Meni Search

Ful nabrijan

Grill pirjana piletina s roštilja

Prežgana juha
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s povrćem
Mini lazanje
Povrtni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sendvič s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Pizza sirni jastučići
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Uzbudljivi kolač od blitve
Kroketi od piletine
Rajčica s kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fini gulaš od gljiva
Lignje s povrćem i smokvama
Manastirski đuveč
Riba u bijelom umaku
Urbana pola
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Grdobina s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rolice od blitve
Salata od liganja
Mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina s medom od kadulje
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetno meso i povrće iz woka
Fileti lososa u finom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lungić u sendviču
Aromatizirani kruh
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Sočna rebarca
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Umak od limete (Molho de limao)
Fina pikantna piletina
Pašticada s njokima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočni pureći ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Irska janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni lonac
Pečena piletina s limunom
Pirjani kunić
Meso s repom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski špageti
Lagana sarma
Hrskavi trokuti
Dagnje na buzaru
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Krem juha od tikvica
Sočna pureća rolada
Popečci od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Mirisna pečenka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza s tunom
Miješani grill
Janjetina na padelu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ražnjići od lososa
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina laganini
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke