Meni Search

Ful nabrijana

Grickalica slanutak iz pećnice

Proljetna janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočni pureći ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Manastirski đuveč
Miješani grill
Ramsteak u seksi umaku
Delikatesna junetina na češki
Grill pirjana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci od morskog psa
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Nadjevene lignje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s ribom
Mediteranski špageti
Čarobna ljetna piletina
Irska janjetina
Pogača sa sardinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Marinirana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Lagana sarma
Ossobuco
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni lonac
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Račići na posteljici od povrća
Salata od liganja
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Meso s repom
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Fini gulaš od gljiva
Fileti lososa u finom umaku
Pohani tofu s povrćem
Riba u bijelom umaku
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina na kijevski način
Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fina pikantna piletina
Krem juha od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Turske pizze
Nadjeveni kaneloni u umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pečena piletina s limunom
Mirisna pečenka
Urbana pola
Lazanje s lignjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s manistrom u škartocu
Vege odresci s marinadom
Rolice od blitve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rajčica s kukuruzom
Grdobina s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sendvič s avokadom
Grill vratina u sendviču
Lungić u sendviču
Piletina laganini
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prežgana juha
Ražnjići od lososa
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Viška pogača
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od tikvica
Brusketa s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Salata s mora
Brancinovo oko
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zabavni kineski ravioli
Kobasica u pivu i pecivu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini shepherd's pie
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Mini lazanje
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slanutak je odličan dodatak zdravom načinu prehrane zbog bogatog sadržaja proteina, ugljikohidrata, prehrambenih vlakana te određenih vitamina i minerala. Pomaže u snižavanju kolesterola, čuva srce i održava zdravu razinu šećera u krvi.

Sastojci

2 limenke Slanutka Podravka (480 g ocijeđene mase)
2 žlice maslinovog ulja
1.posip
1 žličica Vegeta Maestro slatke mljevene crvene paprike
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice soli
2.posip
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/2 žličice Vegeta Maestro kima
1/2 žličice soli
3.posip
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro kajenskog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro mljevenog đumbira
1/2 žličice soli

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe55 min

  • 1 Slanutak isperite i ocijedite te osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Na lim za pečenje stavite papir i rasporedite slanutak u jednom sloju. Pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok ne postane hrskav.
  • 3 Zatim ga još vrućeg stavite u posudu, dodajte maslinovo ulje i promiješajte.
  • 4 Pripremite smjesu začina za posip ili 1/3 svakog. Slanutak pospite začinom i promiješajte (ili slanutak podijelite na tri dijela pa u svaki umiješajte drugi posip).

Savjet

Pečeni slanutak možete u hladnjaku držati dulje vrijeme.

Posluživanje

Poslužite kao grickalicu ili kao dodatak salatama (slanutak je bogat bjelančevinama).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 99.28 10 10
Kalij mg 611.92 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.37 5 5
Vitamin A μg 0.28 0 0
Sol g 2190.84 91 91
Bjelančevine g 11.99 - -
Vlakna g 11.01 - -
Ugljikohidrati g 38.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.18 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.76 - -
- zasićene masne kiseline g 1.29 - -
Masti g 10.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke