Meni Search

Ful nabrijan

Grill pirjana piletina s roštilja

Kaštelanski makaruni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Miješani grill
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni ražnjići
Prežgana juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pečenka
Irska janjetina
Hrskavi trokuti
Riba u bijelom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Šampinjoni u palačinki
Janjetina s medom od kadulje
Nadjevene lignje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Rolice od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Krem juha od tikvica
Pašticada s njokima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od lososa
Fileti lososa u finom umaku
Sendvič s avokadom
Lignje s povrćem i smokvama
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina u pikantnoj šalši
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Zabavni kineski ravioli
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grickalica slanutak iz pećnice
Vratina sa sezonskim povrćem
Salata s mora
Dagnje na buzaru
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill povrće na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni lonac
Vege odresci s marinadom
Pizza s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina s povrćem
Zlatna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Delikatesna junetina na češki
Teleći savici u umaku od grejpa
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Čarobna ljetna piletina
Pečena piletina s limunom
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Lagana sarma
Blagdanska rolada
Meso s repom
Kunić na bijelo
Aromatizirani kruh
Sočni pureći ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice na ražnjiću
Okruglice u umaku od rajčice
Salata od liganja
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Sočna rebarca
Voćna juha od višanja
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke