Meni Search

Ful nabrijana

Grdobina u pikantnoj šalši

Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill povrće na salatu
Odresci od morskog psa
Lignje s manistrom u škartocu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice
Mini lazanje
Hlebinska i pretepena juha
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina s povrćem
Sočna rebarca
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Voćna juha od višanja
Čarobna ljetna piletina
Špageti s ribom
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill pirjana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ossobuco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fini gulaš od gljiva
Lazanje s lignjama
Vege odresci s marinadom
Račići na posteljici od povrća
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Salata od liganja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Salata s mora
Lungić s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Zlatna piletina
Hrskava pileća krilca
Pirjani kunić
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski file s povrćem
Piletina na kijevski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od tikvica
Miješani grill
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni ražnjići
Urbana pola
Mediteranski špageti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Viška pogača
Sočna pureća rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina laganini
Rajčica s kukuruzom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Blagdanska rolada
Krem juha od tikvica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni lonac
Lignje s povrćem i smokvama
Riba u bijelom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brancinovo oko
Lagana sarma
Mediteranski kruščić s lovorom
Fish&Chips u tortilji
Nadjevene lignje
Proljetno meso i povrće iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Okruglice u umaku od rajčice
Kunić na bijelo
Pizza s tunom
Mini shepherd's pie
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pečenka
Bugarska pita od krumpira
Sendvič s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Pogača sa sardinom
Lungić u sendviču
Rolice od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Turske pizze
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Meso s repom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od lososa
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Irska janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba popržena do zlatnožute boje i pripremljena s pirjanom šalšom te poslužena uz kuhane rezance i ribanim sirom iznenadit će vas lijepom aromom.

Sastojci

400 g grdobine
1 Sjeckana rajčica Podravka
100 g luka
1 ljuta papričica
200 g širokih rezanaca
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 žličica šećera
1 žlica svježeg bosiljka
2 žlice limunovog soka
1 žlica Vegete
50 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani češnjak, ljutu papričicu narezanu na tanke kolutiće i još kratko popržite.
  • 3 Dodajte sjeckanu rajčicu, šećer, sitno nasjeckani bosiljak i 1 žlicu Vegete. Pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
  • 4 Dok se šalša pirja, skuhajte tijesto u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Kuhane rezance ocijedite i pomiješajte s malo maslinova ulja.
  • 6 Grdobinu narežite na veće komade i stavite u tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje.
  • 7 Popržite do lijepe zlatnožute boje i stavite u šalšu da zajedno kratko prokuha.

Savjet

Grdobinu na početku nakapajte limunovim sokom jer će na taj način meso tijekom pečenja zadržati čvrstoću, a limun će dati i odličnu aromu jelu.

Posluživanje

Grdobinu poslužite uz kuhane rezance i pospite ribanim sirom.

Male tajne

Da biste bili ste sigurni da se riba neće raspasti, pokapajte ju prethodno limunom, pa će meso ribe zadržati čvrstoću, a samom jelu dati će svježu i odličnu aromu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.59 44 44
Kalcij mg 235.13 24 24
Kalij mg 757.05 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 13.44 96 67
Vitamin D μg 476.5 238 238
Vitamin A μg 1053.59 26 21
Sol g 2.6 0 0
Bjelančevine g 27.93 - -
Vlakna g 2.43 - -
Ugljikohidrati g 17.14 - -
Masti g 19.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke