Meni Search

Ful nabrijana

Grill oslić u aromatičnoj korici

Brancinovo oko
Prežgana juha
Mediteranski špageti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Meso s repom
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina sa šafranom
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić u sendviču
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lagana sarma
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Urbana pola
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lazanje s lignjama
Grdobina u pikantnoj šalši
Meksička party salata
Kobasica u pivu i pecivu
Fina pikantna piletina
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Pirjani kunić
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Belgija - Salade Liégeoise
Riba u bijelom umaku
Ossobuco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni lonac
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata od liganja
Piletina laganini
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fini gulaš od gljiva
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina na kijevski način
Janjetina s medom od kadulje
Krem juha od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Rajčica s kukuruzom
Irska janjetina
Manastirski đuveč
Proljetno meso i povrće iz woka
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s ribom
Hrskavi trokuti
Ražnjići od lososa
Lungić s povrćem
Voćna juha od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Aromatizirani kruh
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Mini shepherd's pie
Kuhano meso s umakom od hrena
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Delikatesna junetina na češki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill povrće na salatu
Sočna rebarca
Blagdanska rolada
Sočni pureći ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Turske pizze
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rolice od blitve
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od tikvica
Kunić na bijelo
Grdobina s povrćem
Povrtni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći odresci u umaku od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Viška pogača
Pizza s tunom
Sendvič s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski kruščić s lovorom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hlebinska i pretepena juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Odresci od morskog psa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Fileti lososa u finom umaku
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
Marinirana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

Sastojci

800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Vegeta Maestro češnjak granula
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  • 3 U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  • 4 Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Savjet

Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

Posluživanje

Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke