Meni Search

Ful nabrijan

Grill pirjana piletina s roštilja

Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni lonac
Grickalica slanutak iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Piletina laganini
Grill povrće na salatu
Kroketi od piletine
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Meso s repom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Okruglice u umaku od rajčice
Miješani grill
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Aromatizirani kruh
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna rebarca
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mediteranski kruščić s lovorom
Marinirana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Račići na posteljici od povrća
Lungić u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Dagnje na buzaru
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zabavni kineski ravioli
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Krem juha od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od lososa
Grdobina u pikantnoj šalši
Umak od limete (Molho de limao)
Rezanci s krušnim mrvicama
Prežgana juha
Kaštelanski makaruni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Irska janjetina
Čarobna ljetna piletina
Pašticada s njokima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Urbana pola
Popečci od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata od liganja
Kobasica u pivu i pecivu
Vratina sa sezonskim povrćem
Grdobina s povrćem
Vege odresci s marinadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Lagana sarma
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Sendvič s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Brusketa s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mora
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Riba u bijelom umaku
Kunić na bijelo
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fina pikantna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljetni ražnjići
Mirisna pečenka
Povrtni ražnjići
Nadjevene lignje
Pirjani kunić
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke