Meni Search

Ful nabrijana

Grickalica slanutak iz pećnice

Mirisna pečenka
Svinjski file s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Račići na posteljici od povrća
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Fina pikantna piletina
Urbana pola
Piletina na kijevski način
Hlebinska i pretepena juha
Pizza sirni jastučići
Pečena piletina s limunom
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza s tunom
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Lungić u sendviču
Prežgana juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Sendvič s avokadom
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramsteak u seksi umaku
Ossobuco
Kunić na bijelo
Povrtni ražnjići
Salata od liganja
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Krem juha od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Čarobna ljetna piletina
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Fini gulaš od gljiva
Proljetno meso i povrće iz woka
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna rebarca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Hrskava pileća krilca
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni lonac
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Rajčica s kukuruzom
Blagdanska rolada
Popečci od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Turske pizze
Meso s repom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina laganini
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Marinirana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini shepherd's pie
Irska janjetina
Lagana sarma
Odresci od morskog psa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Delikatesna junetina na češki
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Viška pogača
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Salata s mora
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pirjani kunić
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Miješani grill
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina sa šafranom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zlatna piletina
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s ribom
Vege odresci s marinadom
Lungić s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slanutak je odličan dodatak zdravom načinu prehrane zbog bogatog sadržaja proteina, ugljikohidrata, prehrambenih vlakana te određenih vitamina i minerala. Pomaže u snižavanju kolesterola, čuva srce i održava zdravu razinu šećera u krvi.

Sastojci

2 limenke Slanutka Podravka (480 g ocijeđene mase)
2 žlice maslinovog ulja
1.posip
1 žličica Vegeta Maestro slatke mljevene crvene paprike
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice soli
2.posip
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/2 žličice Vegeta Maestro kima
1/2 žličice soli
3.posip
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro kajenskog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro mljevenog đumbira
1/2 žličice soli

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe55 min

  • 1 Slanutak isperite i ocijedite te osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Na lim za pečenje stavite papir i rasporedite slanutak u jednom sloju. Pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok ne postane hrskav.
  • 3 Zatim ga još vrućeg stavite u posudu, dodajte maslinovo ulje i promiješajte.
  • 4 Pripremite smjesu začina za posip ili 1/3 svakog. Slanutak pospite začinom i promiješajte (ili slanutak podijelite na tri dijela pa u svaki umiješajte drugi posip).

Savjet

Pečeni slanutak možete u hladnjaku držati dulje vrijeme.

Posluživanje

Poslužite kao grickalicu ili kao dodatak salatama (slanutak je bogat bjelančevinama).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 99.28 10 10
Kalij mg 611.92 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.37 5 5
Vitamin A μg 0.28 0 0
Sol g 2190.84 91 91
Bjelančevine g 11.99 - -
Vlakna g 11.01 - -
Ugljikohidrati g 38.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.18 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.76 - -
- zasićene masne kiseline g 1.29 - -
Masti g 10.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke