Meni Search

Ful nabrijan

Grickalica slanutak iz pećnice

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Pašticada s njokima
Brancinovo oko
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Urbana pola
Riba u bijelom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski špageti
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Proljetno meso i povrće iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna rebarca
Fish&Chips u tortilji
Dagnje na buzaru
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Meso s repom
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni ražnjići
Aromatizirani kruh
Grdobina s povrćem
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Prežgana juha
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mirisna pečenka
Lagana sarma
Hrskavi trokuti
Irska janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Belgija - Salade Liégeoise
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjevene lignje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pileći bataci s umakom od luka
Vege odresci s marinadom
Krem juha od tikvica
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Delikatesna junetina na češki
Zlatna piletina
Mini lazanje
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski kruščić s lovorom
Kaštelanski makaruni
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Sendvič s avokadom
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Vratina sa sezonskim povrćem
Meksička party salata
Račići na posteljici od povrća
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Salata s mora
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Kunić na bijelo
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fini gulaš od gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slanutak je odličan dodatak zdravom načinu prehrane zbog bogatog sadržaja proteina, ugljikohidrata, prehrambenih vlakana te određenih vitamina i minerala. Pomaže u snižavanju kolesterola, čuva srce i održava zdravu razinu šećera u krvi.

Sastojci

2 limenke Slanutka Podravka (480 g ocijeđene mase)
2 žlice maslinovog ulja
1.posip
1 žličica Vegeta Maestro slatke mljevene crvene paprike
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice soli
2.posip
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/2 žličice Vegeta Maestro kima
1/2 žličice soli
3.posip
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro kajenskog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro mljevenog đumbira
1/2 žličice soli

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe55 min

  • 1 Slanutak isperite i ocijedite te osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Na lim za pečenje stavite papir i rasporedite slanutak u jednom sloju. Pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok ne postane hrskav.
  • 3 Zatim ga još vrućeg stavite u posudu, dodajte maslinovo ulje i promiješajte.
  • 4 Pripremite smjesu začina za posip ili 1/3 svakog. Slanutak pospite začinom i promiješajte (ili slanutak podijelite na tri dijela pa u svaki umiješajte drugi posip).

Savjet

Pečeni slanutak možete u hladnjaku držati dulje vrijeme.

Posluživanje

Poslužite kao grickalicu ili kao dodatak salatama (slanutak je bogat bjelančevinama).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 99.28 10 10
Kalij mg 611.92 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.37 5 5
Vitamin A μg 0.28 0 0
Sol g 2190.84 91 91
Bjelančevine g 11.99 - -
Vlakna g 11.01 - -
Ugljikohidrati g 38.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.18 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.76 - -
- zasićene masne kiseline g 1.29 - -
Masti g 10.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke