Meni Search

Ful nabrijana

Grickalica slanutak iz pećnice

Piletina Kiev
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prežgana juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina laganini
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fileti lososa u finom umaku
Pizza s tunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Šampinjoni u palačinki
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Viška pogača
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s manistrom u škartocu
Fini gulaš od gljiva
Sočna rebarca
Lungić u sendviču
Špageti s ribom
Riba u bijelom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Turske pizze
Salata od liganja
Grdobina s povrćem
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Miješani grill
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od tikvica
Kaštelanski makaruni
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Ossobuco
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Urbana pola
Povrtni lonac
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vege odresci s marinadom
Lagana sarma
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani tofu s povrćem
Čarobna ljetna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Račići na posteljici od povrća
Delikatesna junetina na češki
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Mirisna pečenka
Brancinovo oko
Lungić s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Salata s mora
Ljetni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Hrskava pileća krilca
Kobasica u pivu i pecivu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zlatna piletina
Voćna juha od višanja
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Aromatizirani kruh
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Nadjevene lignje
Pečena piletina s limunom
Piletina na kijevski način
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Sendvič s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pirjani kunić
Teleći savici u umaku od grejpa
Meso s repom
Ražnjići od lososa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hlebinska i pretepena juha
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Brusketa s avokadom
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Rajčica s kukuruzom
Grill povrće na salatu
Mini shepherd's pie
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Irska janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Lazanje s lignjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slanutak je odličan dodatak zdravom načinu prehrane zbog bogatog sadržaja proteina, ugljikohidrata, prehrambenih vlakana te određenih vitamina i minerala. Pomaže u snižavanju kolesterola, čuva srce i održava zdravu razinu šećera u krvi.

Sastojci

2 limenke Slanutka Podravka (480 g ocijeđene mase)
2 žlice maslinovog ulja
1.posip
1 žličica Vegeta Maestro slatke mljevene crvene paprike
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice soli
2.posip
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/2 žličice Vegeta Maestro kima
1/2 žličice soli
3.posip
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro kajenskog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro mljevenog đumbira
1/2 žličice soli

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe55 min

  • 1 Slanutak isperite i ocijedite te osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Na lim za pečenje stavite papir i rasporedite slanutak u jednom sloju. Pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok ne postane hrskav.
  • 3 Zatim ga još vrućeg stavite u posudu, dodajte maslinovo ulje i promiješajte.
  • 4 Pripremite smjesu začina za posip ili 1/3 svakog. Slanutak pospite začinom i promiješajte (ili slanutak podijelite na tri dijela pa u svaki umiješajte drugi posip).

Savjet

Pečeni slanutak možete u hladnjaku držati dulje vrijeme.

Posluživanje

Poslužite kao grickalicu ili kao dodatak salatama (slanutak je bogat bjelančevinama).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 99.28 10 10
Kalij mg 611.92 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.37 5 5
Vitamin A μg 0.28 0 0
Sol g 2190.84 91 91
Bjelančevine g 11.99 - -
Vlakna g 11.01 - -
Ugljikohidrati g 38.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.18 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.76 - -
- zasićene masne kiseline g 1.29 - -
Masti g 10.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke