Meni Search

Ful nabrijana

Grill oslić u aromatičnoj korici

Rolice od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina na kijevski način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Popečci od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill povrće na salatu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
Povrtni lonac
Turske pizze
Odresci u umaku s češnjakom
Fileti lososa u finom umaku
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Pirjani kunić
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Miješani grill
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meso s repom
Ossobuco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje s povrćem i smokvama
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhano meso s umakom od hrena
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Marinirana piletina s roštilja
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Lagana sarma
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci od morskog psa
Vege odresci s marinadom
Hrskava pileća krilca
Piletina laganini
Rajčica s kukuruzom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fini gulaš od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Lazanje s lignjama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prežgana juha
Lignje s manistrom u škartocu
Belgija - Salade Liégeoise
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zabavni kineski ravioli
Aromatizirani kruh
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pogača sa sardinom
Mediteranski špageti
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Grdobina s povrćem
Salata od liganja
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice
Mirisna pečenka
Račići na posteljici od povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza s tunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočni pureći ražnjići
Špageti s ribom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grickalica slanutak iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Krem juha od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sendvič s avokadom
Riba u bijelom umaku
Blagdanska rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Viška pogača
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Ražnjići od lososa
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s povrćem
Urbana pola
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

Sastojci

800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Vegeta Maestro češnjak granula
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  • 3 U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  • 4 Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Savjet

Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

Posluživanje

Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke