će svježu i odličnu aromu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.59 44 44
Kalcij mg 235.13 24 24
Kalij mg 757.05 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 13.44 96 67
Vitamin D μg 476.5 238 238
Vitamin A μg 1053.59 26 21
Sol g 2.6 0 0
Bjelančevine g 27.93 - -
Vlakna g 2.43 - -
Ugljikohidrati g 17.14 - -
Masti g 19.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke