Meni Search

Ful nabrijan

Grill pirjana piletina s roštilja

Grdobina u pikantnoj šalši
Pašticada s njokima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Irska janjetina
Zlatna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Urbana pola
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Mirisna pečenka
Sočni pureći ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni ražnjići
Piletina laganini
Rolice od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Delikatesna junetina na češki
Lagana sarma
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Aromatizirani kruh
Grill vratina u sendviču
Dagnje na buzaru
Račići na posteljici od povrća
Zanimljiva salata s kikirikijem
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Čarobna ljetna piletina
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pečena piletina s limunom
Riba u bijelom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Brancinovo oko
Sočna rebarca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meso s repom
Fileti lososa u finom umaku
Fini gulaš od gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ljetni ražnjići
Grdobina s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Mini lazanje
Miješani grill
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Krem juha od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od tikvica
Pirjani kunić
Kroketi od piletine
Zabavni kineski ravioli
Okruglice u umaku od rajčice
Salata od liganja
Mediteranski špageti
Uzbudljivi kolač od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Povrtni lonac
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill povrće na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sendvič s avokadom
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuhano meso s umakom od hrena
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rajčica s kukuruzom
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mora
Lungić u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke