Meni Search

Ful nabrijana

Grdobina u pikantnoj šalši

Norveška krem juha od ribe i kozica
Viška pogača
Irska janjetina
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Pirjani kunić
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Prežgana juha
Teleći odresci u umaku od višanja
Urbana pola
Špageti s ribom
Grickalica slanutak iz pećnice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ossobuco
Kunić na bijelo
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rolice od blitve
Povrtni ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Račići na posteljici od povrća
Grdobina s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Manastirski đuveč
Fina pikantna piletina
Pizza sirni jastučići
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Lagana sarma
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Turske pizze
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza s tunom
Pečena piletina s limunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni lonac
Lungić s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hrskavi trokuti
Rajčica s kukuruzom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fini gulaš od gljiva
Aromatizirani kruh
Brancinovo oko
Uzbudljivi kolač od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill vratina u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s manistrom u škartocu
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Piletina laganini
Hlebinska i pretepena juha
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Meksička party salata
Mesne okruglice
Miješani grill
Odresci od morskog psa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Krem juha od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Pogača sa sardinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisna pečenka
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fileti lososa u finom umaku
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sendvič s avokadom
Piletina na kijevski način
Mediteranski špageti
Belgija - Salade Liégeoise
Riba u bijelom umaku
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata od liganja
Grill povrće na salatu
Lungić u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Meso s repom
Fish&Chips u tortilji
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski kruščić s lovorom
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Tjestenina fuži s tartufima
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata s mora
Kaštelanski makaruni
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba popržena do zlatnožute boje i pripremljena s pirjanom šalšom te poslužena uz kuhane rezance i ribanim sirom iznenadit će vas lijepom aromom.

Sastojci

400 g grdobine
1 Sjeckana rajčica Podravka
100 g luka
1 ljuta papričica
200 g širokih rezanaca
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 žličica šećera
1 žlica svježeg bosiljka
2 žlice limunovog soka
1 žlica Vegete
50 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani češnjak, ljutu papričicu narezanu na tanke kolutiće i još kratko popržite.
  • 3 Dodajte sjeckanu rajčicu, šećer, sitno nasjeckani bosiljak i 1 žlicu Vegete. Pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
  • 4 Dok se šalša pirja, skuhajte tijesto u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Kuhane rezance ocijedite i pomiješajte s malo maslinova ulja.
  • 6 Grdobinu narežite na veće komade i stavite u tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje.
  • 7 Popržite do lijepe zlatnožute boje i stavite u šalšu da zajedno kratko prokuha.

Savjet

Grdobinu na početku nakapajte limunovim sokom jer će na taj način meso tijekom pečenja zadržati čvrstoću, a limun će dati i odličnu aromu jelu.

Posluživanje

Grdobinu poslužite uz kuhane rezance i pospite ribanim sirom.

Male tajne

Da biste bili ste sigurni da se riba neće raspasti, pokapajte ju prethodno limunom, pa će meso ribe zadržati čvrstoću, a samom jelu dati će svježu i odličnu aromu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.59 44 44
Kalcij mg 235.13 24 24
Kalij mg 757.05 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 13.44 96 67
Vitamin D μg 476.5 238 238
Vitamin A μg 1053.59 26 21
Sol g 2.6 0 0
Bjelančevine g 27.93 - -
Vlakna g 2.43 - -
Ugljikohidrati g 17.14 - -
Masti g 19.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke