Meni Search

Ful nabrijan

Grill pirjana piletina s roštilja

Brancinovo oko
Okruglice u umaku od rajčice
Mini lazanje
Lagana sarma
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Krem juha od tikvica
Voćna juha od višanja
Salata s mora
Vege odresci s marinadom
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Urbana pola
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Aromatizirani kruh
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sendvič s avokadom
Piletina Kiev
Sočna rebarca
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski špageti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Lungić u sendviču
Piletina laganini
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Pirjani kunić
Proljetna janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Prežgana juha
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fina pikantna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza s tunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dagnje na buzaru
Umak od limete (Molho de limao)
Grill oslić u aromatičnoj korici
Uzbudljivi kolač od blitve
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u bijelom umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjevene lignje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni lonac
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata od liganja
Zlatna piletina
Pašticada s njokima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Meso s repom
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Miješani grill
Mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Račići na posteljici od povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od tikvica
Zanimljiva salata s kikirikijem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pečena piletina s limunom
Manastirski đuveč
Rolice od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kobasica u pivu i pecivu
Fileti lososa u finom umaku
Delikatesna junetina na češki
Irska janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileći bataci s umakom od luka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke