Meni Search

Ful nabrijana

Grickalica slanutak iz pećnice

Ljetni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Salata od liganja
Rezanci s krušnim mrvicama
Pirjani kunić
Salata s mora
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lagana sarma
Riba u bijelom umaku
Lazanje s lignjama
Kroketi od piletine
Piletina laganini
Lignje s manistrom u škartocu
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Miješani grill
Turske pizze
Mirisna pečenka
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hlebinska i pretepena juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Prežgana juha
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Račići na posteljici od povrća
Viška pogača
Teleći savici u umaku od grejpa
Ossobuco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Aromatizirani kruh
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Čarobna ljetna piletina
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Urbana pola
Lungić u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sendvič s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočni pureći ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna rebarca
Mediteranski špageti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci od morskog psa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rolice od blitve
Krem juha od tikvica
Voćna juha od višanja
Popečci od tikvica
Janjetina na padelu
Pečena piletina s limunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini lazanje
Povrtni lonac
Umak od limete (Molho de limao)
Fina pikantna piletina
Piletina Kiev
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill povrće na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Fini gulaš od gljiva
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Irska janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s ribom
Lungić s povrćem
Piletina sa šafranom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza s tunom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grdobina s povrćem
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Meso s repom
Grill pirjana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuhano meso s umakom od hrena
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Odresci u umaku s češnjakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Vege odresci s marinadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slanutak je odličan dodatak zdravom načinu prehrane zbog bogatog sadržaja proteina, ugljikohidrata, prehrambenih vlakana te određenih vitamina i minerala. Pomaže u snižavanju kolesterola, čuva srce i održava zdravu razinu šećera u krvi.

Sastojci

2 limenke Slanutka Podravka (480 g ocijeđene mase)
2 žlice maslinovog ulja
1.posip
1 žličica Vegeta Maestro slatke mljevene crvene paprike
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice soli
2.posip
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/2 žličice Vegeta Maestro kima
1/2 žličice soli
3.posip
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro kajenskog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro mljevenog đumbira
1/2 žličice soli

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe55 min

  • 1 Slanutak isperite i ocijedite te osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Na lim za pečenje stavite papir i rasporedite slanutak u jednom sloju. Pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok ne postane hrskav.
  • 3 Zatim ga još vrućeg stavite u posudu, dodajte maslinovo ulje i promiješajte.
  • 4 Pripremite smjesu začina za posip ili 1/3 svakog. Slanutak pospite začinom i promiješajte (ili slanutak podijelite na tri dijela pa u svaki umiješajte drugi posip).

Savjet

Pečeni slanutak možete u hladnjaku držati dulje vrijeme.

Posluživanje

Poslužite kao grickalicu ili kao dodatak salatama (slanutak je bogat bjelančevinama).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 99.28 10 10
Kalij mg 611.92 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.37 5 5
Vitamin A μg 0.28 0 0
Sol g 2190.84 91 91
Bjelančevine g 11.99 - -
Vlakna g 11.01 - -
Ugljikohidrati g 38.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.18 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.76 - -
- zasićene masne kiseline g 1.29 - -
Masti g 10.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke