Meni Search

Ful nabrijan

Grickalica slanutak iz pećnice

Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
Lungić u sendviču
Voćna juha od višanja
Lungić s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Urbana pola
Aromatizirani kruh
Prežgana juha
Grill povrće na salatu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina laganini
Povrtni lonac
Kroketi od piletine
Povrtni ražnjići
Krem juha od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meksička party salata
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Ražnjići od lososa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina Kiev
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjevene lignje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Miješani grill
Sočna rebarca
Rajčica s kukuruzom
Lagana sarma
Kobasica u pivu i pecivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u bijelom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Čarobna ljetna piletina
Vege odresci s marinadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Šampinjoni u palačinki
Fini gulaš od gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zabavni kineski ravioli
Pašticada s njokima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Marinirana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Irska janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Pečena piletina s limunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vratina sa sezonskim povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meso s repom
Salata s mora
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fina pikantna piletina
Bugarska pita od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Dagnje na buzaru
Rolice od blitve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sendvič s avokadom
Grdobina s povrćem
Brancinovo oko
Mirisna pečenka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski kruščić s lovorom
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slanutak je odličan dodatak zdravom načinu prehrane zbog bogatog sadržaja proteina, ugljikohidrata, prehrambenih vlakana te određenih vitamina i minerala. Pomaže u snižavanju kolesterola, čuva srce i održava zdravu razinu šećera u krvi.

Sastojci

2 limenke Slanutka Podravka (480 g ocijeđene mase)
2 žlice maslinovog ulja
1.posip
1 žličica Vegeta Maestro slatke mljevene crvene paprike
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice soli
2.posip
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/2 žličice Vegeta Maestro kima
1/2 žličice soli
3.posip
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro kajenskog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro mljevenog đumbira
1/2 žličice soli

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe55 min

  • 1 Slanutak isperite i ocijedite te osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Na lim za pečenje stavite papir i rasporedite slanutak u jednom sloju. Pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok ne postane hrskav.
  • 3 Zatim ga još vrućeg stavite u posudu, dodajte maslinovo ulje i promiješajte.
  • 4 Pripremite smjesu začina za posip ili 1/3 svakog. Slanutak pospite začinom i promiješajte (ili slanutak podijelite na tri dijela pa u svaki umiješajte drugi posip).

Savjet

Pečeni slanutak možete u hladnjaku držati dulje vrijeme.

Posluživanje

Poslužite kao grickalicu ili kao dodatak salatama (slanutak je bogat bjelančevinama).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 99.28 10 10
Kalij mg 611.92 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.37 5 5
Vitamin A μg 0.28 0 0
Sol g 2190.84 91 91
Bjelančevine g 11.99 - -
Vlakna g 11.01 - -
Ugljikohidrati g 38.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.18 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.76 - -
- zasićene masne kiseline g 1.29 - -
Masti g 10.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke