Meni Search

Ful nabrijan

Grill oslić u aromatičnoj korici

Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grdobina s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Prežgana juha
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pašticada s njokima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grickalica slanutak iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Aromatizirani kruh
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočna rebarca
Zlatna piletina
Pirjani kunić
Račići na posteljici od povrća
Miješani grill
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sendvič s avokadom
Povrtni lonac
Salata s mora
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krem juha od tikvica
Voćna juha od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kunić na bijelo
Popečci od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje s povrćem i smokvama
Dagnje na buzaru
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Irska janjetina
Proljetna janjetina
Rolice od blitve
Piletina laganini
Tjestenina fuži s tartufima
Grill pirjana piletina s roštilja
Vratina sa sezonskim povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Lagana sarma
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Meso s repom
Fina pikantna piletina
Čarobna ljetna piletina
Riba u bijelom umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od lososa
Marinirana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Urbana pola
Povrtni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Rajčica s kukuruzom
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fileti lososa u finom umaku
Piletina Kiev
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski špageti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

Sastojci

800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Vegeta Maestro češnjak granula
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  • 3 U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  • 4 Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Savjet

Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

Posluživanje

Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke