Meni Search

Ful nabrijana

Grdobina u pikantnoj šalši

Ljetni ražnjići
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Pirjani kunić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Meso s repom
Teleći odresci u umaku od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Ossobuco
Urbana pola
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini shepherd's pie
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Vege odresci s marinadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lagana sarma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina na padelu
Delikatesna junetina na češki
Miješani grill
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići od lososa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Prežgana juha
Brancinovo oko
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Račići na posteljici od povrća
Sočni pureći ražnjići
Nadjevene lignje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hlebinska i pretepena juha
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina laganini
Manastirski đuveč
Umak od limete (Molho de limao)
Grill povrće na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci od morskog psa
Sočna rebarca
Grill vratina u sendviču
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Viška pogača
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Mediteranski špageti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina s povrćem
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Čarobna ljetna piletina
Zabavni kineski ravioli
Pečena piletina s limunom
Salata s mora
Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Roštilj s umakom Romesco
Kobasica u pivu i pecivu
Krem juha od tikvica
Pizza sirni jastučići
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Marinirana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina na kijevski način
Fini gulaš od gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grickalica slanutak iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni ražnjići
Lungić s povrćem
Špageti s ribom
Povrtni lonac
Turske pizze
Lazanje s lignjama
Salata od liganja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sendvič s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski kruščić s lovorom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba popržena do zlatnožute boje i pripremljena s pirjanom šalšom te poslužena uz kuhane rezance i ribanim sirom iznenadit će vas lijepom aromom.

Sastojci

400 g grdobine
1 Sjeckana rajčica Podravka
100 g luka
1 ljuta papričica
200 g širokih rezanaca
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 žličica šećera
1 žlica svježeg bosiljka
2 žlice limunovog soka
1 žlica Vegete
50 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani češnjak, ljutu papričicu narezanu na tanke kolutiće i još kratko popržite.
  • 3 Dodajte sjeckanu rajčicu, šećer, sitno nasjeckani bosiljak i 1 žlicu Vegete. Pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
  • 4 Dok se šalša pirja, skuhajte tijesto u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Kuhane rezance ocijedite i pomiješajte s malo maslinova ulja.
  • 6 Grdobinu narežite na veće komade i stavite u tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje.
  • 7 Popržite do lijepe zlatnožute boje i stavite u šalšu da zajedno kratko prokuha.

Savjet

Grdobinu na početku nakapajte limunovim sokom jer će na taj način meso tijekom pečenja zadržati čvrstoću, a limun će dati i odličnu aromu jelu.

Posluživanje

Grdobinu poslužite uz kuhane rezance i pospite ribanim sirom.

Male tajne

Da biste bili ste sigurni da se riba neće raspasti, pokapajte ju prethodno limunom, pa će meso ribe zadržati čvrstoću, a samom jelu dati će svježu i odličnu aromu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.59 44 44
Kalcij mg 235.13 24 24
Kalij mg 757.05 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 13.44 96 67
Vitamin D μg 476.5 238 238
Vitamin A μg 1053.59 26 21
Sol g 2.6 0 0
Bjelančevine g 27.93 - -
Vlakna g 2.43 - -
Ugljikohidrati g 17.14 - -
Masti g 19.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke