Meni Search

Ful nabrijan

Grickalica slanutak iz pećnice

Proljetno meso i povrće iz woka
Pašticada s njokima
Sendvič s avokadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Vege odresci s marinadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina laganini
Fina pikantna piletina
Mediteranski špageti
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Zabavni kineski ravioli
Lignje s povrćem i smokvama
Pečena piletina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Pirjani kunić
Meso s repom
Delikatesna junetina na češki
Račići na posteljici od povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjevene lignje
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Fini gulaš od gljiva
Povrtni lonac
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetna janjetina
Lungić s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Urbana pola
Miješani grill
Aromatizirani kruh
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rolice od blitve
Svinjski file s povrćem
Lagana sarma
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Salata od liganja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krem juha od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa sezonskim povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Kuhano meso s umakom od hrena
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill povrće na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Rajčica s kukuruzom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pečenka
Kroketi od piletine
Popečci od tikvica
Irska janjetina
Dagnje na buzaru
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Voćna juha od višanja
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slanutak je odličan dodatak zdravom načinu prehrane zbog bogatog sadržaja proteina, ugljikohidrata, prehrambenih vlakana te određenih vitamina i minerala. Pomaže u snižavanju kolesterola, čuva srce i održava zdravu razinu šećera u krvi.

Sastojci

2 limenke Slanutka Podravka (480 g ocijeđene mase)
2 žlice maslinovog ulja
1.posip
1 žličica Vegeta Maestro slatke mljevene crvene paprike
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice soli
2.posip
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/2 žličice Vegeta Maestro kima
1/2 žličice soli
3.posip
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro kajenskog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro mljevenog đumbira
1/2 žličice soli

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe55 min

  • 1 Slanutak isperite i ocijedite te osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Na lim za pečenje stavite papir i rasporedite slanutak u jednom sloju. Pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok ne postane hrskav.
  • 3 Zatim ga još vrućeg stavite u posudu, dodajte maslinovo ulje i promiješajte.
  • 4 Pripremite smjesu začina za posip ili 1/3 svakog. Slanutak pospite začinom i promiješajte (ili slanutak podijelite na tri dijela pa u svaki umiješajte drugi posip).

Savjet

Pečeni slanutak možete u hladnjaku držati dulje vrijeme.

Posluživanje

Poslužite kao grickalicu ili kao dodatak salatama (slanutak je bogat bjelančevinama).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 99.28 10 10
Kalij mg 611.92 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.37 5 5
Vitamin A μg 0.28 0 0
Sol g 2190.84 91 91
Bjelančevine g 11.99 - -
Vlakna g 11.01 - -
Ugljikohidrati g 38.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.18 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.76 - -
- zasićene masne kiseline g 1.29 - -
Masti g 10.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke