Meni Search

Ful nabrijana

Grickalica slanutak iz pećnice

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rolice od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Bugarska pita od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Šampinjoni u palačinki
Lungić u sendviču
Špageti s ribom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fini gulaš od gljiva
Ljetni ražnjići
Mini shepherd's pie
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Vege odresci s marinadom
Blagdanska rolada
Zabavni kineski ravioli
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna rebarca
Grdobina s povrćem
Ražnjići od lososa
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Nadjevene lignje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill povrće na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Krem juha od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Miješani grill
Brusketa s avokadom
Popečci od tikvica
Salata s mora
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brancinovo oko
Lazanje s lignjama
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni lonac
Piletina na kijevski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Lagana sarma
Umak od limete (Molho de limao)
Prežgana juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina na padelu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Viška pogača
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Pizza s tunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill vratina u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Salata od liganja
Urbana pola
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Turske pizze
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina laganini
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina s medom od kadulje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Zlatna piletina
Proljetna janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kobasica u pivu i pecivu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ossobuco
Irska janjetina
Pirjani kunić
Kunić na bijelo
Povrtni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Pečena piletina s limunom
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
Rajčica s kukuruzom
Fina pikantna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Aromatizirani kruh
Piletina Kiev
Čarobna ljetna piletina
Manastirski đuveč
Hlebinska i pretepena juha
Meso s repom
Proljetno meso i povrće iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slanutak je odličan dodatak zdravom načinu prehrane zbog bogatog sadržaja proteina, ugljikohidrata, prehrambenih vlakana te određenih vitamina i minerala. Pomaže u snižavanju kolesterola, čuva srce i održava zdravu razinu šećera u krvi.

Sastojci

2 limenke Slanutka Podravka (480 g ocijeđene mase)
2 žlice maslinovog ulja
1.posip
1 žličica Vegeta Maestro slatke mljevene crvene paprike
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice soli
2.posip
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/2 žličice Vegeta Maestro kima
1/2 žličice soli
3.posip
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro kajenskog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro mljevenog đumbira
1/2 žličice soli

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe55 min

  • 1 Slanutak isperite i ocijedite te osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Na lim za pečenje stavite papir i rasporedite slanutak u jednom sloju. Pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok ne postane hrskav.
  • 3 Zatim ga još vrućeg stavite u posudu, dodajte maslinovo ulje i promiješajte.
  • 4 Pripremite smjesu začina za posip ili 1/3 svakog. Slanutak pospite začinom i promiješajte (ili slanutak podijelite na tri dijela pa u svaki umiješajte drugi posip).

Savjet

Pečeni slanutak možete u hladnjaku držati dulje vrijeme.

Posluživanje

Poslužite kao grickalicu ili kao dodatak salatama (slanutak je bogat bjelančevinama).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 99.28 10 10
Kalij mg 611.92 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.37 5 5
Vitamin A μg 0.28 0 0
Sol g 2190.84 91 91
Bjelančevine g 11.99 - -
Vlakna g 11.01 - -
Ugljikohidrati g 38.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.18 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.76 - -
- zasićene masne kiseline g 1.29 - -
Masti g 10.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke