Meni Search

Ful nabrijan

Grill pirjana piletina s roštilja

Zanimljiva salata s kikirikijem
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni ražnjići
Proljetna janjetina
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza s tunom
Meksička party salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od blitve
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pirjani kunić
Popečci od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Uzbudljivi kolač od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetno meso i povrće iz woka
Irska janjetina
Belgija - Salade Liégeoise
Lagana sarma
Salata od liganja
Lungić s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Krem juha od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Vege odresci s marinadom
Šampinjoni u palačinki
Zabavni kineski ravioli
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
Piletina laganini
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna rebarca
Delikatesna junetina na češki
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Fini gulaš od gljiva
Sočna pureća rolada
Povrtni lonac
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Kaštelanski makaruni
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grickalica slanutak iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Voćna juha od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Kroketi od piletine
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Manastirski đuveč
Dagnje na buzaru
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Aromatizirani kruh
Pečena piletina s limunom
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mediteranski špageti
Mesne okruglice
Urbana pola
Pohani tofu s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rajčica s kukuruzom
Teleći savici u umaku od grejpa
Miješani grill
Piletina Kiev
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od lososa
Salata s mora
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pečenka
Pašticada s njokima
Meso s repom
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Lungić u sendviču
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Marinirana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke