Meni Search

Ful nabrijana

Grill oslić u aromatičnoj korici

Lignje na šumskom rižotu
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Salata s mora
Zabavni kineski ravioli
Aromatizirani kruh
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Kroketi od piletine
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mirisna pečenka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill povrće na salatu
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski špageti
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Prežgana juha
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje s povrćem i smokvama
Lignje s manistrom u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pečena piletina s limunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočni pureći ražnjići
Povrtni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Račići na posteljici od povrća
Pogača sa sardinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje s lignjama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Delikatesna junetina na češki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rajčica s kukuruzom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetno meso i povrće iz woka
Grickalica slanutak iz pećnice
Irska janjetina
Pizza s tunom
Sočna rebarca
Brusketa s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Salata od liganja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mini lazanje
Meso s repom
Špageti s ribom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina na kijevski način
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Krem juha od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u umaku s češnjakom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Urbana pola
Svinjski file s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Blagdanska rolada
Grdobina s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Okruglice u umaku od rajčice
Lagana sarma
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni lonac
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Mini shepherd's pie
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Turske pizze
Rolice od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Vege odresci s marinadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći odresci u umaku od višanja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fina pikantna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Odresci od morskog psa
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Voćna juha od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od tikvica
Riba u bijelom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Miješani grill
Viška pogača
Ossobuco
Sendvič s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

Sastojci

800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Vegeta Maestro češnjak granula
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  • 3 U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  • 4 Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Savjet

Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

Posluživanje

Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke