Meni Search

Ful nabrijana

Grickalica slanutak iz pećnice

Grill oslić u aromatičnoj korici
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Viška pogača
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje s lignjama
Rezanci s krušnim mrvicama
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od lososa
Grill pirjana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Pizza s tunom
Zabavni kineski ravioli
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zlatna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Kunić na bijelo
Belgija - Salade Liégeoise
Meso s repom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brusketa s avokadom
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Lagana sarma
Voćna juha od višanja
Mini shepherd's pie
Čarobna ljetna piletina
Pogača sa sardinom
Mediteranski špageti
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Špageti s ribom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ossobuco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni lonac
Popečci od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Miješani grill
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Proljetna janjetina
Pirjani kunić
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Račići na posteljici od povrća
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Prežgana juha
Grill povrće na salatu
Hrskavi trokuti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić u sendviču
Piletina laganini
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Irska janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fish&Chips u tortilji
Odresci od morskog psa
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Lignje s povrćem i smokvama
Hlebinska i pretepena juha
Roštilj s umakom Romesco
Krem juha od tikvica
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Sočna rebarca
Turske pizze
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
Rajčica s kukuruzom
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna pureća rolada
Vege odresci s marinadom
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Piletina na kijevski način
Janjetina na padelu
Grdobina s povrćem
Pizza sirni jastučići
Sendvič s avokadom
Fina pikantna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
Pohani tofu s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Riba u bijelom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Aromatizirani kruh
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina Kiev
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slanutak je odličan dodatak zdravom načinu prehrane zbog bogatog sadržaja proteina, ugljikohidrata, prehrambenih vlakana te određenih vitamina i minerala. Pomaže u snižavanju kolesterola, čuva srce i održava zdravu razinu šećera u krvi.

Sastojci

2 limenke Slanutka Podravka (480 g ocijeđene mase)
2 žlice maslinovog ulja
1.posip
1 žličica Vegeta Maestro slatke mljevene crvene paprike
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice soli
2.posip
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/2 žličice Vegeta Maestro kima
1/2 žličice soli
3.posip
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro kajenskog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro mljevenog đumbira
1/2 žličice soli

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe55 min

  • 1 Slanutak isperite i ocijedite te osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Na lim za pečenje stavite papir i rasporedite slanutak u jednom sloju. Pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok ne postane hrskav.
  • 3 Zatim ga još vrućeg stavite u posudu, dodajte maslinovo ulje i promiješajte.
  • 4 Pripremite smjesu začina za posip ili 1/3 svakog. Slanutak pospite začinom i promiješajte (ili slanutak podijelite na tri dijela pa u svaki umiješajte drugi posip).

Savjet

Pečeni slanutak možete u hladnjaku držati dulje vrijeme.

Posluživanje

Poslužite kao grickalicu ili kao dodatak salatama (slanutak je bogat bjelančevinama).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 99.28 10 10
Kalij mg 611.92 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.37 5 5
Vitamin A μg 0.28 0 0
Sol g 2190.84 91 91
Bjelančevine g 11.99 - -
Vlakna g 11.01 - -
Ugljikohidrati g 38.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.18 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.76 - -
- zasićene masne kiseline g 1.29 - -
Masti g 10.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke