Meni Search

Ful nabrijana

Grill oslić u aromatičnoj korici

Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fina pikantna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Sendvič s avokadom
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Ražnjići od lososa
Meksička party salata
Odresci od morskog psa
Kobasica u pivu i pecivu
Turske pizze
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Riba u bijelom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Grill pirjana piletina s roštilja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Viška pogača
Hrskava pileća krilca
Aromatizirani kruh
Nadjevene lignje
Grill povrće na salatu
Fini gulaš od gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Piletina na kijevski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Mini lazanje
Rolice od blitve
Ossobuco
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić u sendviču
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irska janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Urbana pola
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza s tunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Miješani grill
Čarobna ljetna piletina
Grdobina s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mora
Popečci od tikvica
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetna janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pogača sa sardinom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s ribom
Grickalica slanutak iz pećnice
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Krem juha od tikvica
Mediteranski špageti
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileći bataci s umakom od luka
Mini shepherd's pie
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pirjani kunić
Salata od liganja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočni pureći ražnjići
Prežgana juha
Meso s repom
Grill vratina u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kunić na bijelo
Lazanje s lignjama
Bugarska pita od krumpira
Lagana sarma
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zlatna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina laganini
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Uzbudljivi kolač od blitve
Hlebinska i pretepena juha
Belgija - Salade Liégeoise
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Mirisna pečenka
Delikatesna junetina na češki
Rajčica s kukuruzom
Lignje s manistrom u škartocu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Martinjska guska s hajdinom kašom
Marinirana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

Sastojci

800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Vegeta Maestro češnjak granula
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  • 3 U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  • 4 Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Savjet

Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

Posluživanje

Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke